Jupiler Pro League - Matchday 14

Friday 03-11-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 R Standard de Liège R Standard de Liège

Ricardo Sa Pinto / Yves Vanderhaeghe

"De dingen draaien nu goed uit voor ons, we verdienen dat"

Lovre Kalinic

Lovre Kalinic heerste in zijn doelgebied tegen de Rouches. Zijn uittrekbare armen zorgden alweer voor een clean sheet en dit tegen een ontketend Standard. “Indien ik mijn netten schoon hou, dan hebben we al minstens een punt. Heb ik vandaag voor het eerst punten gewonnen? Uiteindelijk winnen we samen en verliezen we samen”, klonk het bij de boomlange doelman.

Met Yves Vanderhaeghe aan de zijlijn werden alle thuismatchen gewonnen. “De dingen draaien nu goed uit voor ons. Om te winnen heb je ook geluk nodig en today we had these lucky moments. Wij verdienen dat.” De punten zijn binnen, tot grote opluchting van de Buffalo-familie. “We speelden niet onze beste match, maar als we winnen…”

Na de bizarre gebeurtenissen van vorige week knoopten de Gentenaars weer aan met een zege, maar de honger is nog lang niet gestild. “We hebben nu genoeg tijd om te werken aan onze weg naar boven. Tot de plaats waar dit Gent hoort te staan.” Eerst probeert de Kroaat de toegangspoort naar het WK open te beuken waarin de Grieken de laatste hindernis vormen. “Het wordt een gevecht, maar ons team moet op het veld tonen dat het meer kwaliteit heeft.” (RG)

"Dit was een must-win wedstrijd"

Nana Asare

Het was een trotse kapitein die opdook in de mixed-zone: “We wisten dat het een must-win wedstrijd was als we nog enigszins aanspraak wilden maken op een plek in de top-zes. Een hele belangrijke overwinning dus. De bedoeling is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ploegen die boven ons staan, dus alle mogelijke punten pakken was de boodschap. Ook door het feit dat Standard 6 punten voorsprong had op ons en zij de ploeg in vorm waren. We wilden de match goed onder controle houden en dat is gelukt.”

De Buffalo’s haalden 10 op 15 onder Yves Vanderhaeghe, inclusief drie opeenvolgende thuisoverwinningen. “Deze reeks is belangrijk voor de ploeg, maar vooral ook voor de fans. Zij staan altijd klaar voor ons, want zelfs in mindere tijden blijven ze achter ons staan. We werken ook heel hard om het tij te keren en alsmaar te verbeteren. Al bekijken we match per match en zien we wel waar we uitkomen.”

Door een blessure van winger Moses Simon nam Deiver Machado zijn plaats in. De communicatie met Deiver verloopt – naar eigen zeggen – zonder problemen: “Het lukte best goed, vond ik. Machado is wel een totaal andere type speler dan Simon, maar we probeerden zo goed mogelijk op mekaar in te spelen.” Asare is trouwens een man van vele talenten, zo blijkt. “Communicatie met Deiver verloopt in het Spaans, want ikzelf spreek ook Spaans. Ik spreek gewoon alle talen. Hoe dat komt? I’m Nana!”, grapte Nana. “Nee, ik ken de nodige woorden Spaans en Deiver verstaat ook wel wat Engels.”, besloot een tevreden Asare.