Jupiler Pro League - Journée 16

Vendredi 24-11-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Excel Mouscron R Excel Mouscron

Mircea Rednic / Yves Vanderhaeghe

"Ik veranderde van gedacht en ging recht op doel af"

Yuya Kubo

Het was een beeld dat we al eerder gezien hadden, Yuya Kubo die vier man dribbelde én hem netjes naast de doelman legt. Juist, op die levensbelangrijke laatste competitiespeeldag vorig seizoen tegen KV Mechelen. Vandaag deed hij het opnieuw, à la Messi.
“Ik ben blij met mijn doelpunt. Het was een beetje een kopie van de goal tegen Mechelen, inderdaad. Al was deze iets moeilijker want door de regen lag het veld erg glad, niet eenvoudig te bespelen. Wat er door mijn hoofd ging bij die dribbel? Ik wou eigenlijk eerst naar Sylla passen maar toen zag ik dat die optie moeilijk was. Daarom veranderde ik van gedacht en ging ik zelf recht op doel af.” Ook gaf Kubo de assist voor het al even wondermooie doelpunt van verdediger Dylan Bronn. “Fantastisch voor hem en ik ben ook blij dat ik hem die assist heb kunnen geven.”

De troepen van Vanderhaeghe pakten nu 9 op 9 in november. “We spelen al enkele wedstrijden met bijna dezelfde spelers. Dat is een voordeel, want zo creëer je goeie combinaties en mooie kansen.

Met deze goal erbij wordt de Japanner de topschutter (5) van de Buffalo’s. Toch kan het beter volgens Kubo: “Ik voel me goed en ik wil meer (lacht). Mijn doelstelling is alvast om meer goals te scoren dan vorig seizoen. Maar natuurlijk is de ploegprestatie het belangrijkst en ons doel is de top-zes. Daarom ben ik ook opgelucht dat we vandaag de drie punten konden thuishouden want het was geen gemakkelijke wedstrijd.” (TS)

Dylan Bronn

Nana Asare

Yves Vanderhaeghe

"Het is fantastisch om terug te zijn"

Kenny Saief

Het Gentse publiek ging op de banken staan en gaf ‘verloren zoon’ Kenny Saief een staande ovatie bij zijn wederoptreden. Eindelijk terug na blessure, je zou voor minder een kamerbrede glimlach tentoonspreiden. “Het is fantastisch om terug te zijn. Great feeling.”

Een blik dankbetuigingen werd spontaan geopend. “Ik wil íedereen bedanken: de fans, mijn medespelers, de staf, … Hun steun was onvoorwaardelijk. Mijn wederoptreden heb ik aan hen te danken. Nu wil ik hard werken om het team van nut te zijn en dat Play-Off 1-ticket definitief binnen te halen. Met de driepunter van vandaag komen we al een stap dichter. We moeten nu vooral zo blijven verder doen.”

De Jupiler Pro League- & Buffalo-hyme vanop het veld door de boxen horen knallen, is zijn volgende objectief. “Het is leuk om het team zo goed te zien presteren, maar zelf bij de startelf zitten, is onevenaarbaar. Hard werken en geduldig mijn kans afwachten, dat mogen de fans nu van mij verwachten. Op het veld wil ik hen bedanken voor hun support.” (RG)