Nieuws

Filters tonen
Team

Thorup: "Eerst focus op eigen team"

Jess Thorup is ondertussen 1 week hoofdcoach van KAA Gent en geniet met volle teugen: "Mijn eerste week hier was super. Er zijn weinig clubs in Denemarken met dergelijke faciliteiten: het stadion, het oefencentrum, de velden, de kleedkamers, de koks, alles is top. I'm very happy with that." Maar het belangrijkste werkmateriaal waarover hij beschikt zijn natuurlijk zijn spelers. Thorup vond het dan ook wat spijtig dat hij slechts 2 dagen had kunnen trainen met de Gentse internationals: "Het is niet ideaal in je eerste week als trainer, maar het is wel belangrijk voor de club om internationals te hebben. Nu, dat is de situatie en daar moet je als trainer mee om kunnen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Haal uw Buffalo Watch nu in de fanshop!

Als enige officiële dealer biedt JUWELIER VAN BIGNOOT u de kans om uw supportersgevoel voortdurend te beleven dankzij het prachtige Buffalo Watch, sinds kort ook te koop in onze fanshop! De Buffalo Watch is een kwaliteitsvol Zwitsers uurwerk dat door Van Bignoot in samenwerking met Swiss Military Hanowa werd ontwikkeld.

Buffalo Watch

U kan kiezen tussen een karaktervol "BUFFALO SUPPORTERSUURWERK" voor iedereen (m/v en kinderen) gemaakt uit volkern-staal, waterdicht tot 100m, schokvrij en bezet met krasvrij saffier glas, anti-allergisch en met twee jaar internationale waarborg. (€ 169,- voor de Buffalo Watch met rubberen band en €189,- voor de Buffalo Watch met stalen band.)

De "LIMITED EDITION CHRONOGRAAF"

Van de Limited Edition chronograaf bestaan slechts 250 exemplaren. Uiteraard met alle gekende basis opties en daarbovenop met een BETROUWBARE CHRONOGRAAF. Zo volgt u zelf de juiste speeltijd! Elk uurwerk is gepresenteerd in een prachtige box, met 3 bijhorende banden in staal, blauw leder en in de "BUFFALO BLAUWE "gummy band, (volledig anti-allergisch). Prijs €299.

Alles is te bezichtigen en te verkrijgen in de winkel in de Mageleinstraat 6 te Gent (09/225 87 38),  online of in de KAA Gent fanshop!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Peter Verbeke nieuwe sportmanager KAA Gent

Peter Verbeke tekende vandaag een contract voor 5 seizoenen als nieuwe sportmanager van KAA Gent. Verbeke, geboren Gentenaar, is Master in Law/Gezondsheidsrecht en specialist Sportrecht. 

Als sportmanager wordt hij verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. Daarnaast krijgt hij ook de leiding over het sportieve luik van het Buffalo Talent Center en het sportieve luik van de samenwerking tussen alle Gentse voetbalclubs ('Elk Talent Telt', een project van de KAA Gent Foundation). De aanstelling van Verbeke kadert in de verdere professionalisering van het sportieve departement waarbij stelselmatig ook meer aandacht zal uitgaan naar data- en videoanalyse. 

Verbeke verdiende zijn sporen als jeugdtrainer bij SK Deinze (2008-2013) en nadien als Coordinator Recruitement bij Club Brugge (2013-2018), de eerste twee seizoenen als verantwoordelijke voor de rekrutering bij de jeugd en sinds 2015 als scoutingscoördinator voor de A-kern. 

Verbeke over zijn aanstelling: "Dat deze club over een zeer groot potentieel beschikt is duidelijk. Het is dan ook een fantastische uitdaging om de leiding te nemen over het sportieve departement van de club. Het ultieme doel moet zijn om een vaste waarde te worden in de titelstrijd."

Verbeke over scouting: "Goede rekrutering vereist marktkennis, en dat kan enkel opgebouwd worden door gestructureerd en strategisch tewerk te gaan. Ook de laatste technologieën op vlak van data- en videoanalyse spelen hierin een belangrijke rol. Die weg zullen we met KAA Gent nu inslaan om verdere sportieve successen te kunnen boeken."

Verbeke over jeugd: "Wat Belgische jeugdspelers nog vaak ontbreken is onverbiddelijkheid, winnaarsmentaliteit en de wil om te slagen. Dat is nodig om te overleven in de kleedkamer van een A-kern en om door te breken in het professioneel voetbal. Dat zal alvast een belangrijk speerpunt worden in de ontwikkeling van de Buffalo-talenten."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Goals, assists en winst voor Gentse internationals

Gisteren (en vannacht) kwamen enkel Gentse internationals terug in actie met hun nationale ploeg. Zowel Chakvetadze, Yaremchuk, Bronn, Rosted als David stonden in de basiselftallen, enkel Plastun kwam niet in actie. Georgië en Oekraïne verzekerden zich met hun overwinningen alvast van groepswinst in hun poule van de UEFA Nations League. Noorwegen gaat aan de leiding in zijn poule van de Nations League en Dylan Bronn plaatste zich met Tunesië voor de Afrika Cup in Kameroen in 2019. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften naar 1/8ste finale na bekerwinst Beerschot

Onze beloften versloegen in de beker voor beloften ook hun leeftijdsgenoten van Beerschot-Wilrijk met 1-4. Na hen bekerpoulewedstrijden tegen Lokeren en Dender winnen ze dus ook hun laatste wedstrijd van hun bekerpoule. De Buffalo's eindigen dus eerste in hun poule en gaan door naar de 1/8e finale.(*)

(*) De eerste twee ploegen van elke poule gaan door naar de volgende ronde. Het reglement van de bekercompetitie vindt u hier.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

Rosted, Chakvetadze en Bronn winnen

Dit weekend speelden 3 van onze internationals wedstrijden met hun nationaal team: Chakvetadze en Rosted voor de UEFA Nations League, Bronn speelde een kwalificatiewedstrijd voor de Afrikacup in 2019. Alledrie stonden ze 90 minuten op het veld terwijl hun teams de overwinning binnenhaalden.

Chakvetadze (Georgië)

Chakvetadze behaalde met Georgië de ruimste overwinning. Zij wonnen met 3-0 van Letland en staan na 3 wedstrijden op kop van groep 1 in League D. Na 3 wedstrijden tegen Kazachstan, Letland en Andorra staan ze met het maximum van de punten terwijl de andere landen elk slechts 2 punten hebben. Op dinsdag 16 oktober speelt Georgië opnieuw tegen Letland, ditmaal op verplaatsing. 

Bronn (Tunesië)

Dylan Bronn speelde als centrale verdediger 90 minuten bij de 1-0 overwinning van Tunesië tegen Niger, een kwalificatieduel voor de CAN 2019 (Coupe d'Afrique des Nations) in Kameroen. Het Tunesië van Bronn staat na 3 wedstrijden in Group J aan de leiding met 9 op 9 na drie gewonnen wedstrijden tegen Egypte (1-0), Swaziland (0-2) en Niger. Net als het Georgië van Chakvetadze, speelt Tunesië dinsdag opnieuw in en tegen Niger.

Rosted (Noorwegen)

Sigurd Rosted hield centraal achterin mee de nul en win met 1-0 tegen Slovenië in zijn tweede officiële interland voor Noorwegen. De Noren staan op dit moment tweede in groep 3 van League C met zes punten, drie minder dan groepsleider Bulgarije. Dinsdag krijgen ze de kans om de Bulgaren bij te benen in de stand wanneer de Bulgaren hun leidersplaats komen verdedigen in Oslo. 

Yaremchuk, Plastun, Raskin, David en Mostafa

Eerder speelde Oekraïne (met Yaremchuk 76 minuten als diepe spits en Plastun op de bank) 1-1 gelijk tegen Italië in een vriendschappelijke wedstrijd. Nicolas Raskin speelde dan weer 45 minuten in het 0-0 gelijkspel van de Belgische U18 tegen de Italiaanse U18. Ahmed Mostafa speelde in de tweede helft in het 0-0 gelijkspeel van het Egyptische olympische team (U23) tegen hun leeftijdsgenoten van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag spelen ze opnieuw tegen elkaar in een tweede confrontatie.

Yaremchuk en Plastun spelen met Oekraïne dinsdag hun derde UEFA Nations League-wedstrijd, ditmaal tegen Tsjechië.  Het Oekraïne van bondscoach Andrei Shevchenko staat in groep A van League B aan de leiding met 6 punten uit twee wedstrijden (1-2 winst in Tsjechië en 1-0 winst thuis tegen Slovakije). Het kan zijn leiderspositie dus verder verstevigen ofwel bijgebeend worden door Tsjechië dat tweede staat met 3 punten. 

Jonathan David en de Canadese nationale ploeg spelen in de CONCACAF Nations League-kwalificatiewedstrijden tegen Dominica (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek), op woensdag 17/10 om 1u 's morgens.‚Äč 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Eerste training Jess Thorup

Jess Thorup leidde vandaag zijn eerste training als hoofdcoach van KAA Gent. De dag begon zoals steeds met een stevig ontbijt op de club. Daarna volgde een fitnesstraining en tot slot een training met bal onder leiding van de nieuwe coach.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Buffalo's verslaan Lokerse buren in oefenmatch

In een oefenduel op Daknam versloeg KAA Gent gisteren de mannen van Peter Maes met 1-2. De Buffalo's stonden bij de rust 0-2 voor dankzij doelpunten gescoord door Renato Neto (penalty) en Franko Andrijasevic. Voor Lokeren scoorde Jovanovic de aansluitingstreffer in de tweede helft. 

In de eerste helft stonden volgende elf op het veld: Coosemans, Souquet, Derijck, De Smet, Bahi, Smith, Neto, Andrijasevic, Limbombe, Awoniyi en Azango. In de tweede helft kwamen Arroyo, Verstraete, Odjidja, Dejaegere, Dompé en Koita in de plaats van Souquet, Bahi, Andrijasevic, Limbombe, Awoniyi en Azango. Eric Smith werd in de 60e minuut vervangen daar Anderson Esiti. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Internationals

9 Gentse internationals, 1 debutant

Tijdens de internationale break zijn er 9 KAA Gent-spelers die naar hun nationale selectie vertrekken. Bij die 9 zit opnieuw een debutant (vorige keer debuteerde Jonathan David bij Canada met 2 doelpunten bij zijn internationaal debuut).. Ditmaal gaat het om Igor Plastun die voor het eerst werd opgeroepen door Oekraïns bondscoach Andriy Shevchenko. Ook landgenoot Roman Yaremchuk is er opnieuw bij in de Oekraïnse selectie. Doelman Lovre Kalinic werd opgeroepen bij Kroatië maar moet geblesseerd afhaken. 

Alle opgeroepen KAA Gent-internationals

 1. Sigurd Rosted (Noorwegen)
 2. Dylan Bronn (Tunesië)
 3. Igor Plastun (Oekraïne) 
 4. Roman Yaremchuk (Oekraïne)
 5. Giorgi Chakvetadze (Georgië)
 6. Lovre Kalinic (Kroatië)
 7. Jonathan David (Canada)
 8. Nicolas Raskin (U18 België)
 9. Ahmed Mostafa (U23 Egypte)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persvoorstelling Jess Thorup

Geflankeerd door voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie betrad Jess Thorup voor het eerst de Gentse perszaal. Een uurtje eerder had hij zijn contract getekend tot juni 2021.

Michel Louwagie schetste het verloop van de snelle overgang: "Zondagavond na de wedstrijd hebben we besloten om een nieuwe trainer aan te werven. We waren onder de indruk van het parcours van Midtylland, die een steile opmars maakten, wat vergelijkbaar met wat wij meemaakten. Zo zijn we uitgekomen bij Jess, maar die lag nog onder contract tot 2021, we moesten dus onderhandelen. Sinds een aantal jaar volgen we de Scandinavische markt nauwgezet, waardoor we daar goede contacten hebben. Rasmus Ankersen kennen we al een paar jaar, nog van de transfer van Wikheim, en zo kwamen we snel tot een overeenkomst."

Het relaas van een snelle overgang

Na het akkoord op clubniveau liepen ook de onderhandelingen op persoonlijk vlak vlot: "Gisterenavond hebben we hem uitgebreid gesproken, niet in het Sheraton Hotel maar wel hier in de buurt, en we zijn met een zeer goed gevoel uit elkaar gegaan. Toen was er nog niet eens over het financiële gepraat. Vandaag wel en dat hebben we tegen half vier kunnen afronden. We zijn dan ook tevreden dat het allemaal zo vlot is kunnen verlopen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Jess Thorup nieuwe coach KAA Gent

Vandaag tekende de 48-jarige Deense trainer Jess Thorup (21 februari 1970) een contract voor 3 seizoenen als nieuwe hoofdcoach van KAA Gent. Thorup komt over van het Deense FC Midtjylland waarmee hij vorig seizoen de Deense titel veroverde en waarmee hij ook nu, na 12 speeldagen, opnieuw aan de leiding stond in de Deense competitie. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften gaan winnen in Eupen

Net zoals de A-ploeg eerder dit seizoen, gingen de beloften in Eupen winnen met 2-3. Onze jonge Buffalo's liepen in de eerste helft uit tot 0-2 met doelpunten van centrale verdediger Steve Kapuadi en aanvallende middenvelder Ben Lederman. Eupen kwam terug tot 1-2 maar invaller Jossue Dolet scoorde daarna opnieuw om de jonge Buffalo's op 1-3 te brengen. Het tweede doelpunt van Eupense beloften kon de winst van de beloften niet meer in gevaar brengen. 

Eric Smith maakte na maanden blessureleed zijn eerste minuten en speelde de eerste helft mee. Andere A-kernspelers die hun opwachting maakten waren keeper Jari De Busser, winger Abou Koita en back Franck Bahi.

De beloften klimmen dankzij de overwinning naar een met Eupen, Standard, STVV en Lokeren gedeelde vierde plaats. Lokeren en Eupen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. De volgende beloftenwedstrijd is de bekermatch tegen KFCO Beerschot-Wilrijk op maandag 15 oktober. Op maandag 22 oktober wordt de derby tegen de Oost-Vlaamse buren van Lokeren gespeeld. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Kalender

Kalenderwijzigingen: speeldagen 15 tot en met 22 vastgelegd

De Pro League heeft de data voor speeldagen 15 tot en met 22 definitief vastgelegd. Voor KAA Gent werd op volgende speeldagen telkens een nieuwe datum ofwel een nieuw aftrapuur doorgegeven.  

 • speeldag 15: RSC Anderlecht - KAA Gent op zondag 11/11 om 14u30
 • speeldag 16: KAA Gent - R Antwerp FC op zondag 25/11 om 14u30
 • speeldag 17: KSC Lokeren - KAA Gent op vrijdag 30/11 om 20u30
 • speeldag 18: KAA Gent - KAS Eupen op zondag 09/12 om 20u00 
 • speeldag 19: R Charleroi SC - KAA Gent op vrijdag 14/12 om 20u30
 • speeldag 20: KAA Gent - Cercle Brugge op vrijdag 21/12 om 20u30
 • speeldag 21: KRC Genk - KAA Gent op woensdag 26/12 om 20u30
 • speeldag 22: KAA Gent - RSC Anderlecht op zondag 20/01 (2019) om 18u00

Ook de bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot Wilrijk werd definitief vastgelegd op dinsdag 04/12 om 20u45

Wie de up-to-date KAA Gent-kalender steeds bij de hand wil hebben op zijn gsm of tablet, kan hem downloaden via de kalender-pagina.

De volgende kalenderupdate wordt verwacht op vrijdag 21 december.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent neemt afscheid van Yves Vanderhaeghe

Hierbij deelt KAA Gent mee dat de club de samenwerking met trainer Yves Vanderhaeghe met onmiddellijke ingang heeft beëindigd. KAA Gent wenst Yves Vanderhaeghe te bedanken voor het mooie werk dat hij vorig seizoen heeft geleverd met als resultaat een vierde plaats en Europees voetbal. De club wenst hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière. 

Bekijk volledig nieuwsbericht