Jupiler Pro League - Matchday 17

Sunday 03-12-2017 - 20:00

SV Zulte-Waregem SV Zulte-Waregem 0 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Tevredenheid en nederigheid zijn hier op hun plaats"

Yves Vanderhaeghe

Dat is em! De overwinning die ons eindelijk een plekje in Play-Off 1 bezorgt is een feit. Yves Vanderhaeghe kwam met Sinterklaas met een perfect rapport thuis: 12 op 12, een unicum dit seizoen. Play-Off 1, here we come. “Misschien kunnen we nu stilletjes aan onze ambitie wat bijstellen”, aldus de triomferende coach.

Een geweldige remonte is het – van de 14de naar de 5de plaats op amper twee maand tijd. De spelers staken dan ook de loftrompet op over Yves Vanderhaeghe. “Yves práát met ons en geeft ons veel vertrouwen”, klonk het. “Dat is ook nodig als je onderin bengelt”, reageerde de West-Vlaming. “Zeker als je jongens van heel hoog niveau ziet die niets meer durven doen. Een schouderklopje kan dan veel doen. Het is alleszins een fantastische prestatie van heel de groep.”

De Buffalo’s blijven winnen en het Gentse doel lijkt voor de tegenstander quasi verboden terrein geworden. De hoed van de defensie is dan ook een pluim rijker. Ditmaal door toedoen van de coach. “Ik kan rekenen op een solide verdediging en dat hebben mijn verdedigers vandaag weer bewezen. Onze organisatie is gewoon goed!” En of, samen met Brugge hebben we de beste defensie van het land.

Gent staat terug onder de mensen, maar de coach houdt graag de voeten op de grond. “Tevredenheid én nederigheid zijn hier op hun plaats. We komen van heel ver, maar we moeten ook beseffen dat er nog veel werkpunten zijn.”

Volgend weekend worden de Kerels uit Kortrijk verwelkomend in de Ghelamco Arena. Yves is echter niet van plan om gastvrij te zijn. Toch niet op het veld. “Die wedstrijd moeten we winnen en zo onze thuisreputatie bevestigen. Een overwinning betekent ook dat we onze top 6-plek behouden. Stilletjes aan mogen we dan hoger mikken dan die vijfde plaats.” De ambitie droop er van af, dat belooft. (RG)

"Ik wist dat ik beter kon en ik ben hard blijven werken"

Anderson Esiti

Wederom een goede match van Anderson Esiti en zelf was hij na afloop van de partij ook best tevreden over zijn prestatie: “Natuurlijk gaat het om de overwinning, maar vandaag ging het goed. Ik heb dan wel niet gescoord, maar ik heb zeker mijn job gedaan. Alles gaat beter, ook met de ploeg. Er zit veel balans in het team en het vertrouwen is terug.”

Een groot verschil met het competitiebegin. “Toen gaf ik minder passes vooruit en dus ook zonder risico. Dat doe ik nu iets meer en het lukt. Na de thuismatch tegen Zulte Waregem kreeg ik toch wat kritiek, toen voelde ik de boosheid van de fans. Maar door die kritiek ben ik zelf ook beter geworden. Ik wist dat ik beter kon en ik ben hard blijven werken. Ik keek ook naar mijn eigen wedstrijden en analyseerde die. De coach geeft me ook het nodige vertrouwen en geeft me voldoende speelminuten. Daar ben ik dankbaar voor.”

De Nigeriaan zou wel graag eens zijn doelpuntje meepikken, iets waaraan hij volop aan het werken is: “Op training scoor ik vaak, zelfs via afstandsschoten. Maar in de wedstrijd lukt dat iets minder, ook omdat je dan in een andere situatie zit. Ik hoop alvast om eens te scoren. Ik weet zelfs al hoe ik ga vieren na een goal (lacht).”

Door zijn rode kaart in de slotminuten van de wedstrijd mist ‘Andy’ wel de volgende wedstrijd. “Spijtig, maar ik geloof in de ploeg en ik ben er gerust in dat ze de volgende wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen.”, besloot Esiti. (TS)

"We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hier te geraken"

Moses Simon

Met zijn winnende doelpunt wordt Moses Simon mede-topschutter met vijf doelpunten: “Een belangrijk doelpunt, dat wel. Ik ben heel blij dat we de drie punten meenemen naar huis. Nu moeten we dit niveau proberen aanhouden en zorgen dat we bij die eerste zes blijven. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hier te geraken.”

Door de goeie vorm van de winger is hij al enkele keren beslissend geweest: “Ik voel me goed, iets vrijer dan voorheen. En ik speel, net als de hele ploeg, met veel vertrouwen. Je kan stellen dat iedereen beslissend is. Voor mij zelf zijn de doelpunten niet zo van belang. Uiteraard kijk je altijd naar je eigen prestatie, maar ik vind de teamprestatie belangrijker.” Ook Simon vond het jammer dat Esiti er de volgende match niet kan bij zijn. “Spijtig, want hij is een meerwaarde voor het team. Al heb ik er vertrouwen in dat de coach een goede vervanger zal opstellen.”

Tot slot had Simon het nog even over de WK-loting. Nigeria zal het in Rusland opnemen tegen Argentinië, Kroatië en Ijsland. “Of ik blij ben? We gaan gewoon doorgaan naar de volgende ronde!”, lachtte Simon. “Zolang we maar hard werken maar natuurlijk hoop ik erbij te zullen zijn. Ik kijk er al naar uit om tegen Messi en co. te spelen!” (TS)