Extra veiligheidsmaatregelen blijven ook in 2017 van kracht

Extra veiligheidsmaatregelen blijven ook in 2017 van kracht

Ook in 2017 zullen de extra veiligheidsmaatregelen die getroffen werden na de verschillende aanslagen en aanvallen in Europa, nog aangehouden worden. Het OCAD behoudt het dreigingsniveau in België op niveau 3. De dreiging op een of meerdere aanslagen in België blijft nog steeds mogelijk. Zoals geweten zijn openbare plaatsen waar veel mensen samenkomen, de voorkeursdoelwitten. Ook sportevenementen worden daarbij beschouwd als mogelijk doelwit. Daarom wordt er aangeraden om de maatregelen die tot eind december van toepassing waren verder toe te passen. Wat dit concreet inhoudt, leest u hieronder. 

Kom dus iets vroeger dan gewoonlijk om files aan de ingangen te vermijden.

  • Het is verboden zakken of tassen (rugzak, handtas, ...) mee te nemen naar de wedstrijd. Supporters die toch een zak of tas meenemen, zullen we spijtig genoeg geen toegang kunnen geven tot het stadion. Er zijn in het stadion bovendien geen lockers om betreffende tassen of zakken op te bergen.
     
  • Er zullen bijkomende toegangcontroles worden uitgevoerd. De fouille zal uitgebreider dan normaal zijn en daardoor treden mogelijk vertragingen op aan de stadioningangen
     
  • Tot slot willen wij nog één zaak onder de aandacht brengen: los van het feit dat het verboden is, is het in de huidige context GEEN GOED IDEE om bommetjes en/of ander pyrotechnisch materiaal mee te brengen en te ontsteken in de buurt van het stadion en/of tijdens de wedstrijd. Laat de veiligheidsdiensten zich concentreren op hun kerntaken, niet op voetzoekers en ander pyrotechnisch materiaal aub.
  • Tijdig komen = tijdig binnen

Alvast bedankt voor uw begrip