Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Play off 1 kalender bekend

De kalender voor Play Off 1 is bekend. KAA Gent opent de play offs met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge K.V. op zondag 2 april om 18u. Daarna volgt op 9 april de verplaatsing naar RSC Anderlecht (om 18u).  Behalve de eerste wedstrijden werden daarnaast enkel de laatste 2 wedstrijden vastgelegd. De rest van de speeldata en -uren worden pas bekendgemaakt op maandag 20 maart. Dit in functie van de loting van de nog resterende Belgische teams in de Europa League.  

  • Speeldag 9 (18/5 om 20u30): KAA Gent - SV Zulte Waregem
  • Speeldag 10 (21/5 om 14u30): Club Brugge  - KAA Gent

 

Hieronder vindt u de voorlopige kalender:

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Hein Vanhaezebrouck: "KV Mechelen in PO1? Ja, maar niet ten koste van ons!"

Zondagnamiddag, voor de 30e en laatste wedstrijd van de reguliere competitie, wacht ons in de Ghelamco Arena KV Mechelen, rechtstreekse concurrent voor een plaats in Play-off 1. Winnen is de boodschap want anders heeft KAA Gent het lot niet meer in eigen handen. Een voorbeschouwing met de coach.

Selectie

Hein Vanhaezebrouck kon weinig kwijt over welke spelers er zondag fit zullen zijn. “Het is nu nog niet duidelijk of we bepaalde spelers recupereren. Het is afwachten. De volgende twee trainingsdagen zullen uitwijzen wie inzetbaar is. Renato Neto is er zeker niet bij.”

De coach wees wel op een voordeel ten opzichte van de Europa League: “Door de vereiste van eigen opgeleide spelers hebben we in de Europa League een beperkte A-lijst. Zondag kunnen we wel beroep doen op spelers als  Yuya Kubo, Birger Verstraete en Rob Schoofs, wat het invullen van het wedstrijdblad wat gemakkelijker maakt”.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Amicaal bestuursdiner KAA Gent - KRC Genk

Deze middag, voorafgaand aan het Europa League duel KAA Gent - KRC Genk, vond een amicaal en gemoedelijk bestuursdiner plaats in de Ghelamco Arena. Voorzitter Ivan De Witte benadrukte de zeer goede banden en vele raakpunten tussen beide clubs en loofde ook het beleid van KRC Genk. Voorzitter Herbert Houben van KRC Genk legde de nadruk op de jarenlange vriendschap en het respect voor KAA Gent en verwees naar de mooie verwezenlijkingen van KAA Gent de voorbije jaren. UEFA delegate Martin Sturkenboom prees de prestaties van beide clubs. Hij was onder de indruk van de amicale sfeer tussen beide clubs en wees verder ook op het feit dat de Nederlandse clubs tegenwoordig ook wel opkijken naar het Belgisch voetbal waar dit vroeger eerder omgekeerd was. Zoals bij elke Europese ontmoeting wisselden beide besturen ook enkele mooie geschenken uit. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 4)

Vanavond om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van vandaag. Dit is het laatste deel: België in Europa.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 3)

Op donderdag 9 maart om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van donderdag. Vandaag deel 3 over onze onderlinge duels met KRC Genk.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Goal of the month: February

Kies nu jouw goal van de maand februari en maak kans op een dubbele prijs. De winnaar krijgt niet alleen een Magnum fles Laurent-Perrier champagne cadeau, maar hij of zij mag de speler die de Goal of the Month scoorde ook een Magnum fles Laurent-Perrier schenken bij een persoonlijke meet-and-greet!

Dat alles wordt mee mogelijk gemaakt door onze partner Caves St Amand, de officiële sponsor van de Goal of the Month-verkiezing.

Kanshebbers deze maand zijn:

  • Stefan Mitrovic (19/02 Standard - KAA Gent: 1-1)
  • Samuel Kalu (26/02 KAA Gent - Moeskroen: 1-0)
  • Yuya Kubo (26/02 KAA Gent - Moeskroen: 2-0)

Bekijk hieronder de doelpunten opnieuw en breng je stem uit.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 2)

Op donderdag 9 maart om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van donderdag.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 1)

Op donderdag 9 maart om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van donderdag.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Italiaan fluit KAA Gent- KRC Genk

De Italiaanse scheidsrechter Paolo Tagliavento zal de wedstrijd KAA Gent  - KRC Genk leiden. Hij kwam al eerder naar België om de Champions Leaguewedstrijden KRC Genk - Bayer Leverkusen (1-1), Anderlecht - Borussia Dortmund (0-3) en Club Brugge - Porto (1-2) te fluiten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Beste supporters ooit!

Deze morgen ontvingen we volgende schitterende mail van de Senior Security Officer van Totttenham Hotspur. Lees even mee en geniet van de prachtige woorden van dank voor al onze clubmensen, stewards en vooral voor jullie, onze fan-tas-tische supporters! De mail was gericht aan onze Directeur Veiligheid en Organisatie Dirk Piens. Iemand die dagelijks schitterend werk verricht voor de club. Dirk stond erop dat alle stewards die meewerkten aan de grootste buitenlandse operatie van onze club deze boodschap te horen kregen. Maar uiteraard gelden de woorden van Sue ook en vooral voor onze supporters.

Daarnaast willen we in naam van onze communitywerking Voetbal in de stad ook hun Londense collega's van de Tottenham Hotspur Foundation bedanken voor de bijzonder hartelijke ontvangst gisteren namiddag op White Hart Lane.

Lees mee en geniet van deze 'words of praise' voor jullie allemaal. 

Dear Dirk,

Just a quick note to say well done and all the very best of luck in the next Round – we shall be looking out for you and following your progress.

I also wanted to say that working with you and your Club has been the highlight of our journey in Europe.  You were all so very friendly and welcoming and it has been an absolute pleasure to get to know you all, visit Gent and your wonderful stadium.

Please thank everyone that we came into contact with, especially your Stewards who were excellent last night – as of course, were your fans.  The Police were saying that they were the best set of fans they have ever dealt with and the march from the Green Man was excellent.  I am told that the landlord of the Green Man has echoed those thoughts.

I wanted to know if you had the contact details for the Female Steward who was working outside our section at your Stadium last week – she was not a Gent Steward but had come from Lokeren (?) to help out.  Can I say, she and her team, were a credit to both their own Club and Gent and I wanted to thank her personally for her help when placed in a couple of difficult situations.

Good Luck to all, I hope we get the opportunity to work together again at some time in the future,

Very best wishes,

Sue Tillings.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Kubo scoort de Goal of the Month

Met 82% van de stemmen werd de vrije trap van Yuya Kubo tegen Club Brugge door de supporters verkozen tot "Goal of the Month" van de maand januari. Met 14,2% kwam de kopbal van Milicevic tegen Charleroi op de tweede plaats. Het doelpunt van Coulibaly tegen Club Brugge staat met 3,8% op de derde plaats. Abonnee Nils Vandecapelle is een van de supporters die op de goal van Kubo stemde. Hij mag dus voor de wedstrijd tegen Moeskroen een magnumfles Laurent-Perrier van onze partner Caves St-Amand in ontvangst nemen én bovendien mag hij ook een magnumfles aan Yuya Kubo schenken.

Bekijk volledig nieuwsbericht