Nieuws

Filters tonen
Community

Team Buffalo op Levensloop Gent 2017 - UPDATE

Team Buffalo neemt deel aan Levensloop op 22 en 23 april op de Blaarmeersen. Intussen hebben zich meer dan 40 Buffalo's ingeschreven. Team Buffalo heeft intussen meer dan € 1700 opgehaald. Elke euro gaat naar de Stichting tegen Kanker. Inschrijven en/of steunen kan nog tot en met de Levensloop zelf.

Als steun worden momenteel twee truitjes geveild. Bieden kan tot en met 20 april 22u.

Alle info over Team Buffalo op Levensloop 2017 leest u hier.

Volg deze actie op de sociale mediakanalen van KAA Gent en haar communitywerking Voetbal in de stad via #TeamBuffalo en #COBW

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Een rookvrij stadion voor KAA Gent - KV Oostende

Op initiatief van de Pro League worden de speeldagen 3 en 4 van de Play Offs afgewerkt in rookvrije stadions. KAA Gent moedigt haar supporters aan om deel te nemen aan de actie en ter gelegenheid van de de wedstrijd KAA Gent-KV Oostende van vrijdag 21 april 2017 geen sigaren, sigaretten of e-sigarets te roken in de Ghelamco Arena. Samen met iedereen voor en achter de schermen maken we er zo een rookvrije speeldag van.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Communitywerking opent buurthuis in Nieuw Gent

In Nieuw Gent opende op woensdag 22 februari het wijkhuis ‘Bij Pino’, een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar, klusatelier en doorgeefwinkel. Met taart, een demonstratie wandelvoetbal en de voorstelling van de strip ‘The making of Bij Pino’ verwelkomden de buurtbewoners deze nieuwe ontmoetingsplek die wordt uitgebaat voor vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Pino is een Buffalo!

Voetbal in de stad schakelt een tandje bij. In Nieuw Gent opent onze communitywerking een wijkhuis. ‘Bij Pino’ wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar, klusatelier en doorgeefwinkel.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

KAA Gent investeert fors in communitywerking Voetbal in de stad

KAA Gent verlengt en versterkt haar samenwerking met Voetbal in de stad. De communitywerking krijgt alvast tot 2020 meer mogelijkheden voor zowel de uitbouw van sociaal-emancipatorische projecten als voor de sportieve en maatschappelijke versterking van het Elk Talent Telt partnerschap tussen 13 Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal.

KAA Gent is meer dan een voetbalvereniging. Het is een CVBA met sociaal oogmerk die gelooft in haar maatschappelijke opdracht. Die wordt vooral vervuld door de organisatie Voetbal in de stad: een uniek model waar de club, de lokale overheden en de supporters het engagement van KAA Gent samen organiseren.

Deze Gentse samenwerking mag uniek genoemd worden. De groei van KAA Gent komt ook onze communitywerking ten goede, die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale verankering van KAA Gent in de Gentse stedelijke samenleving”, duidt Michel Louwagie, Algemeen manager van KAA Gent.

KAA Gent gaf Voetbal in de stad duidelijke opdrachten waaronder de begeleiding van supporters met een beperking, de vorming van stadiongidsen en coördinatie van de gidsenwerking in de Ghelamco Arena, de uitbouw van sociaal-emancipatorische projecten, het versterken van het partnerschap clubsamenwerking Elk Talent Telt, de aanleg van een KAA Gent archief en erfgoedcollectie en het adviseren van KAA Gent inzake CSR.

Met de verhoogde steun van KAA Gent zal vzw Voetbal in de stad vanaf 2017 een budget van meer dan € 500.000 beheren. Meer dan de helft daarvan wordt bijgedragen door KAA Gent. Ook de Stad Gent, het OCMW Gent en de Pro League dragen structureel bij tot de communitywerking van KAA Gent

Voetbal in de stad voorzitter Resul Tapmaz dankt KAA Gent voor haar engagement: “Geen enkele andere club doet in België zo veel voor haar stad. KAA Gent is een communityclub van en voor de Gentse regio. We mogen daar samen trots op zijn”.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Koop de KAA Gent kalender 2017 en steun Voetbal in de stad

KAA Gent en De Gentenaar verkopen een verzorgde jaarkalender 2017. Voor amper 5 euro haalt u de kalender in huis en steunt u Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.

De KAA Gentkalender 2017 werd zorgvuldig samengesteld met de ploegfoto, foto's van onze jeugdploegen en kwaliteitsvolle actiefoto's van Kalifa Coulibaly, Stefan Mitrovic, Nana Asare, Brecht Dejaegere en andere Gentse helden.

Verkoop

De KAA Gent kalender kost 5 euro en is de hele maand december en januari te koop in de Fanshop. Je kan hem ook kopen op wedstrijddagen op de

supporterspromenade bij de verkopers van Voetbal in de stad op 11 en 22 december 2016 en op 20 en 29 januari 2017.

Verder kan u de kalender bestellen via contact@voetbalindestad.be. U stuurt een bericht met daarin uw naam, adres en het aantal gewenste kalenders. U ontvangt een betalingsaanvraag (kostprijs kalenders + verzendingskosten). Na ontvangst van uw betaling worden de kalenders opgestuurd.

Voetbal in de stad

Dit jaar gaat de opbrengst van de kalenderverkoop naar de buurtsportinitiatieven van onze communitywerking Voetbal in de stad. Met de wervende kracht van KAA Gent versterken we inwoners van buurten en verbinden we mensen. Inclusie staat centraal: we are one family, we are Buffalo! Vandaag zijn we vooral actief in Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena. Samen kunnen we het aanbod uitbreiden naar andere wijken van onze stad.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Internationaal unicum: 2840 fietsende Buffalo's

Gisteren werd het aantal fietsen geteld rond de Ghelamco Arena: 2840! KAA Gent is daarmee niet alleen de grootste fietsclub van het land, ook internationaal is het grote aantal fietsende buffalo's een unicum dat de nodige aandacht trekt. Zo heeft Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, een uitnodiging op zak om het verhaal van Velo Buffalo te vertellen op de internationale Healthy Stadia Conference in het Emirates Stadium (Arsenal) in Londen. 

VELO BUFFALO

Op Facebook werd bij de opening van de Ghelamco Arena door de communitywerking Voetbal in de stad een groep voor en door fietsende Buffalo’s opgericht: Velo Buffalo. Alle supporters die graag met de fiets naar het stadion willen komen, kunnen elkaar hier online ontmoeten. Via Velo Buffalo delen meer dan 700 fietsende Buffalo's hun info met elkaar.

 

Healthy Stadia Conference

De inspanningen voor fietsers werden ook opgemerkt door het Europese netwerk 'Heathy Stadia'. In april 2017 is de communitywerking van KAA Gent één van de sprekers op de Healthy Stadia Conference. De conferentie vindt voor de vierde keer plaats en ontvangt zo'n 250 afgevaardigden van sportclubs en -organisaties, overheden en sportdepartementen, stadionbouwers en gezondheidorganisaties. Andere sprekers zijn bijvoorbeeld Arsenal FC, Everton en UEFA. In maart 2015 kwamen onze fietsende Buffalo's ook al aan bod op de conferentie van het European Football for Development Network in Manchester (Old Trafford).

 

KAA Gent ontving eerder ook al het 'Active Travel Pledge' certificaat van Healthy Stadia voor de inspanningen die door de stad en de club werden geleverd om de supporters aan te zetten tot fietsen en wandelen, voor de uitbouw van de fietsinfrastructuur, het promoten van fiets- en wandelroutes naar het stadion en voor het motiveren van de supporters om de verplaatsing naar het stadion op een gezonde manier te doen. Er werd ook een case study gemaakt over onze fietsende Buffalo's. 

Fietsenstallingen

In een straal van 350 meter rond de Ghelamco Arena zijn er 2838 vaste fietsenstallingen ingericht.

  • Ghelamco Arena ter hoogte van ingang C: 368 plaatsen
  • Brico Plan-it onder: 654 plaatsen
  • Brico Plan-it boven: 656 plaatsen
  • Blue Towers: 224 plaatsen
  • Markten & Foren: 936 plaatsen

Bij topwedstrijden en/of bij ideaal fietsweer worden er voor de Ghelamco Arena 600 mobiele fietsenstallingen geplaatst. Dit brengt het totaal aantal fietsenstallingen op 3438.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Community

Doe mee met KAA Gent aan de Grote Verkeerscup

In samenwerking met de Pro League en de Vlaamse overheid ontwikkelde de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) De Grote Verkeerscup. Dat is een online verkeersquiz waaraan ook onze supporters kunnen deelnemen om KAA Gent naar de eerste plaats in het verkeersklassement te loodsen. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Bekijk volledig nieuwsbericht