Croky Cup - Journée 2

Mercredi 29-11-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 KSC Lokeren KSC Lokeren

Peter Maes / Yves Vanderhaeghe

"We scoorden op de juiste momenten en gaven zelf niet veel weg"

Danijel Milicevic

Mister Cup Danijel Milicevic transformeert in de beker van assistenkoning naar goalgetter. Vier keer in amper twee matchen wist hij al de netten te doen trillen. Een statistiek om u tegen te zeggen. “Bekerwedstrijden zijn wel leuk om te spelen”, lachte hij.

De deur van de kwartfinale werd dus open gebeukt, al werd het geen walk over. “Dit was een belangrijke match tegen een lastige tegenstander. Gelukkig scoren we op de juiste momenten en geven we zelf niet veel weg.” Dat hebben we de voorbije matchen nog al gehoord.

De Bosnische Zwitser kon zelf weer zijn denkbeeldige pijl en boog van onder het stof halen. Een mooi doelpunt, maar de lange speeltijd vandaag leek hem minstens even veel plezier te doen. “Weer spelen na enkele weken op de bank stemt me gelukkig. Zeker als de ploeg wint, want dat blijft het belangrijkste.”

En zo zetten de Buffalo’s onder de vleugels van Yves Vanderhaeghe ook in de beker een zegereeks verder. “We moeten blijven verder doen op ons elan. Zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar Zulte, het is daar nooit gemakkelijk.” Afspraak volgende zondag aan de Gaverbeek. (RG)

Stefan Mitrovic en Yves Vanderhaeghe

"Vandaag was ik belangrijk voor de ploeg, volgende keer is het iemand anders die ons redt"

Lovre Kalinic

Opvallend beeld tijdens de wedstrijd: keeper Lovre Kalinic liep het hele veld over om met doelpuntenmaker Stefan Mitrovic te vieren. "Schitterend! Ik was heel blij voor hem. We spraken er al vaak over en nu gebeurde het eindelijk. Een emotionele goal, eentje die veel voor hem betekent."

Het tegendoelpunt daarentegen was een te vermijden doelpunt, vond Kalinic. "Ik heb vroeger al enkele keren meegemaakt dat de spelers na een 2-0 voorsprong in de laatste minuten iets lakser waren, omdat ze het gevoel hebben dat de klus was geklaard. Ik ben niet boos, maar in voetbal kan alles. Je moet gewoon altijd op je hoede zijn, in 90 minuten kan er veel gebeuren. Kijk maar naar Barcelona (tegen PSG). Ik wil dat de ploeg wint. Maar goed, we hebben genoeg gebracht om ons te verzekeren van de volgende ronde. Felicitaties aan de hele ploeg!"

De boomlange keeper behoedde de Buffalo's van verlengingen met een belangrijke save in de laatste minuten: "Het was een save zoals een andere. Vandaag was ik belangrijk voor de ploeg, volgende keer is het iemand anders die ons redt met een doelpunt. Ik ben niet het soort persoon die daar mee opschept. We hebben samen gewonnen, dat is het belangrijkste." (TS)