Nieuws

Filters tonen
Jeugd

Beloften kloppen STVV met 4-2 dankzij hattrick van Kabangu

Gisterenavond versloegen onze beloften Sint-Truiden met maar liefst 4-2. Elton Kabangu trapte KAA Gent op voorsprong, Sint-Truiden maakte nadien weer gelijk via een penalty. Dankzij doelpunten van Yassine Abdelali en opnieuw Elton Kabangu liepen de beloften uit tot 3-1. STVV kwam nog terug tot 3-2, maar Kabangu scoorde zijn derde van de avond en zette de 4-2 eindstand op het bord. De beloften maken nu wat punten goed op voormalig leider Anderlecht, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge. Standard is de nieuwe leider, met 1 punt meer dan Paars-Wit en 3 punten meer dan onze beloften.

Bekijk hieronder de hattrick van Kabangu!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften spelen gelijk in Genk en blijven derde

Gisterenavond speelden onze beloften 1-1 gelijk tegen de beloften van KRC Genk. Het Gentse doelpunt kwam op naam van Rob​ Schoofs die met links een vrije trap tegen de netten joeg. De beloften blijven derde met 18 punten. De beloften van Anderlecht wonnen tegen Sint-Truiden en blijven eerste met 22 punten. De beloften van Standard speelden ook gelijk en staan tweede met 21 punten. Op de vierde plaats staan de beloften van Club Brugge met 16 punten. Zij hebben echter 3 wedstrijden minder gespeeld dan onze Buffalo youngsters en kunnen komende vrijdag mits winst in Genk over onze jongens springen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften naar halve finale U21 beker

Na 1-2 winst tegen de beloften van Waasland-Beveren, bereikten onze beloften de halve finale van Pro League U21 beker. Doelpuntenmakers bij de jonge Buffalo's waren Dante Walen en Elton Kabangu. De beloften blijven dus in de race voor een dubbel titel - beker dit seizoen.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 3 april tegen RSC Anderlecht.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften kloppen Lokeren in derby en worden opnieuw leider

Na 3-2 winst in de Oost-Vlaamse burenstrijd tegen Lokeren en de winst van Standard op verplaatsing bij Anderlecht, springen onze beloften zowel over Anderlecht als Lokeren en delen ze op dit moment de leidersplaats met Standard. Beide ploegen hebben 17 punten. Eerste achtervolger heeft 16 punten, Lokeren 15. 

Volgende week (op maandag 27 maart) wordt tegen Waasland-Beveren gespeeld in de kwartfinale van de Belgische beker voor U21 spelers.  

 

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften verliezen op Standard met 2-1

Gisterenavond verloren onze beloften met 2-1 op verplaatsing bij de beloften van Standard. Doelpuntenmaker bij onze jongens was Yassine Abdelali. De jonge Buffalo's kwamen in de eerste helft op achterstand bij een snelle uitbraak van Standard. In de tweede helft scoorden de beloften van de Rouches uit een corner. Abdelali milderde de score in de tweede helft met een schot van buiten de zestien.

Onze beloften zakken door deze nederlaag naar plaats 3 in het klassement op 2 punten van leider Anderlecht. Lokeren sprong deze speeldag over onze beloften. Volgende week echter komt de huidige nummer twee uit de stand op bezoek voor een Oost-Vlaams onderonsje. Bij winst nemen onze jongens plaats 2 terug over.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Club Brugge

Onze beloften, aangevuld met enkele spelers van de A-kern speelden maandagavond 1-1 gelijk tegen Club Brugge. Beide teams gingen rusten zonder te hebben kunnen scoren. Na de rust zette Dante Walen de Buffalo's snel op voorsprong maar de Bruggelingen konden 20 minuten voor affluiten de gelijkmaker scoren. Met dit gelijkspel staat KAA Gent nu tweede, op twee punten van leider Anderlecht.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften: Indrukwekkende 4-4 op veld STVV

De beloften haalden een punt uit de verplaatsing naar STVV. De Kanaries kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar de Buffalo's wisten dankzij Vinko Cerovec en Yassine Abdelali die voorsprong uit te wissen. Daarna kon Darko Bjedov voor KAA Gent nog scoren maar STVV maakte voor de rust nog gelijk. In de tweede helft scoorde Bjedov zijn tweede van de avond maar de Kanaries gaven zich niet gewonnen en scoorden de gelijkmaker.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften opnieuw leider na 3-1 zege tegen Genk

De beloften, opnieuw aangevuld met 5 A-kern spelers, klopten gisteren KRC Genk met 3-1. Danzkij doelpunten van Dante Walen en Vinko Cerovec liepen ze uit tot 2-0. De bezoekers konden nog even aanknopen tot 2-1, maar Matias Lloci zette de 3-1 eindstand op het bord. Na deze overwinning klimmen de beloften terug naar de kop van het klassement, waar Anderlecht en Kortrijk volgen op twee punten, al heeft Kortrijk wel nog een wedstrijd te goed. 

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften verliezen op Anderlecht met 3-1

Na een reeks van 5 overwinningen, waarvan 2 in de huidige Groep 1-competitie, leden de beloften gisteren een eerste nederlaag op het veld van Anderlecht. Na een openingsgoal van de tegenpartij, kon Jérémy Perbet meteen gelijkmaken. Perbet was één van de negen A-kern spelers die in deze wedstrijd de kans kregen om matchritme op te doen. De thuisploeg kwam opnieuw op voorsprong nadat Yannick Thoelen, doelman van dienst, ongelukkig de bal loste. Een penalty zette de uiteindelijke 3-1 score op het bord. De beloften zakken naar de tweede plaats, waar ze samen met Lokeren op slechts één punt volgen van nieuwe leider KV Kortrijk. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

VACATURE: KAA Gent zoekt jeugdtrainers

Door het succes van het project "Elk Talent Telt" en de groeiende ambitie van de jeugdwerking wordt volgend seizoen de technische staf van de jeugd uitgebreid.

Minimum 7 vacatures moeten ingevuld worden:  Teamtrainers, individuele trainers en ondersteunende trainers van onze toptalenten.

  • Voor de  boven- en middenbouw is een geldige UEFA A licentie vereist.
  • Bij de onderbouw kunnen trainers met minimum een UEFA B licentie hun kandidatuur indienen.
  • Ervaring en een pedagogisch diploma zijn een meerwaarde. 

Bij interesse kan u uw kandidatuur met CV doormailen naar:

Peter Van den Abeele
Hoofd opleidingen KAA Gent
pvda100@telenet.be

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Beloften winnen ook eerste uitwedstrijd

Na hun thuisoverwinning vorige week, hebben onze beloften nu ook hun eerste uitwedstrijd van het jaar gewonnen. Ze gingen in Lokeren winnen met 0-2 dankzij doelpunten van Dante Walen en Yassine Abdelali. De Gentse beloften zijn nu alleen leider in het klassement van Groep 1.

Bekijk hieronder een doelpuntencompilatie.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Jeugd

Ook de beloften zetten 2017 winnend in

Net als de A-kern, hebben ook de beloften van KAA Gent het nieuwe jaar winnend ingezet. Ze versloegen Standard met 2-1 op eigen veld. Dante Walen en Welat Cagro waren de doelpuntenmakers van dienst. Groeneveld kon de 2-0 achterstand van Standard nog verkleinen in de 84e minuut, maar KAA Gent gaf de overwinning niet meer af. De reguliere competitie werd in 2016 afgesloten, met onze beloften als leider, en opgedeeld in twee groepen. Groep 1 bestaat uit de 8 beste teams van de eerste periode: KAA Gent, Lokeren, Standard, Club Brugge, RSC Anderlecht, STVV, KRC Genk en KV Kortrijk. KAA Gent is voorlopig samen met Lokeren leider in het nieuwe klassement van Groep 1, waarbij iedereen opnieuw van 0 punten vertrok, maar er moeten nog twee wedstrijden worden afgewerkt. Bekijk hieronder een doelpuntencompilatie van de wedstrijd.

Bekijk volledig nieuwsbericht