Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Nieuwe shirts voor seizoen 2018-2019

Vandaag stellen we, in samenwerking met Craft, onze nieuwe shirts voor komend seizoen voor.

De jarenlange expertise die Craft heeft opgebouwd in het vervaardigen van hoogwaardige sportkleding voor Olympische- en wereldkampioenen is nu vertaald in een teamwearcollectie voor eliteclubs als KAA Gent. Met name de pasvorm voor zowel mannen, vrouwen en kinderen alsook de meest belangrijke kenmerken van Craft inzake het optimaal ventileren en reguleren van transpiratie zijn vertaald naar de KAA Gent 2018/19 wedstrijdoutfit.

In de oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde op vrijdag 6 juli zullen de spelers voor het eerst met de nieuwe uitrustingen aantreden. De nieuwe home en away shirts zijn vanaf morgen te koop in onze fanshop. De derde (witte) uitrustingen, de keepersshirts en de kindermaten worden later geleverd. 

Home shirt

Voor het nieuwe homeshirt werd teruggekeerd naar een sobere maar mooie combinatie van de clubkleuren blauw en wit. Het overheersende kleur is blauw met witte randen aan de kraag en de mouwen van zowel het shirt als het broekje. Het clublogo staat dit seizoen mooi centraal op het shirt.  

Away shirt

Voor een tweede uitrusting wordt steeds gevraagd om erg afwijkende kleuren te gebruiken, daarom kiezen we opnieuw voor een gele uitrusting. Ook in Europese wedstrijden zal dit het voorkeursshirt worden.

Derde uitrusting

De derde uitrusting is overwegend wit en heeft blauwe randen aan de kraag en de mouwen van zowel shirt als broekje. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Sluitingsdagen KAA Gent horecazaken

Ook onze horecazaken nemen tijdens deze periode even een welverdiende zomerbreak. Dit zijn de sluitingsdagen van Restaurant Horseele, de Buffalo Bistro en de Buffalo Sandwich Club:

  • Buffalo Bistro: van maandag 16 juli t.e.m. vrijdag 20 juli. Terug open op maandag 23 juli (ook open tijdens de galamatch)
  • Buffalo Sandwich Club: van maandag 23 juli t.e.m. vrijdag 3 augustus. Terug open op maandag 6 augustus.
  • Restaurant Horseele: van dinsdag 10 juli t.e.m. woensdag 1 augustus. Terug open op donderdag 2 augustus.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Craft Sportswear nieuwe kledingsponsor KAA Gent

KAA Gent speelt vanaf het seizoen 2018-2019 in Craft kleding. De club en het sportmerk hebben een akkoord bereikt over een partnership tot minimaal 2021. Craft Sportswear wordt de officiële kledingleverancier voor alle vertegenwoordigende elftallen van de club.

Commercieel en marketing directeur Serge Platel van KAA Gent: "KAA Gent zocht een nieuwe kledingsponsor die de waarden van onze club uitstraalt en heeft die gevonden in Craft. In diverse sporttakken heeft Craft bewezen dat zij staan voor duurzaamheid, kwaliteit en klasse. Craft zocht een club in België die ambitie en strijdvaardigheid uitstraalt en heeft die gevonden in KAA Gent. Zoals de Buffalo's een vaste challenger zijn voor de top van het Belgisch voetbal, wil Craft een challenger zijn voor de grote teamwear spelers. Alle ploegen van KAA Gent (eerste ploeg, beloften, jeugd en KAA Gent Ladies) spelen vanaf volgend seizoen in Craft kleding."

Adri Zwarthoff, CEO van Craft Benelux"Vorig seizoen hebben we de eerste stap gezet om Craft teamwear te positioneren door onze samenwerking met PEC Zwolle te intensifiëren. Ook andere voetbalclubs zoals  S.G. Dynamo Dresden en SV Darmstadt volgden. Craft heeft haar ambitie, om een belangrijke teamwearspeler te worden, kracht bijgezet door de samenwerking met een aansprekende profclub als KAA Gent aan te gaan. KAA Gent is club met een rijke historie waarbij de clubwaarden "familiaal, sportief, uitmuntend en eigenzinnig" goed aansluiten bij Craft.  Net zoals Craft hecht KAA Gent veel waarde aan kwaliteit en uitstraling, twee partijen die elkaar kunnen versterken. We kijken uit naar een goede samenwerking zodat dat spelers, de staf en de fans met trots de nieuwe kledinglijn kunnen dragen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Voorzitter Ivan De Witte eist duidelijkheid over werking VAR

Voorzitter Ivan De Witte gaf deze middag een interview aan VRT Nieuws over zijn bedenkingen bij de manier waarop het Video Assistent Referee (VAR)-programma op dit moment gebruikt wordt. Het volledige interview vindt u hieronder.
Beelden van VRT Nieuws (matchbeelden: Jupiler Pro League rechtenhouders).

Zonder te volledige verantwoordelijkheid voor de nederlaag tegen Standard in de schoenen van de arbitrage te willen duwen, had hij toch enkele pertinente opmerkingen. 

Daarbij had hij aandacht voor volgende aspecten: 

  • het onduidelijke en inconsistente optreden van de referees zondag laatstleden tegen Standard.
  • de negatieve gevolgen daarvan voor zowel het publiek als het product voetbal an sich.
  • de onduidelijkheid over wie, wanneer welke beslissing kan en mag nemen. 
  • de onevenredig hoge impact van arbitrale fouten op het seizoen van KAA Gent.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Samenwerking met Blue Lines

KAA Gent heeft overal supporters, niet alleen in België maar ook in het buitenland. Sinds ons succesvol avontuur in de Champions League merken we een mooie stijging van het aantal buitenlandse volgers van de club. Ook veel van onze eigen spelers zijn van buitenlandse afkomst en hebben vaak zelf supporters in hun thuisland of bij hun vorige teams.

Uit respect voor hun interesse en met gepaste trots over het feit dat we meer en meer worden gevolgd in het buitenland, werd vorig jaar dan ook zowel een Engelstalig als een Franstalig deel aan de website toegevoegd. Op die manier kunnen niet alleen onze Franstalige landgenoten maar ook alle nieuwe supporters die het Engels of Frans machtig zijn, de actualiteit van de club volgen.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Huisfotograaf KAA Gent wint Nikon Press Photo Award 2018

Sinds enkele seizoenen heeft KAA Gent een samenwerking met Belga Image, de fotografietak van het Belga News Agency. Jasper Jacobs is daarbij sinds het begin van de samenwerking zowat de huisfotograaf van Belga Image bij KAA Gent. (foto Jasper Jacobs door Johan Eyckens). 

Het is dan ook met gepaste trots dat we kunnen melden dat Jasper gisteren de Nikon Press Photo Award 2018 in de categorie Sport heeft gewonnen met een prachtige foto van Olympisch en wereldkampioene Nafi Thiam. Daarnaast won hij ook nog eens de publieksprijs. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Toeschouwersaantallen: de juiste cijfers

KAA Gent wil reageren op de toeschouwersaantallen die vandaag gepubliceerd werden in Sport/Voetbalmagazine: daar wordt gewag gemaakt van een daling van het aantal toeschouwers (= verkochte tickets) bij KAA Gent , maar die cijfers kloppen niet. De auteurs poneren dat KAA Gent in het seizoen 2017-2018 gemiddeld 17 004 toeschouwers over de vloer kreeg, 2 500 toeschouwers minder dan vorig seizoen…. 

Maar KAA Gent telt dit seizoen al 17 900 abonnees (tegenover 17 676 vorig seizoen). Voorts worden er elke wedstrijd nog 1268 dagtickets te koop aangeboden. Daarnaast heeft het bezoekersvak een maximumcapaciteit van nog eens 1007 toeschouwers: dit bezoekersvak is uitverkocht voor alle topwedstrijden, maar meestal slechts gedeeltelijk volzet bij het bezoek van “kleinere” clubs. Dat betekent dat KAA Gent bij de meeste thuiswedstrijden uitverkocht is (= 20 175 toeschouwers)

De club heeft zelfs een FREE YOUR SEAT mogelijkheid gecreëerd waarbij abonnees hun plaats online ter beschikking kunnen stellen wanneer ze bij een bepaalde wedstrijd niet aanwezig kunnen zijn. Dit aanbod was noodzakelijk omdat er zoveel vragen kwamen van mensen die geen kans kregen om een wedstrijd bij te wonen wegens ‘uitverkocht’. Via FREE YOUR SEAT probeert de club ook te vermijden dat er “lege” zitjes zijn in het stadion (abonnees die niet opdagen voor bepaalde wedstrijden).

Net zoals in het buitenland communiceert KAA Gent altijd het juiste aantal verkochte tickets per wedstrijd.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Bezoek Ahmed 'Mido' Hossam

Zaterdag bij de wedstrijd tegen KV Oostende hadden we een oude bekende op bezoek: Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptenaar maakte bij KAA Gent in het seizoen 2000 - 2001 zijn debuut in het Europese voetbal en toonde meteen dat hij een klasbak was. Wij hadden een kort interview met hem.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Omloop van Vlaanderen start opnieuw aan Ghelamco Arena

Op zaterdag 10 maart start de Omloop van Vlaanderen opnieuw aan onze Ghelamco Arena. Ook na afloop kan je in de Ghelamco Arena terecht voor een deugddoende massage. Ben je KAA Gent-abonnee en ga je graag zelf al eens op de trappers staan, dan hebben wij alvast twee mooie voordelen voor jou: 

  1. een korting van 3 euro op de inschrijvingsprijs
  2. 20% korting op onze KAA Gent wieleroutfits in de week voor de Omloop van Vlaanderen. 


​Omloop van Vlaanderen 

Ons wielergekke Gent, thuis van de alom bekende Zesdaagse en fietsparadijs voor iedereen die zich liefst op 2 wielen verplaatst, is opnieuw de uitvalsbasis voor de Omloop van Vlaanderen.  Starten doe je in de schaduw van de Ghelamco Arena, waar voor één keer niet “Koning Voetbal” de plak zwaait. Het parcours leidt je naar de streek rond Zwalm en Brakel, over verschillende bekende en minder bekende hellingen en kasseistroken. Op jouw programma staan onder andere de Berendries, Molenberg, Ganzenberg en Paddestraat. Kortom, meer dan voldoende smaakmakers voor een schitterende, uitdagende toertocht!

Parcours

Met keuze uit drie afstanden komt elke wielertoerist aan zijn trekken tijdens de Omloop Van Vlaanderen. Beschik je over de juiste benen? Staan de kuiten en dijen al strak? Kies dan voor de 149 km en overwin maar liefst 12 hellingen, 7 kasseistroken en bijna 1500 hoogtemeters. Hou je het liever iets rustiger, dan is er de 113 km met 8 hellingen, 7 kasseistroken en ong. 1000 hoogtemeters. Voor wie het wielerseizoen nog maar pas begonnen is, hebben we een kleinere lus uitgestippeld van 82 km met 4 hellingen, 3 kasseistroken en iets meer dan 500 hoogtemeters. De speerpunten tijdens deze rit naar de Vlaamse Ardennen zijn niet allemaal even bekend, maar daarom zeker niet minder mooi of uitdagend. 

Klik hier voor meer info over het parcours en andere praktische zaken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Ontdek onze virtuele Ghelamco Arena!

Ben je nog nooit in de Ghelamco Arena geweest? Of ben je er al geweest maar zijn er nog veel plaatsjes die je nog niet kent?

Dankzij onze partner Youreka kan je nu via onze Virtual Stadium Tour de vele onbekende plekjes in de Ghelamco Arena voor het eerst te zien! 

Van de spelersbus tot op het veld, waan jezelf een speler en neem in de kleedkamer plaats op de stoel van jouw favoriet of loop zelf door de spelerstunnel! Het zicht van de gasten van voorzitter Ivan De Witte? Ontdek het in de Presidential Skybox! Ook het vernieuwde interieur van Restaurant Horseele, de Buffalo Bistro, de fanshop of onze lounges zijn te bewonderen!

Klik hier om zelf aan de ontdekkingstocht in onze Arena te beginnen! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Telenettribune wordt Play Sportstribune!

Vandaag heeft Play Sports de laatste hand gelegd aan de make-over van de Telenettribune. Zoals aangekondigd op de fandag zitten in de "Samen Straffer" banners de afbeeldingen verwerkt van verschillende supporters die zich op de Play Sports op foto lieten vereeuwigen.

Vind jij jezelf straks terug in de Ghelamco Arena? :-)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Aangename nieuwjaarsreceptie met commerciële partners

Gisteren vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats voor de commerciële partners van KAA Gent. Meer dan 400 genodigden konden genieten van een verfrissende receptie in aanwezigheid van de trainers en de spelers. Directeur Communicatie Patrick Lips verwelkomde de partners en stelde ook drie van de nieuwe spelers voor: doelman Swolfs gaf toe dat hij nog nooit in een dergelijk mooie accommodatie had getraind en gespeeld, verdediger Rosted was geweldig onder de indruk van de stad en de sfeer in de Ghelamco Arena, terwijl spits Janga dezelfde doeltreffendheid beloofde als bij zijn vorige club Trencin (16 doelpunten in 18 wedstrijden). Coach Yves Vanderhaeghe toonde zich een gelukkig man en prees de spelersgroep voor hun voorbeeldige mentaliteit de voorbije maanden. Hij gaf toe dat het een grote uitdaging was om het roer over te nemen bij KAA Gent, maar hij schuwt de challenge niet namelijk Play Off 1 halen en Europees voetbal verzekeren.

Hoogtepunt van de avond was de beklijvende speech van voorzitter Ivan de Witte, doorspekt met de nodige humor. Hij legde de nadruk op de continuïteit in de beleidsvoering en het uitstekende werk dat CEO Michel Louwagie levert. Hij stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken: Europees voetbal halen en hopelijk nog een tweede titel in de komende jaren. De loyauteit van hoofdsponsor VDK werd ook nog eens extra belicht! Met een kwinkslag wees Ivan De Witte ook nog even naar de commotie van de voorbije weken en stelde iedere aanwezige gerust: de receptie vond inderdaad plaats in de legale Ghelamco Arena…Dat er zondag moet gewonnen worden van concurrent Club Brugge was een evidentie op zich.

Nadien was er een keurige walking dinner waar tot in de late uurtjes werd nagekaart!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Persconferentie toelichting over stadiondossier Ghelamco Arena

Deze morgen vond in de perszaal van de Ghelamco Arena een toelichting plaats over het stadiondossier. Dit naar aanleiding van de verschijning van een recent boek over het stadion en de daaropvolgende persartikelen. 

De aanwezige journalisten kregen bij de start van de persconferentie als inleiding een algemene historiek en situering van het hele stadiondossier door dhr. Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent. Daarna volgde een uiteenzetting van meester Patrick Devers over de de structuur van het project (opdeling stadion in voetbal- en niet-voetbal gerelateerde delen) en meer toelichting inzake de financiering van de Ghelamco Arena (verdeling private en publieke middelen bij de bouw)

Paul Gheysens, CEO van Ghelamco, schetste de grootorde van de volledige investering die zijn bedrijf deed in de Ghelamco Arena.

Schepen Christophe Peeters verschafte meer tekst en uitleg over de terugbetaling van KAA Gent aan de Stad Gent en de algemene visie van de Stad Gent over de samenwerking tussen club en stad.

Michel Louwagie, algemeen manager van KAA Gent, gaf meer inzage in de investeringen van de club in het voetbalgerelateerde deel van het stadion.

Schepen Resul Tapmaz sprak over de sociale rol van het voetbal in de samenleving en de invulling daarvan bij Stad Gent en KAA Gent. Tot slot gaven voorzitter Ivan De Witte en Patrick Devers een extra woordje uitleg over de vennootschapsstructuur 'CVBA s/o'.

Na deze verschillende uiteenzettingen werd de aanwezige journalisten de mogelijkheid geboden alle mogelijke vragen te stellen. Daarna konden de aanwezigen alle relevante documenten inkijken. Alle documenten die door journalisten vooraf ter inzage werden aangevraagd, lagen ter onmiddelijke beschikking. 

Burgemeester Daniël Termont richtte tot slot het woord tot alle aanwezigen en rondde de persconferentie af. 

Bekijk volledig nieuwsbericht