Nieuws

Filters tonen
Team

Gents bekeravontuur eindigt in kwartfinales tegen Kortrijk

KAA Gent heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup. Rougeaux zette de thuisploeg snel op voorsprong, maar Sylla maakte al even snel gelijk. Kortrijk voelde zich beter in z'n sas op het erg zware veld en liep nog voor rust uit via Ouali en Ajagun. Na rust reageerde Gent sterk, maar Kaminski hield de thuisploeg overeind. Het was uiteindelijk zelfs Stojanovic die er aan de overkant nog 4-1 van maakte en daarmee het Gentse lot helemaal bezegelde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Stem op de Goal of the Month voor november

Ook dit seizoen kunnen jullie terug elke maand kiezen welke speler de Goal of the Month scoorde. De winnaar krijgt een Magnumfles Laurent-Perrier van sponsor Caves St-Amand en Pitchside Experience!

Deze maand gaat het tussen Roman Yaremchuk, Brecht Dejaegere, Samuel GigotYuya Kubo en Dylan Bronn! Laat uw gegevens achter in het stemformulier en wie weet word jij binnenkort langs de zijlijn op foto vereeuwigd met één van bovenstaande spelers!

De supporter die de juiste winnaar aanduidt, ontvangt zijn Magnumfles uit de handen van de maker van de Goal of the Month bij de thuiswedstrijd tegen Charleroi(*) Dat moment wordt vereeuwigd door een fotograaf van Belga Image en je krijgt achteraf de foto als mooie herinnering aan jouw ontmoeting met de winnende speler.

(*) de winnaar wordt steeds telefonisch gecontacteerd.

Klik hier om je te abonneren op ons YouTubekanaal en mis geen enkele van onze videos!
(klik op de rode knop rechtsboven op ons YouTubekanaal om je te abonneren)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Bekerwedstrijd tegen KV Kortrijk gaat door

Zonet bereikte ons via de Kalendercommissie het goede nieuws dat de kwartfinale van de Croky Cup KV Kortrijk - KAA Gent zeker gespeeld wordt.

De verwachte weerscondities zijn van dien aard dat zowel het veld als de wegen naar Guldensporenstadion in principe de rest van de dag sneeuwvrij zullen zijn.

KAA Gent wenst ook de supporters van KVK te danken die deze morgen ingingen op de oproep van hun club om mee te helpen het terrein van het Guldensporenstadion sneeuwvrij te maken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Doelgerichte en succesvolle drugactie in Ghelamco Arena

In samenwerking met het parket en de Gentse politie werd zaterdag laatstleden bij de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk een anti-drugsactie gehouden in de Ghelamco Arena. Hieronder vindt u het integrale persbericht van het Oost-Vlaamse parket:

NIEUWS PARKET OVL – maandag 11 december (nm)

GENT – Actie ‘Keep the stadium clean’ – drugsactie Ghelamco-stadion

Zaterdagavond 9 december 2017 hield de Gentse politie, voor en tijdens de voetbalwedstrijd KAA Gent tegen KV Kortrijk, een drugsactie in het Ghelamco-stadion. De politie werkte voor deze actie samen met de voetbalcel en de veiligheidsverantwoordelijke van de club.

In 2007 startte de club reeds met de preventieve actie ‘Keep the stadium clean’. Sinds enkele jaren voert ze ook de actie ‘Respect’ die de supporters moet aanzetten tot meer respect voor hun medesupporters, de stadionmedewerkers en het stadion.  Ook het verbod op druggebruik in het stadion staat hierbij centraal.

Bij de actie van zaterdagavond werden in totaal 154 personen met een drughond gecontroleerd binnen het stadion. 5 personen bleken drugs bij te hebben, waaronder 2 minderjarigen. Ook buiten het stadion werden drugs aangetroffen op 2 personen.

Er werd voor een gecombineerde aanpak geopteerd: de betrapte personen dienden onmiddellijk het stadion te verlaten, zodat ze de wedstrijd niet konden volgen. Vanwege de veiligheidsverantwoordelijke van de club kregen ze een officiële waarschuwing waardoor ze bij de Voetbalbond en de andere clubs bekend zijn en bij een volgende misstap binnen de 3 jaar tegen een effectieve uitsluiting/stadionverbod aankijken.

Het parket Oost-Vlaanderen was bij deze actie eveneens aanwezig. Dit maakte het mogelijk om snel te reageren op de feiten. Drie betrapten kregen en betaalden een onmiddellijke minnelijke schikking tussen 100 € en 450 €. Voor de beide minderjarigen werd een P.V. naar het Jeugdparket overgemaakt. 

KAA Gent, de politie én het parket kondigen aan dat ze de strijd tegen drugs verder zullen zetten en dat er nog frequent -preventieve en repressieve- acties zullen volgen. De acties kaderen immers in de globale aanpak van de minder fraaie kanten van het voetbalgebeuren.

De supporters die zich inlaten met drugs in het stadion worden bovendien voortdurend in kaart gebracht, zodat er nog gerichter kan worden opgetreden.

Een drugsvrije Ghelamco Arena is ons gemeenschappelijk doel én onze missie!

Info: Caroline Jonckers, persmagistraat afdeling Gent (0470/20 95 49)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent zet zegereeks verder tegen KV Kortrijk

KAA Gent kreeg tegen KV Kortrijk een vroege tegentreffer van Chevalier te slikken, maar Yaremchuk trok de stand al snel terug in evenwicht. Nog voor het einde van het eerste half uur zette Yaremchuk Kubo op weg naar doel en de Japanner miste niet. In een evenwichtiger tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de Buffalo's hun zesde opeenvolgende zege boekten.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Vanderhaeghe: "Onze mooie reeks verderzetten"

Yves Vanderhaeghe kan morgen rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Op Renato Neto (revalidatie) en Franko Andrijasevic (gebroken rib) na trainden alle spelers deze week mee. 

Wat hij verder over de confrontatie tegen KV Kortrijk te vertellen had, ziet u hieronder in het verslag van zijn persconferentie.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Thomas Matton stopt met voetballen

Thomas Matton heeft op 32-jarige leeftijd besloten om met onmiddelijke ingang zijn actieve voetbalcarrière stop te zetten. Toch blijft Thomas actief bij de club. HIj gaat nu op korte termijn aan de slag als begeleider van de Blue-White Talents, een beperkte groep van getalenteerde jeugdspelers. 

Matton kwam in juli 2015 transfervrij van KV Kortrijk. Hij speelde bij KAA Gent in totaal 53 matchen en kwam daarin 7 maal tot scoren en gaf 7 assists. Het merendeel van die goals en assists kwam in zijn eerste seizoen (25 wedstrijden, 6 doelpunten, 5 assists). Hij won in dat eerste seizoen ook de Blgische Supercup. In het seizoen 2016-2017 kwam hij in 26 wedstrijden tot 1 doelpunt en 2 assists. In de huidige jaargang vergaarde Thomas 26 minuten speeltijd, verspreid over twee matchen. 

Matton speelde in totaal 231 wedstrijden (42 doelpunten en 27 assists) en kwam uit voor OH Leuven, Zulte Waregem, KV Kortrijk en KAA Gent.

Een van zijn mooiste momenten bij KAA Gent kwam er op 29 september 2015 toen hij op prachtige wijze de gelijkmaker scoorde tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg  (2-1). Een voorzet vanop links nam hij in één tijd op de slof zodat hij de bal kruiselings kon binnentrappen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Bronn: "Met mijn brommer sushi bezorgen, zalig!"

Deze week ging Buffalo TV op bezoek bij de sympathieke Frans-Tunesische verdediger Dylan Bronn. Sofie sprak met hem over zijn jeugd, de droomloting voor het WK en zijn steile opmars van amateurvoetbal naar de nationale ploeg van Tunesië. In het videodagboek komt de revalidatie van Renato Neto aan bod en in de quiz leggen Thibault De Smet en Birger Verstraete elkaar het vuur aan de schenen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Tess Tekie verhuurd aan Östersunds FK

Tess Tekie, de Zweeds-Eritrese middenvelder van de Buffalo's, verlengde vandaag zijn contract met 1 seizoen en blijft bij KAA Gent tot 2021. Om Tess meer minuten te laten maken, werd meteen ook geopteerd om hem 18 maanden uit te lenen (zonder aankoopoptie) met ingang van 1 januari 2018. Hij trekt naar het Zweedse Östersunds FK.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht