Nieuws

Filters tonen
Ticketing

Ticketverkoop KAA Gent - Bordeaux

Na de kwalificatie tegen Jagiellonia staat er nog slechts één tegenstander tussen ons en de groepsfase: Girondins de Bordeaux. Een taaie brok, maar we hebben Europees nog al gestunt! Zie dat je erbij bent en kom op 23 augustus mee onze Buffalo's naar de overwinning schreeuwen in de Ghelamco Arena! COME ON BLUE WHITE! 

Op vrijdag 17 augustus starten we met de voorverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Bordeaux. De thuiswedstrijd van de playoff ronde vindt plaats in de Ghelamco Arena op donderdag 23 augustus om 20u45.

BEKIJK DE TICKETPRIJZEN

KOOP HIER JE TICKET!

Zaterdag 18/8 ticketing uitzonderlijk open tussen 10u en 17u

De verkoop start op vrijdag 17/08: online om 11u en aan de kassa om 12u. Ook op zaterdag 18/8 zijn we uitzonderlijk geopend tussen 10u en 17u.

Verkoopsperiodes voor abonnees en niet-abonnees

  • Abonnees hebben voorrang om op hun plaats een ticket te kopen tot en met woensdag 22 augustus.
  • Niet-abonnees kunnen echter al vanaf vrijdag 17 augustus een ticket kopen op de beschikbare vrije plaatsen. 

TICKETPrijzen voor abonnees tijdens voorrangsperiode

  • 5 euro voor -16 jarigen
  • 10 euro in Tribune 2 en 4
  • 20 euro in Tribune 1 en 3. 

Ticketprijzen voor niet-abonnees zijn dezelfde als voor een normale competitiewedstrijd. 


Supporters van Bordeaux en/of met de Franse nationaliteit dienen zich tot Bordeaux te wenden om tickets te kopen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent schakelt Jagiellonia Bialystok uit

KAA Gent heeft zich ten koste van het Poolse Jagiellonia Bialystok geplaatst voor de Play-Off ronde van de UEFA Europa League. Na de 0-1 uit de heenwedstrijd zorgde Awoniyi in de eerste helft voor een grotere marge, maar in de tweede helft bracht Pospisil terug spanning in de wedstrijd met de gelijkmaker. Invaller Yaremchuk stelde met een kanonskogel orde op zaken en de eveneens ingevallen David stelde met de 3-1 de kwalificatie helemaal veilig.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Foundation

KAA Gent Foundation 3e maal op rij genomineerd voor ECA Awards

De European Club Association (ECA) nomineert KAA Gent met haar communitywerking in de buurt Nieuw Gent-Steenakker voor het beste Europese CSR-project. Dat is een project dat gemeenschapsvormend werkt of waarbij maatschappelijke verantwoord ondernemen centraal staat. In Nieuw Gent, de wijk naast het stadion, werkt de KAA Gent Foundation met wijkpartners en buurtbewoners aan een levendige wijk. Met projecten als het wijkhuis Bij Pino, de Buffalo Cup, een scholentornooi, de Buffalo League, sportactiviteiten op woensdagnamiddag, de Buffalo Dance Academy, meisjesvoetbal en wandelvoetbal voor senioren in willen we het verschil maken voor de buren van de wijk Nieuw Gent.

Ontdek het genomineerde project in de video!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Siebe Horemans uitgeleend aan Excelsior Rotterdam

Siebe Horemans trekt voor 1 seizoen naar de Nederlandse Eredivisie en meer bepaald naar Excelsior Rotterdam. Horemans wordt voor 1 seizoen uitgeleend (zonder aankoopoptie). Voor Horemans betreft het zijn tweede uitleenbeurt nadat hij vorig seizoen na januari ook werd uitgeleend aan OH Leuven in de Proximus League. 

Excelsior Rotterdam opende de competitie afgelopen zaterdag met een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard in het eigen Van Dongen en De Roostadion, (ook gekend als Stadion Woudestein) en speelt komende zaterdag het stadsderby tegen Feyenoord in De Kuip. 

Wij wensen Siebe veel succes en speelminuten bij Excelsior!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Mamadou Sylla uitgeleend aan Zulte Waregem

Mamadou Sylla wordt dit seizoen verhuurd aan SV Zulte Waregem. Essevee bedong ook een aankoopoptie. Sylla tekende in 2017 een contract voor 4 seizoenen bij de Buffalo's maar kon zich vorig seizoen nooit echt doorzetten. In het seizoen 2016-2017 kwam hij (uitgeleend door Espanyol Barcelona) bij KAS Eupen tot 13 doelpunten en 11 assists maar die vorm vond hij bij de Buffalo's niet terug (twee doelpunten en 4 assists in 2017-2018).

KAA Gent wenst Mamadou een succesvolle uitleenbeurt bij Essevee!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent boekt klinkende thuiszege tegen Waasland-Beveren

KAA Gent heeft de derde speeldag afgesloten met een klinkende thuiszege tegen Waasland-Beveren. Voor de rust waren er al kansen bij de vleet, maar enkel Yaremchuk kon er eentje afmaken. Na de pauze verdubbelde Verstraete de voorsprong vanop de stip, maar in de slotfase kopte Vukotic nog de aansluitingstreffer binnen. De Gentse pletwals was echter niet te stoppen en invaller David legde met twee doelpunten de 4-1 eindstand vast.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Rijrichting naar UZ Gent afgesloten na afloop komende thuismatchen

Na het affluiten van de thuiswedstrijd op zondag 12 augustus tegen Waasland-Beveren zal Politie Gent aan het rondpunt van de Ghelamco Arena tijdelijk de rijrichting NAAR UZ Gent afsluiten voor privaat vervoer. Bussen van de Lijn en de shuttlebussen blijven wel gewoon rijden. Dat zal ook bij de komende thuismatchen zo zijn. 

Verkeer komende van UZ Gent richting de R4 zal dus nog steeds kunnen door kunnen rijden. De omgekeerde beweging (komende van rondpunt Ghelamco Arena dus van de R4 of van de Tuibrug) zal tijdelijk verboden worden (behalve dus voor de bussen). Het heeft dus geen zin om, komende van de R4 of van de Tuibrug, richting UZ Gent te willen rijden daar men teruggestuurd zal worden richting R4 of Tuibrug. 

Het afsluiten van rijrichting UZ Gent zal steeds kortstondig en tijdelijk zijn en wordt genomen met de bedoeling om na afloop van de wedstrijd, het vertrek van supporters per bus, fiets of wagen vlotter en vooral veiliger te laten verlopen. De club en Politie Gent danken onze supporters voor het begrip. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt mooie uitgangspositie in Bialystok

In de derde voorronde van de UEFA Europa League heeft KAA Gent met een 0-1 zege een uitstekende uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd in Gent. In de eerste helft zat de wedstrijd op slot, maar na rust vielen er wel kansen te noteren. Het was de ingevallen Jonathan David die in de slotfase in twee tijden de doelman wist te verschalken en Gent zo het belangrijke uitdoelpunt bezorgde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persconferentie en training voor Jagiellonia Bialystok - KAA Gent

Daags voor het UEFA Europa League duel in en tegen Jagiellonia Bialystok blikten Yves Vanderhaeghe en Thomas Foket vooruit. Vanderhaeghe maakte duidelijk waar Gent voor staat: "Zo'n eerste wedstrijd Europees is altijd wat speciaal, dan moet je er staan. Een ploeg als Gent heeft altijd de ambitie om in de groepsfase te geraken, dus we willen hier een resultaat behalen."

Poolse automatismen

Jagiellonia werd grondig doorgelicht door de scouting en Vanderhaeghe besefte dat de Poolse tegenstander niet onderschat mocht worden: "Het is een heel fysieke en energieke ploeg die bovendien niet veel gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar. Ze kunnen dus teren op de automatismen waarmee ze tweede geëindigd zijn in de Poolse competitie, wat toch niet min is. We zullen strijdlust moeten tonen vanaf het begin van de wedstrijd."

Vadis of geen Vadis?

Met Vadis Odjidja heeft Gent een speler rondlopen die de Poolse competitie kent, maar door een spierblessure miste hij de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Voor Vanderhaeghe is het afwachten of hij een beroep kan doen op de middenvelder: "We weten dat hij het verschil kan maken en hij traint terug mee, maar we kijken van dag tot dag hoe hij reageert op die inspanningen. Op basis van die medische controles kunnen we dan morgen beslissen of hij kan spelen of niet."

Gemotiveerde Kalinic

Wie ook meereisde naar Polen was Lovre Kalinic, die na de verloren WK-finale nog even op vakantie mocht en begin deze week aansloot op training. Vanderhaeghe zag zijn doelman gretig en gemotiveerd terugkeren: "Kalinic was zeer blij terug te zijn en heeft al twee keer meegetraind. Hij is zeer gemotiveerd en uiteraard erg fier op wat hij met zijn land bereikt heeft op het WK."

Geen herhaling van Altach

Doorstoten naar de Play-Off ronde van de UEFA Europa League is dus het duidelijke doel, een scenario als vorig seizoen wil iedereen vermijden. Thomas Foket was er vorig jaar weliswaar niet bij, maar voelde toen wel mee met zijn ploegmakkers: "Hier en daar in de groep valt de naam Altach nog eens, want zo'n scenario is nu uit den boze natuurlijk. We gaan er alles aan doen om dat te vermijden. De groepsfase halen is ons doel, zoiets geeft een extra boost voor de rest van de competitie."

Van onderschatting lijkt alleszins geen sprake: "Er zitten geen slechte ploegen bij in deze fase. Rio Ave uitschakelen is niet min. We gaan dus zelf alles moeten geven en 100% moeten zijn. Ook de efficiëntie moet er zijn als je het in slechts twee wedstrijden moet afmaken."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Fotospecial: vertrek naar Bialystok

Woensdagmorgen vertrokken spelers en entourage vanop de luchthaven van Oostende richting Polen voor de eerste Europese confrontatie van het seizoen. Eens geland in Warschau bereikten ze via een bustrip van enkele uren eindbestemming Bialystok. Daar wordt donderddagavond Jagiellonia Bialystok partij gegeven in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de UEFA Europa League (aftrap om 19u20).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Transfer

Moses Simon naar Levante UD

Moses Simon verlaat KAA Gent na 3,5 seizoenen en gaat zijn geluk beproeven in de Spaanse Liga. Hij tekent een contract voor 5 seizoenen bij het Spaanse Levante UD.

Moses Simon kwam in januari 2015 van het Slovaakse AS Trencin over naar KAA Gent en speelde in Gentse loondienst 136 wedstrijden waarin hij 21 doelpunten scoorde en 18 assists gaf.

Hij verlaat de club met opgeheven hoofd en zal voor altijd behoren tot de selecte groep spelers die voor onze club de eerste landstitel in haar geschiedenis veroverde en daarna deel uitmaakte van een historische Champions Leaguecampagne die in het collectieve Belgische voetbalgeheugen gegrift staat. Ook het seizoen daarna maakte hij deel uit van de spelersgroep die in de Europa League onder meer Tottenham bedwong op Wembley. 

Direct na zijn transfer sprak hij als enige speler openlijk over het behalen van de titel "met de hulp van God". Het bleken profetische woorden. Moses startte als een wervelwind in de Belgische competitie en hield KAA Gent van januari 2015 tot de start van de play-offs mee in datzelfde seizoen mee in de race voor het kampioenschap.

Gedurende zijn periode bij de Buffalo's werd hij gevreesd voor zijn kwieke dribbels, zijn ongelofelijke snelheid en zijn harde schot en geliefd omwille van zijn vrolijke persoonlijkheid en zijn gulle lach. Hij was vaak de auteur van belangrijke doelpunten, zoals vorig seizoen toen hij in de voorlaatste wedstrijd van de playoffs het enige doelpunt maakte bij de 1-0 overwinning tegen Anderlecht. 

KAA Gent wenst Moses veel geluk bij Levante en bedankt hem voor de mooie en succesvolle jaren die hij hier in Gent beleefde. Once a Buffalo, always a Buffalo!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Bordeaux of Mariupol mogelijke tegenstanders in Europa League

In het geval van kwalificatie tegen Jagiellonia in de huidige (derde) voorronde van de Europa League, wordt Mariupol FC of het Bordeaux van Samuel Kalu de mogelijke tegenstander in de Play Off ronde. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 23 en 30 augustus. 

Pas dinsdagavond rond 18u wordt bekend of eerst thuis dan wel uit spelen. Gezien de lotingprincipes spelen we normaal eerst thuis, maar officiële bevestiging van UEFA volgt daarover nog.  

Bekijk volledig nieuwsbericht