Nieuws

Filters tonen
Beloften

Gentse beloften verpletteren Lokerse buren

Eindigen met een knaller. Dat deden onze beloften gisteren in hun laatste officiële wedstrijd van het seizoen. In de strijd om de tweede plaats, stuurden ze hun Lokerse leeftijdsgenoten naar huis met 8 doelpunten om de oren. Versterkt met Deiver Machado en enkele jonkies uit de A-kern (De Smet, Avila en Koita) lieten de Gentse beloften hun voeten spreken. De Panamees José Luis Rodriguez was één van de grote mannen en scoorde 3 doelpunten. Andere doelpuntenmakers waren Belgisch jeugdinternational Matias Lloci, de Canadese spits Jonathan David (10 goals en 5 assists in 13 wedstrijden),  Abou Koita en de Colombiaanse flankspeler Deiver Machado

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften verliezen nipt van KV Mechelen

In de voorlaatste wedstrijd van de nacompetitie gingen onze beloften met 3-2 onderuit tegen de beloften van YR KV Mechelen. De beloften, versterkt met A-kernjonkies Anthony Swolfs, Thibault De Smet, Ricardo Avila, Abou Koita en de Colombiaanse flankspeler Deiver Machado, kwamen eerst op voorsprong via een omgezette penalty van de Panamees José Luis Rodriguez. Daarna echter scoorden de Mechelse U21's 3 keer op rij. De Canadese spits Jonathan David milderde uiteindelijk tot 3-2 met een mooie lob. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften verslaan KVO en staan tweede

Onze beloften versloegen gisteren in een inhaalmatch de beloften van KV Oostende met 3-0. Mamadou Sylla scoorde 2 keer, Abou Koita maakte de derde van de avond.

Door hun zege springen de beloften ineens van de zesde naar de tweede plaats. De beloften van Club Brugge en KRC Genk hebben wel nog een inhaalwedstrijd te goed en kunnen dus later terug over onze jonge Buffalo's springen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften kloppen Standard na prachtknal Christiansen

Gisterenavond gingen onze beloften (terug aangevuld met heel wat A-kernspelers) winnen van de beloften van Standard met 1-2. Hoewel ze eerst op achterstand kwamen, konden ze de situatie nog keren. Jonathan David, de Canadese centrumaanvaller van de beloften, scoorde eerst de gelijkmaker en Anders Christiansen besliste de match met een heerlijke knal van buiten de 16 meter. Voor onze beloften de eerste overwinning na 4 wedstrijden zonder winst. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Gentse U21 geklopt in spektakelmatch

De beloftenversie van de "Slag Om Vlaanderen" was een spektakelrijke match met enkele schitterende doelpunten. Spijtig genoeg vielen die doelpunten niet enkel aan onze zijde.

Terwijl de andere A-kernspelers op de open training waren, verzamelden Franko Andrijasevic, Anders Christiansen, Deiver Machado, Thibault De Smet, Ricardo Avila, Nicolas Raskin, Abou Koita en Anthony Swolfs speelminuten bij de beloften. Christiansen gaf tot twee maal toe een assist, waarvan één voor Andrijasevic en werd voorafgaand aan het eerste Brugse doelpunt onderuit geschoffeld, wat steeds een fout had moeten opleveren. Ook de Canadese spits Jonathan David wist terug tweemaal de weg naar doel te vinden. Spijtig genoeg scoorden de Brugse beloften enkele prachtige doelpunten wat tot een ouderwetse 3-5 eindstand leidde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Bekeravontuur beloften eindigt in kwartfinale

Onze beloften slaagden er gisteren niet in om in Genk een vervolg te breien aan hun bekeravontuur. In de kwartfinale tegen KRC Genk gingen ze met 3-0 onderuit. Gezien de regels van de Beker van België U21 mogen enkel spelers tot 21 jaar deelnemen en dus kregen ze vanuit de A-kern ditmaal alleen versterking van Anthony Swolfs, Thibault De Smet, Abou Koita en Nicolas Raskin. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften verliezen van leider Anderlecht

Onze beloften gingen begin deze week naar Neerpede op bezoek bij de autoritaire leider van de beloftencompetitie, RSC Anderlecht. In afwezigheid van de A-kernspelers (rust na de stage) was het een voltallige beloftenploeg die aantrad. De jonge Buffalo's slaagden er echter niet in om dichter te komen bij de paars-witten in het klassement, een harde  4-0 nederlaag was hun deel.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Genk

In tegenstelling tot de A-kern, slaagden de beloften er gisteren niet in om hun wedstrijd tegen Genk te winnen. De enige A-kernspelers waren ditmaal keeper Anthony Swolfs, Thibault De Smet en Deiver Machado. Onze jonge Buffalo's kwamen na 65 minuten 1-0 voor via een corner. Kapitein  kapitein Andreas Burssens ging goed in duel en kopte raak. Twee minuten later stonden de bordjes echter alweer gelijk nadat Benson de 1-1 maakte voor de bezoekers. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften onderuit tegen KV Oostende

Onze beloften verloren maandag met 2-1 tegen de beloften van KV Oostende. 6 A-kern spelers stonden aan de aftrap om matchritme op te doen: Anthony Swolfs, Thibault De Smet, Ricardo Avila, Abou Koita, Anders christiansen en Noë Dussenne. Ook bij KVO stonden enkele A-kernspelers tussen de lijnen. Zo maakten onder andere Vanhamel, Berrier, Banda en de wederoptredende Rajsel hun opwachting.

De beloften gingen nog rusten bij 0-0 maar in de tweede helft scoorden Bah en Banda voor KVO. Pas in de 89e minuut kon Aubo Koit milderen tot 2-1 maar dat deed hij wel op bijzonder mooie wijze door de bal bij een vrije trap vanaf de zijlijn rechtstreeks in de winkelhaak te trappen. Door deze nederlaag zakken onze beloften twee plaatsen in het klassement. Ze staan nu vierde. Volgende week nemen ze het op tegen de U21 van KV Mechelen. 

 

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften vechten zich naar gelijkspel

Maandagavond zijn onze beloften erin geslaagd zich tegen Standard uit een geslagen positie terug in de match te knokken. Bij de bezoekers was spits Djenepo de grote man met twee doelpunten en een assist, bij de thuisploeg waren Abou Koita en spits Jonathan David beiden goed bij schot met elk twee doelpunten.

Onze beloften staan nu op de tweede plaats na 2 overwinningen, 1 nederlaag en 1 gelijkspel. Standard, dat de reguliere beloftencompetitie afsloot op de leidersplaats, blijf hangen op een 5e plaats. Volgende week maandag nemen onze beloften het op tegen de beloften van KV Oostende.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften kloppen Club Brugge (1-2)

Net als het A-team vorige week een tiental dagen geleden, wonnen onze beloften maandagavond hun wedstrijd tegen de beloften van Club Brugge. Een individuele actie bracht de Brugse beloften in de eerste helft op voorsprong maar invallers Jonathan David (in de 55e minuut) en José Luis Rodriguez (in de 83e minuut, op assist van David) maakten de achterstand ongedaan. Jonathan David is een 18-jarige Canadees die enkele weken geleden zijn eerste profcontract tekende bij de Buffalo's. José Luis Rodriguez toont na zijn zware knieblessure van vorig jaar dat hij stilaan terug naar zijn beste niveau terug groeit. 

Vorige week verloren de beloften met 1-3 van RSC Anderlecht (zie hieronder). De week voordien wonnen ze met 2-4 van de Genkse beloften. De beloften staan na 3 wedstrijden in de kampioenenronde van de playoffs op de derde plaats. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Beloften

Beloften delven onderspit tegen leider Standard

Het beloftenteam ging gisteren met 2-1 onderuit bij leider Standard. Terwijl bij de rust de 0-0 nog op het scorebord prijkte, kon Standard in de tweede helft 2 maal scoren na ongelukkige tussenkomsten van doelman Czekanowicz. In de slotfase kon Abdelali nog milderen tot 2-1. Verder kwamen de beloften (opnieuw aangevuld met heel wat A-kernspelers) echter niet meer. De beloften staan nu op een 8e plaats en moeten bijgevolg volgende week absoluut winnen tegen de U21 van Sint-Truiden om de kampioensronde te kunnen halen. Zoniet zijn ze veroordeeld tot een terugronde met de nummers 9 tot 16. 

Nooit meer een video missen?

Abonneer je dan op ons YouTube-Kanaal! 
KLIK HIER OM JE TE ABONNEREN
(Eens op YouTube, klik je op de rode knop om je te abonneren)

Bekijk volledig nieuwsbericht