Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Nieuwe shirts voor seizoen 2017-2018

Zonet presenteerde onze hoofdsponsor vdk bank haar nieuw logo. Een logo als venster op de wereld en als uithangbord hoe vdk bank weloverwogen midden de mensen van vandaag en morgen wil staan. vdk bank wil meer in het oog springen van de klant die alles net iets bewuster wil. Een bank voor het leven.

Het partnership tussen onze club en vdk bank is een voorbeeld van een duurzame relatie. Al 30 jaar!

Vandaag tonen we jullie met fierheid onze nieuwe shirts voor het komende seizoen 2017-2018. Voor het eerst sinds onze trouwe samenwerking werd het logo op de thuisshirt om esthetische redenen in de clubkleuren gedrukt. Een gedurfde keuze.

De shirts zijn vanaf 6 juli te verkrijgen in de Fanshop.

Homeshirt

Voor het nieuwe thuisshirt haalden we de mosterd in het rijke verleden van onze club, meer bepaald in de jaren '80. 

De toenmalige kledijsponsor maakte toen ook een prachtig wit shirt met fijne blauwe lijntjes (toendertijd weliswaar horizontale lijnen).

In die tijd wonnen we o.a. in 1984 onze tweede Beker van België (zie de foto hieronder met de toenmalige aanvoerder, de boomlange Nederlander Aad Koudijzer). Net als nu kwalificeerde 'de Gantoise' zich in die periode meerdere malen voor Europees voetbal. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Fotospecial: stage in Jupille - dag 2

Op de tweede dag van de stage in Jupille werd de pees er al stevig opgelegd. Nog voor het ontbijt kreeg de spelersgroep al een ochtendrun van 10km voor de kiezen. Daarna volgde een trainingssessie. De namiddag was gevuld met teambuilding activiteiten: rotsklimmen, een death ride en als afsluiter een mountainbike tocht. Ontdek het in onze fotospecial.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Tribune 2 volledig uitverkocht

De Ghelamcotribune, ook wel bekend als "de spionkop", is sinds deze namiddag volledig uitverkocht. Op dit moment zijn in totaal ongeveer 16300 abonnementen verkocht.

Er zijn dus in alle tribunes nog vrije plaatsen, behalve in Tribune 2. In Tribune 4 zijn er op dit moment nog slechts een 60-tal vrije plaatsen. 

Op dit moment loopt de derde voorrangsperiode van de abonnementenverkoop (27-29 juni). De vrije abonnementenverkoop start op 1 juli.

Alle algemene info over de abonnementenverkoop via deze link

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Aboverkoop: start van de 3e voorrangsperiode (27-29 juni)

Op dinsdag 27 juni start het 3de deel van de voorrangsperiode voor de abonnementenverkoop. Deze duurt tot en met donderdag 29 juni.

Deze periode is er voor alle abonnees (reguliere competitie, PO1 en Europa League) die hun abonnement nog niet verlengd hebben.  Alle zitjes van reguliere abonnees die nog niet verlengd hadden, zijn vrijgekomen en zijn dus tijdens deze voorrangsperiode vrij ter beschikking.  

 Wie als abonnee van plaats wil veranderen, kan dat dus tussen 27 en 29 juni. 

Gezien de voorrangsperiode enkel voor abonnees geldt, kunnen zij ook online een nieuwe plaats kiezen. Er is geen mogelijkheid voor abonnees die hun abonnement al verlengden om extra plaatsen bij te nemen. Enkel abonnees die nog niet verlengden, kunnen dus online een abonnement aankopen. Uiteraard kan u ook bij de dienst Ticketing in de Ghelamco Arena zelf terecht. 

Alle algemene info over de abonnementenverkoop via deze link

ONLINE VERKOOP

Wie zijn abonnement online koopt kan het zelf ophalen of het aangetekend laten versturen.  In het eerste geval, vragen we om minstens 5 werkdagen te  wachten alvorens langs te komen. Voor een aangetekende verzending rekenen we 10 euro verzendingskosten. 

Kocht jij jouw abonnement nog nooit online? Bekijk dan even onze instructie-video en je bent er zo mee weg!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint ook op bezoek bij KVE Drongen

Op de derde dag van de voorbereiding heeft KAA Gent ook al meteen zijn derde oefenwedstrijd afgewerkt. Na een bal op de lat van de thuisploeg zette Matton Gent na ruim een kwartier op voorsprong. Nog voor de pauze knalde Dejaegere de 0-2 binnen. Gent vatte de tweede helft aan met bijna alleen maar beloften en Louis Verstraete trof vlak na rust raak via een afgeweken schot. Blanckaert en De Cock konden nog tegenscoren voor Drongen en zorgden zo voor een 2-3 eindstand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent boekt oefenzege tegen RFC Wetteren

Op bezoek bij RFC Wetteren heeft KAA Gent ook zijn tweede wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. Ondanks Gents overwicht kwam de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong, maar op slag van rust bogen Sylla en Dejaegere dat nog om in een voorsprong. Met en nieuw elftal tussen de lijnen behielden de Buffalo's ook na rust het overwicht en Bjedov legde in het slotkwartier de 1-3 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint eerste oefenpot tegen JV De Pinte

Op de eerste trainingsdag van het seizoen werkten de Buffalo's al meteen een oefenwedstrijd af tegen JV De Pinte. Gent trad aan met een mix van ervaren spelers en beloften en na rust werd een nieuw elftal speelminuten gegund. Kersverse aanwinst Lior Inbrum opende de score voor rust, in de tweede helft legde belofte Sarda met een gekruist schot de 0-2 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Sfeervak voorlopig volzet

Deze middag werden de voorlopig laatste vrijgekomen plaatsen ingenomen in het sfeervak (vak 227).

Dat betekent dat er alleen nog plaatsen in vak 227 kunnen vrijkomen wanneer er vrijdag of zaterdag abonnees die nu in vak 227 zitten, uit vak 227 verhuizen naar een ander vak.

Wie dat wenst te doen, dient daarvoor wel naar de dienst Ticketing te komen in de Ghelamco Arena. Dit kan immers niet online. 

Er zijn op dit moment

 • 200 vrije plaatsen in Tribune 2 (*)
 • 489 vrije plaatsen in Tribune 3 en
 • 356 vrije plaatsen in de Telenettribune (Tribune 4) - volwassen kunnen enkel een plaats nemen in Tribune 4 als begeleider van een min 16-jarige. 

Abonnees die niet in vak 227 zitten maar die ook van vak of tribune willen wisselen, kunnen dit in de 3e voorrangsperiode (27-29 juni).

Meer info over de abonnementenverkoop via deze link

(*) aantal vrije plaatsen in Tribune 2 per vak

 • vak 221: 9
 • vak 222: 21
 • vak 223: 53
 • vak 224: 21
 • vak 225: 36
 • vak 226: 20
 • vak 228: 28
 • vak 229: 12

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Oefenwedstrijd tegen RC Lens

Vandaag werd een nieuwe oefenwedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd: op vrijdag 21 juli wordt er om 20u gespeeld tegen RC Lens, in het Stade Bollaert-Delelis.

De wedstrijd tegen KAA Gent wordt de jaarlijkse galamatch voor de Noord-Franse club. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

15500 verkochte abonnementen na eerste voorrangsperiode!

Na de eerste voorrangsperiode zijn reeds 15500 abonnementen verkocht! 

Op donderdag 22 juni start de 2de voorrangsperiode voor 2 beperkte groepen (lees hier meer). Tussen 27 en 29 juni is er nog de derde voorrangsperiode waarbij alle abonnees die hun abonnement nog niet verlengden alsnog de kans krijgen dat te doen. 

Op 1 juli start dan de vrije verkoop voor iedereen.

Alle informatie over de abonnementenverkoop en de voorrangsperiodes vindt u via deze link.

Onze abonnementsprijzen kan u hier zien.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Ticketing

Aboverkoop: start van de 2e voorrangsperiode (22-24 juni)

Op donderdag 22 juni start het 2de deel van de voorrangsperiode voor de abonnementenverkoop.

Deze periode is slechts van belang voor 2 groepen:

 1. Studenten die een abonnement hadden in de Telenettribune en die ouder dan 23 jaar zijn geworden. Zij dienen te verhuizen naar een andere tribune gezien ze niet meer aan de voorwaarden voldoen voor een zitje in de familietribune.
 2. Abonnees van de reguliere competitie die ofwel naar, ofwel uit het sfeervak in 227 willen verhuizen.

Enkel deze twee groepen komen aan bod in deze periode. 

Het veranderen van vak kan niet online en dient dus bij de dienst Ticketing in de Ghelamco Arena te gebeuren.

Meer info over de abonnementenverkoop via deze link

Meer info over het sfeervak, vindt u hier

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Damien Marcq tekent voor 3 seizoenen bij KAA Gent

Damien Marcq heeft een contract  getekend bij KAA Gent voor 3 seizoenen (met optie op een bijkomend jaar). De 28-jarige Fransman (geboren op 08/12/1988) komt over van R Charleroi SC, waar hij als defensieve middenvelder uitgroeide tot één van de sleutelfiguren in de elftallen van Félice Mazzu. Marcq ligt nu onder contract tot 2020

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Peter Olayinka uitgeleend aan SV Zulte Waregem

Peter Olayinka wordt komend seizoen uitgeleend aan SV Zulte Waregem, zonder aankoopoptie. De 21-jarige Nigeriaanse spits tekende begin 2016 een contract bij KAA Gent tot 2019. Het afgelopen seizoen speelde hij op uitleenbasis bij het Tsjechische Dukla Praag, waar hij 7 keer scoorde in 32 wedstrijden.

Bekijk volledig nieuwsbericht