Nieuws

Filters tonen
Bekerfinale

Ambiance op het Sint-Pietersplein!

Heb je geen tickets voor de bekerfinale in Brussel? Niet getreurd want op het Sint-Pietersplein kan je de match evengoed live volgen op een groot scherm van maar liefst 104 m2! Het plein opent om 12u en alles is voorzien om er een fantastische namiddag van te maken! Inkom is uiteraard gratis!

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Samen met duizenden andere Buffalo's geniet je van de good vibes van DJ Eric Yamazawa van Les Mecs Eclectics, er zijn drank- en eetstandjes voor de grote en kleine honger én voor de allerjongsten is er kinderanimatie voorzien. Oud en jong zijn dus meer dan welkom om de Buffalo’s naar de bekerwinst te schreeuwen!

En winnen of verliezen, de spelers komen rond 19u sowieso nog langs op het plein om iedereen te bedanken voor de steun! 

Zin om te gaan? Zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en nodig je vrienden ook uit! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Bekerfinale

Open training op 28 april!

Komende zondag 28 april om 10u organiseren we in samenwerking met Armada Ganda een open training in de laatste rechte lijn naar de belangrijkste match van het seizoen: de bekerfinale op 1 mei tegen KV Mechelen!

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Deze keer gaat de open training door op het Buffalo Talent Center (Warmoezeniersweg 8), het vorige oefencentrum waar nu onze jeugdspelers trainen. 

Zet je op aanwezig in ons Facebookevenement en show your support! 

Openbaar vervoer

Normaal bedient De Lijn via buslijnen 65 en 67 de verbinding naar het oefencentrum en de Kristalijn. Deze worden echter tijdelijk niet bediend door werkzaamheden.

Fiets & Parking

Het Buffalo Talent Center is vlot bereikbaar met de fiets. Parkeren kan uiteraard ook op de parking van het Buffalo Talent Center. 

Meet Armada Ganda!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Bekerfinale

Nog 250 bekertickets in verkoop dankzij Telenet!

Fantastisch nieuws van onze sponsor Telenet! Toen ze hoorden hoe snel de laatste bekertickets gisteren de deur uit gingen, besloot onze trouwe partner hun eigen 250 bekertickets terug te schenken aan de club. De club besloot daarop deze extra tickets per direct ter beschikking te stellen van onze supporters! 

Dat betekent dat er vanaf nu 250 EXTRA tickets in tribune 1 in verkoop zijn voor de bekerfinale! (*)

 

Tip: probeer deze ultieme Telenet-bekertickets ONLINE te bemachtigen. Wie naar de dienst Ticketing komt, zal héél snel moeten zijn. Op de eerste dag van de vrije verkoop verkochten we immers de alle resterende 2000 bekertickets in 40 minuten! (online en aan de kassa). Aanbod geldig zolang de voorraad strekt! 

KLIK HIER VOOR DE 250 LAATSTE TELENET-BEKERTICKETS! 

BEDANKT TELENET!

(*) maximum 2 bekertickets per account/identiteitskaart te koop. Zolang de voorraad strekt. 

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt een punt bij RSC Anderlecht

Na een kansarme eerste helft gingen Anderlecht en Gent de rust in met een logische brilscore. In de tweede helft viel er meer te beleven met een bal tegen de lat van Verschaeren en een schot tegen de paal van David als uitschieters. Zowel Kaminski als Didillon stonden nog enkele keren paraat om de nul op het bord te houden. Het leverde voor beide ploegen meteen ook het eerste punt in Play-Off 1 op.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Bekerfinale

No Pyro, Just Football

KAA Gent en KV Mechelen roepen alle supporters op om van de bekerfinale een pyrovrij feest te maken.  Samen met KV Mechelen vragen we uitdrukkelijk om geen Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal in en om het Koning Boudewijnstadion te gebruiken.

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bezint eer ge begint

Veiligheidsverantwoordelijke Dirk Piens van KAA Gent: "Niet alleen is gebruik van pyrotechnisch materiaal levensgevaarlijk voor zowel de gebruiker als voor omstaanders, we lopen als club ook het risico op zware boetes en wedstrijden achter gesloten deuren. Tot slot wil ik al onze supporters nog eens meegeven dat we als eerste club in België gestart zijn met de responsabilisering van de veroorzakers van schade of boetes door pyrotechnisch materiaal. De KBVB-boete van 2500 € die de club kreeg na incidenten in Waasland-Beveren wordt bijvoorbeeld verhaald op de 2 personen die werden geïdentificeerd als aanstokers."

"Als eerste club in België zijn we gestart met de responsabilisering van onze supporters. Wie verantwoordelijk is voor door pyrotechnisch materiaal aangerichte schade en/of boetes die de club daarvoor krijgt, draait zelf op voor de kosten." - Dirk Piens.

"Het Koning Boudewijnstadion heeft bovendien een atletiekpiste rondom het veld. Vorig seizoen was daar na de bekerfinale zoveel schade aan door Bengaals vuur dat er voor maar liefst 90.000 euro aan schade was. "Een immens bedrag, dat de betrokken clubs toen hebben moeten ophoesten."

We rekenen er dan ook op dat 1 mei een geweldig, pyrovrij feest wordt met de typische Gentse ambiance waarvoor we zo gekend staan. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

- 25% op alle shirts en shorts!

Met de bekerfinale in aantocht, is het een ideaal moment om nog eens in de fanshop te passeren. Je kan er nu ook genieten van onze eindeseizoenskorting: -25% op alle shirts en shorts!  

De Ghelamco Arena en het Koning Boudewijnstadion moeten blauw en wit kleuren: leuke polo’s, kwaliteitsvolle t-shirts, coole sweaters en hippe hoodies zijn nu te koop in onze shop. Kom eens langs en maak je keuze: betaalbare topkwaliteit in alle maten, voor kids, vrouwen en mannen! Show your colours: blue and white!

Openingsuren fanshop

Ga naar de webshop

Bekijk volledig nieuwsbericht
Bekerfinale

Met Keolis naar de beker!

Heb je een bekerticket maar nog geen idee hoe je naar de finale wil gaan? Waarom dan geen gebruik maken van onze vaste shuttle-partner Keolis? 

Keolis legt op 1 mei bussen in voor iedereen die dat wenst. De Keolis-bussen vertrekken om 10u30 aan parking Gent Expo en rijden naar het Buffalo Fan Village aan de Heizel. De terugreis is voorzien 45 minuten na affluiten (afhankelijk van eventuele verlengingen en/of penalties). Een busticket kost 20 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen jonger dan 12. 

Interesse? Klik hieronder om je reservatie te maken! 

Met Keolis naar de beker!

Tip: wil je met meerdere mensen samen de reis maken? Boek dan allen op dezelfde bus (op de reservatiepagina kan je kiezen tussen 3 bussen). 

ALLE INFO OVER DE BEKERFINALE

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent in slotfase onderuit tegen R Antwerp FC

Antwerp nam de beste start met al na vijf minuten een doelpunt van Baby, dat echter werd afgekeurd voor buitenspel. Halfweg de eerste helft scoorde Baby alsnog, hij profiteerde van defensief mistasten achterin. Gent gooide na rust alles in de strijd om de achterstand om te buigen en een kwartier voor tijd schoot de ingevallen Chakvetadze de gelijkmaker binnen. Erop en erover was het idee, maar het was Refaelov die de bezoekers opnieuw op voorsprong bracht. Van deze nieuwe klap herstelden de Buffalo's niet meer, wat dus resulteerde in een 1-2 nederlaag.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Play Off 1 is ook een leerproces"

Ondanks 3 nederlagen in de playoffs blijft Jess Thorup positief: "We staan na 3 matchen met nul punten, dat is hard. Maar de play-offs zijn voor mijn team ook een leerproces. Daarom was het zo belangrijk erbij te zijn. Jonge spelers moeten dat soort matchen kunnen spelen om ervaring op te doen en te voelen dat ze nog bepaalde stappen moeten zetten."

"Het maakt ze niet uit of ze de bal hebben of niet. Ze blijven gewoon wachten op die ene kans." - Thorup over Antwerp 

Royal Antwerp FC, het tegenovergestelde van KAA Gent?

Is Antwerp het tegenovergestelde van KAA Gent? Thorup: "Ze hebben hun manier van spelen maar ze kunnen wel uit een halve kans een doelpunt maken. Wij hebben daar nu veel meer grote kansen voor nodig. Ik zeg niets over hun manier van spelen want ieder doet het zoals hij wil, maar wij moeten echt meer gaan scoren én minder doelpunten binnenkrijgen. Want 7 tegengoals in 3 matchen is ook teveel. Zeker tegen teams als Antwerp of Standard. Zij hebben er geen moeite mee je laag op te wachten en te loeren op die ene kans. Voor ons is het héél belangrijk dat we tegen dergelijke teams pakken wat we kunnen op het moment dat het moet. Je moet jezelf belonen op het juiste moment."

"Voor ons is het héél belangrijk dat we tegen dergelijke teams pakken wat we kunnen op het moment dat het moet."

De ervaring van Mbokani

Heeft die efficiëntie te maken met leeftijd en ervaring? Thorup: "Wij hebben veel jonge spelers vooraan, dat klopt, maar leeftijd is voor mij niet belangrijk. De beste stel ik op. Maar over 10 matchen zal er wel een verschil zijn tussen aanvallers als David en Yaremchuk en een spits als Mbokani. Die weet met al zijn ervaring op elk moment wat hij wanneer moet doen. Wanneer hij moet lopen of inhouden, wanneer de bal te spelen of net niet. Daarom is het zo belangrijk om erbij te zijn. Zodat spelers weten wat ze tekort komen om bijvoorbeeld Europees nog een niveautje hoger te spelen. Het is een leerproces en we betalen nu wat leergeld."

"Play Off 1 is een leerproces. En op dit moment betalen we leergeld." 

Groeiproces

Desondanks blijft Thorup trouw aan zijn aanpak: "Als coach kan je altijd kiezen voor de korte termijn, je meest ervaren spelers zetten en enkel kijken naar de punten. Maar ik wil dat mijn spelers beter worden. Dat is de weg waar ik voor kies. Ik wil jonge spelers kansen geven zodat ze bij ons tot toppers kunnen uitgroeien." 

Zal hij, nu het wat moeilijker gaat en zoals Michel Preud'homme eerder deze playoffs aangaf, minder 'positief' gaan spelen? Thorup: "Nee, ik ga niet veranderen en wil het op mijn manier blijven doen. Omdat ik geloof dat je zo het beste resultaat kan halen. Bovendien houden de spelers ervan om aanvallend te spelen. Mijn formatie zal ik regelmatig eens veranderen, dat deed ik eerder ook al, maar mijn stijl nooit." 

Vertrouwen van het bestuur

Wat de coach alvast pleziert, is het gevoel dat het bestuur meegaat in zijn denkwijze. Thorup: "Natuurlijk blijven de resultaten het allerbelangrijkste maar ik voel me gesteund door het bestuur. Zij zien ook dat we spelers beter maken en houden daar rekening mee. Voor de club is het immers belangrijk dat we erin blijven slagen om jonge spelers hierheen te halen en beter te maken."

Bekijk volledig nieuwsbericht