Nieuws

Filters tonen
Supporters

Klaar voor de voorjaarsklassiekers?

Op 2 maart starten de Vlaamse voorjaarsklassiekers terug met de Omloop het Nieuwsblad. De Omloop heeft opnieuw een Gents tintje want de teampresentaties worden gedaan in het Kuipke en de start wordt gegeven aan het SMAK in het Citadelpark. Ook onze kledingsponsor Craft heeft een voorgeschiedenis in het wielrennen en maakt naast prachtige uitrustingen en teamwear voor onze A-kern, beloften en jeugdteams, mooie, kwalitatieve en hyperfunctionele wieleruitrustingen.

15% korting op alle wielerkledij in februari!

Met de voorjaarsklassiekers voor de deur is het dus het ideale moment om jouw KAA Gent-wieleruitrusting in huis te halen. Je geniet in onze fanshop de hele maand februari immers 15% korting op zowel het wielershirt, de windvest en de wielerbroek. Met onze wieleruitrusting ben je klaar voor de start van het wielerseizoen! 

Ontdek de wieleruitrusting nu in de fanshop!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Doe mee aan onze sfeerenquête!

Sinds enige tijd is er overleg tussen het bestuur en een delegatie van de supporters over diverse onderwerpen, onder meer over de sfeer in het stadion. Veel supporters, waaronder ook de sfeergroepen, waren vragende partij voor dit overleg. Ook de club is uiteraard niet tegen meer ambiance en staat achter alle initiatieven die dit kunnen bevorderen. En wie sfeer zegt, zegt Tribune 2.

Om alle voorgaande redenen willen we nu alle abonnees van Tribune 2(*) bevragen via een enquête die door de sfeergroepen en de club samen werd opgesteld in de overleggroep. 

Help mee én win een prijs!

Voor we beslissingen nemen over zaken als een sfeervak, is het belangrijk dat elk abonnee in Tribune 2 zijn zeg kan doen en dat we goed weten om welke redenen supporters kiezen voor Tribune 2 en hoe hij of zij daar de wedstrijd volgt. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk abonnees van die tribune deelnemen aan de enquête.  Zo krijgen we én meer sfeer én een beter zicht op ieders mening. Bovendien maken alle deelnemers kans op een mooie prijs!

Abonnees van Tribune 2, laat jullie stem horen tot en met woensdag 13/02/2019!
 

Stem hier of in de Ghelamco Arena nu zondag tegen Moeskroen

Wie de enquete liever niet kan of wil invullen via de site of mail, kan deze schriftelijk invullen in tribune 2 op zondag 10 februari voor of na de wedstrijd tegen Moeskroen .

(*) Via de hieronder gevraagde gegevens verifiëren we dat enkel abonnees van T2 deelnemen . Zo worden de resultaten niet vertekend.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Nieuwe busroute P&R-bussen

Gezien de situatie van de brug over de E17 in Gentbrugge zal de busroute voor onze P&R-bussen vanaf de eerstkomende wedstrijd tegen RSC Anderlecht (20 januari 2019) aangepast worden en dat (waarschijnlijk) voor de komende seizoenen. Voorheen reden de P&R-bussen van Heyerick vanaf de P&R-parking onder het E17-viaduct in Gentbrugge. 

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om dat op zo’n manier te doen dat onze supporters meer comfort en mogelijkheden krijgen want vanaf nu zullen er meerdere opstapplaatsen zijn. Bovendien zullen nu ook inwoners uit Melle en omstreken makkelijker via het P&R-systeem tot in de Ghelamco Arena raken. Een eerste evaluatie van de nieuwe route volgt na de bekerwedstrijd tegen KV Oostende volgende week. Wie feedback wil geven, kan dat steeds via het invulformulier op onze contactpagina 

De nieuwe route is als volgt:

Traject voor de wedstrijd

 1. Startplaats: Dienstencentrum Gentbrugge in de Driebeekstraat 
 2. STOP 1: bushalte P&R Arsenaal op N9 Brusselsesteenweg (=onder treinviaduct) OPLETTEN VOOR FIETSERS! 
 3. STOP 2: bushalte Tuinbouwschool Melle op N9 Brusselsesteenweg (=vlak voor de oprit R4)
 4. Langs R4 naar busperrons Ghelamco Arena

Wanneer de chauffeurs voor de wedstrijd merken dat bij opstapplaatsen Arsenaal en Tuinbouwschool reeds veel supporters staan, zullen zij hun collega's inseinen zodat er direct lege bussen naar daar vertrekken en er geen volle bussen bij stop 2 en 3 aankomen.  

Traject na de wedstrijd

 1. Startplaats: busperrons Ghelamco Arena (enige plaats waar na de wedstrijd jetons kunnen worden gekocht)
 2. STOP 1: Dienstencentrum Gentbrugge 
 3. STOP 2: bushalte P&R Arsenaal
 4. STOP 3: Tuinbouwschool Melle

Busjetons

De jetons voor de P&R bussen worden voor de wedstrijd enkel verkocht bij opstapplaats 2 (P&R Arsenaal) en na de wedstrijd bij de busperrons aan de Ghelamco Arena. Buiten wedstrijddagen kan je steeds terecht bij de dienst Ticketing in de Ghelamco Arena voor busjetons. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Open training op woensdag 16 januari

Op woensdag 16 januari van 14 tot 16u houden we een open training op het oefencomplex in Oostakker. Er zullen ook rondleidingen georganiseerd worden. Zo kan iedereen eens zien hoe onze spelers zich voorbereiden op de komende topwedstrijden tegen Anderlecht (20 januari) en de halve finale van de Croky Cup tegen KV Oostende (24 januari)

De training zelf zal doorgaan op het terrein van Racing Gent (Eikstraat 85, 9041 Oostakker). Parkeren kan op de parking bij het stadion van Racing (via ingang Eikstraat). De parking opent vanaf 13u30. 

Rondleiding oefencentrum 

Iedereen die komt, kan tussen 14u en 15u45 ook een rondleiding krijgen in ons state-of-the-art oefencomplex. Om de 15 minuten start een rondleiding. De rondleidingen starten telkens ter hoogte van de hoofdingang van het stadion van KRC Gent. Ter gelegenheid van de open training zal de kantine van Racing Gent ook geopend zijn. 

Openbaar vervoer

Via de lijnen 70, 71, 72 kan het stadion van Racing Gent vlot bereikt worden.

 • lijn 70 (Zwijnaarde-Oostakker-Zwijnaarde)
 • lijn 71 (Nazareth-Oostakker-Nazareth)
 • lijn 72 (Merelbeke-Oostakker-Merelbeke)

Parking

 • Parking Eikstraat (120 plaatsen) - Eikstraat 85, 9041 Oostakker
  • Wanneer de parking volzet is, zijn er ook parkeerplaatsen op de parking van de Edugo hogeschool.
 • Parking Edugo (Sint-Jozefstraat 5, 9041 Oostakker)
  • deze parking ligt op 5 minuten stappen van het stadion van Racing Gent ter hoogte van de terreinen van SKV Oostakker. 

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie massale aanwezigheid!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Tijdelijke nieuwe bushalte P&R Arsenaal

Gezien het probleem met de vallende brokstukken bij het viaduct van de E17 in Gentbrugge en de beslissing om de parking onder het viaduct af te sluiten voor onbepaalde duur, is ook de club genoodzaakt een nieuwe oppstapplaats te voorzien voor de shuttlebussen die normaal daar vertrekken. 

Voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge wordt P&R Arsenaal de nieuwe, tijdelijke opstapplaats voor de shuttles vanuit Gentbrugge naar de Ghelamco Arena. Het opstappen op de bussen zal gebeuren op de eerste (rechter) rijstrook langs de kant van de parking. Er wordt ondersteuning voorzien van de Gentse politie om dit veilig te laten gebeuren. 

Let bij het opstappen van de bus aub goed op voor passerend fietsverkeer en wees voorzichtig! Niemand wil net voor de match een accident op de fietsstrook. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Glühwein, kersthandschoenen en DJ tegen Cercle!

Vrijdag spelen we tegen Cercle de laatste thuismatch van het seizoen. Om iedereen in de mood te brengen (voor zover dat nog nodig is na onze bekerkwalificatie), hebben we een aantal leuke extra's voorzien. 

Actie Handschoenen Alken Maes 

Zo is er de Maes Kersthandschoenen-actie waarbij je bij elke bar op de promenade bij een bestelling Maes Pils een paar handschoenen krijgt. Zo heb je warme handen én frisse pinten! In totaal worden 2000 paar handschoenen uitgedeeld! De actie is geldig zolang de voorraad strekt. 

DJ in de desperados corner

Vanaf 45min voor de aftrap is er terug een DJ in de Desperados corner (tussen Tribune 3 en Tribune 2). Het feestje gaat ook na de wedstrijd door en dat tot de sluiting van het stadion.

Gluhwein en chocomelk beschikbaar aan de snoepstanden

Tot slot is er ook lekker warme glühwein bij de snoepstanden te verkrijgen. Voor de allerkleinsten en de liefhebbers van niet-alcoholische warme dranken is er warme chocomelk. De snoepstanden bevinden zich bij de gates 14, 35 en 47.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Fanshop ook open tijdens eindejaarsperiode

Onze fanshop, waar deze maand mooie promo's lopen, is ook tijdens de eindejaarsperiode geopend. Enkel op tweede kerst (woensdag 26 december) zal de shop een uurtje vroeger sluiten (om 17u dus). 

Bekijk hier de openingsdagen en -uren van de shop.  Op maandag is de shop steeds gesloten. Op Kerstdag (dinsdag 25 december) en Nieuwjaar (dinsdag 1 januari) is de shop uiteraard ook gesloten. Voor de rest van de periode gelden de gewone openinsgdagen en -uren (behalve dan op 26 december).

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

December = promoties in de shop!

Eindejaar betekent cadeautjestijd! Ook wij laten december niet zomaar passeren. Kom nu naar onze fanshop en profiteer van onze Decemberacties!

Koop je een shirt of training, dan krijg je er gratis een sjaal bovenop!

Koop je een sjaal, dan krijg je er gratis een mooie en handige Buffalo-sleutelhanger bij!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

CROKY CUP: SAVE THE DATE !

Op DINSDAG 4 DECEMBER spelen onze Buffalo’s de levensbelangrijke bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot Wilrijk in het kader van de 1/8 finales van de Croky Cup: aftrap om 20.45 uur !

KAA Gent zet hoog in op deze wedstrijd, want iedere supporter weet dat de bekercampagne de kortste weg is naar Europees voetbal!

Daarom doen we nogmaals een oproep om de ploeg massaal te steunen: momenteel zijn er 5 500 tickets verkocht waarvan 200 in vak 225 (tribune 2) dat voor deze wedstrijd als sfeervak wordt uitgetest! De capaciteit van dit sfeervak bedraagt overigens 680 plaatsen.

Aarzel niet en koop massaal tickets zodat jullie onze ploeg naar de ¼ finales kunnen stuwen! De ticketprijzen zijn super democratisch: 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen.

SUPPORTERS WE REKENEN OP JULLIE !

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Sfeervak tegen Beerschot-Wilrijk!

Begin deze maand kwamen het bestuur van de club en verschillende supporters- en sfeergroepen samen in de Ghelamco Arena. Een van de zaken die aan bod kwamen was de sfeer in het stadion. Het is al langer een vraag van de verschillende sfeergroepen om één groot sfeervak op te richten in tribune 2. In samenspraak met de supporters en om te tonen dat het de club menens is met de beloofde steun, werd vandaag beslist om zo snel mogelijk het idee voor één groot sfeervak te testen. Vak 225 (het meest centrale vak van Tribune 2) zal tijdens de bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot-Wilrijk op 4 december dan ook een sfeervak worden.

Tickets sfeervak te koop vanaf woensdag 21 november

Waarom dan? Omdat tijdens de bekerwedstrijden, in tegenstelling tot de competitiewedstrijden, de plaatsen niet automatisch ingenomen zijn door abonnees. Abonnees hebben voorrang op hun plaats tijdens de voorrangsperiode maar eens die voorbij is, wordt hun gereserveerde plaats beschikbaar. De voorrangsperiode de betreffende bekermatch tegen Beerschot loopt tot en met dinsdag 20 november. Tickets voor het sfeervak zijn dus te koop vanaf woensdag 21 november. Bovendien zijn er heel aantrekkelijke ticketprijzen (5 en 10 euro) in alle tribunes voor deze bekermatch .

Wie kan er terecht in het (tijdelijke) sfeervak?

Simpel gezegd: iedereen die wil bijdragen tot een schitterende sfeer in het stadion tijdens thuiswedstrijden. Omdat dit een test is, zijn we dus op zoek naar supporters voor wie sfeer betekent dat ze 90 minuten lang uit volle borst zingen, met vlaggen zwaaien en de ploeg van begin tot einde vocaal ondersteunen. Met andere woorden, wie de wedstrijd graag al zittend en rustig keuvelend volgt, verwijzen we voor deze match dus graag door naar één van onze andere 29 vakken in het stadion.

Wil je meehelpen op weg naar een echt sfeervak volgend seizoen? Zie dan dat je erbij bent in vak 225 tegen Beerschot! Eerste opdracht: VAK 225 HELEmaal laten vollopen en ons na 90 minuten helse sfeer een bekerronde verder brengen! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Vruchtbare sfeervergadering bestuur en supporters KAA Gent

Gisterenavond nodigden voorzitter Ivan De Witte en het bestuur van KAA Gent de sfeergroepen van KAA Gent, de supportersfederatie en de SLO’s uit voor een open gesprek over de relatie tussen de club en zijn supporters.

Gedurende een vergadering van ruim anderhalf uur werden alle aspecten van sfeer, alle gevoeligheden en voorstellen open op de tafel gelegd. Ook de oude tradities van de club, die de supporters dierbaar zijn, kwamen ter sprake. Alle aanwezigen erkennen dat het bestuursduo Ivan De Witte en Michel Louwagie de club op korte tijd van een bijna bankroet naar een topclub geleid hebben. Tegelijk erkennen alle aanwezigen dat er terug nood is aan een bruisende sfeer in de Ghelamco Arena.

“De club engageert zich om deze dialoog structureel en gemeend te voeren, nu en in de toekomst. Jullie laten de ploeg scoren als de sfeer goed zit.” - Ivan De Witte

Op voorstel van de voorzitter wordt er een werkgroep opgericht van de sfeergroepen, die onder coördinatie van Xavier Kirchhoff op zeer korte termijn een aantal voorstellen zal uitwerken. Het bestuur van KAA Gent engageert zich er toe om alle werkbare voorstellen te ondersteunen.

“We kiezen voor deze stap en we zeggen ook heel duidelijk dat we hem gaan zetten” - Ivan De Witte.

In december komt deze vergadering terug samen om de eerste voorstellen te bespreken en te kijken welke er snel uitgevoerd kunnen worden en wat we tegen volgend seizoen kunnen doen om structurele stappen te realiseren.

Meer info

Patrick Lips,
Directeur Communicatie
0475502214

Dirk Vos,
Supportersfederatie KAA Gent
0472838462

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Signeersessie op woensdag 31 oktober

Wil je Birger een snel herstel toewensen? Of een handtekening en een selfie nemen met ons aanvallend duo Chuk en Chak? 

Kom op woensdag 31 oktober naar onze FANSHOP waar Birger Verstraete, Giorgi Chakvetadze en Roman Yaremchuk jullie tussen 14 uur en 15.30 uur met plezier zullen ontvangen!

Tevens het ideale moment ook om onze Craft collectie te bekijken: truien, jassen, sjaals, petten…alles om je warm te houden tijdens de koude maanden die eraan komen!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Haal uw Buffalo Watch nu in de fanshop!

Als enige officiële dealer biedt JUWELIER VAN BIGNOOT u de kans om uw supportersgevoel voortdurend te beleven dankzij het prachtige Buffalo Watch, sinds kort ook te koop in onze fanshop! De Buffalo Watch is een kwaliteitsvol Zwitsers uurwerk dat door Van Bignoot in samenwerking met Swiss Military Hanowa werd ontwikkeld.

Buffalo Watch

U kan kiezen tussen een karaktervol "BUFFALO SUPPORTERSUURWERK" voor iedereen (m/v en kinderen) gemaakt uit volkern-staal, waterdicht tot 100m, schokvrij en bezet met krasvrij saffier glas, anti-allergisch en met twee jaar internationale waarborg. (€ 169,- voor de Buffalo Watch met rubberen band en €189,- voor de Buffalo Watch met stalen band.)

De "LIMITED EDITION CHRONOGRAAF"

Van de Limited Edition chronograaf bestaan slechts 250 exemplaren. Uiteraard met alle gekende basis opties en daarbovenop met een BETROUWBARE CHRONOGRAAF. Zo volgt u zelf de juiste speeltijd! Elk uurwerk is gepresenteerd in een prachtige box, met 3 bijhorende banden in staal, blauw leder en in de "BUFFALO BLAUWE "gummy band, (volledig anti-allergisch). Prijs €299.

Alles is te bezichtigen en te verkrijgen in de winkel in de Mageleinstraat 6 te Gent (09/225 87 38),  online of in de KAA Gent fanshop!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Word jij onze FIFA 19 eSporter?

Ben je grote fan van FIFA 19 en supporter van KAA Gent? Super want dan ben jij diegene die we zoeken om onze club te vertegenwoordigen in de Proximus ePro League! Grijp je kans om de eerste FIFA-kampioen van België te worden, schrijf je in voor de Proximus ePro League en kies KAA Gent als favoriete ploeg!

Deelnemers vanaf 16 jaar (amateurs of professionals) kunnen zich hieronder inschrijven voor de onlinetoernooien van KAA Gent in de ePro League. Inschrijven kan tot en met 20 oktober!

Schrijf je hier in!

(inschrijven doe je met je Playstation Network account)

Word jij Belgisch kampioen met KAA Gent? 

Elke supporter krijgt de kans om voor ons te spelen en om Belgisch kampioen te worden. Bovendien zullen vanaf speeldag 22 van de officiële kalender van de Jupiler Pro League een aantal wedstrijden en hoogtepunten van het Proximus ePro League kampioenschap worden uitgezonden op de platformen van Proximus en van de Pro League.

Organisatie van de competitie

De inschrijvingen voor het seizoen 2018-2019 gebeuren via www.proximus-esports.be. Het toernooi verloopt in 4 fasen:

 1. Kwalificaties: op 4 november en 1 december vinden de kwalificatierondes plaats om voor KAA Gent de vier beste FIFA 19 spelers te kiezen.
 2. Selectie: uit de 4 beste spelers kiezen we wie uiteindelijk onze officiële vertegenwoordiger wordt. 
 3. Kampioenschap: Onze KAA Gent-eSporter neemt het op tegen de 15 spelers van de andere eersteklassers
 4. Play-Offs: de beste 6 spelers gaan naar de Play-offs waar ze het opnemen tegen elkaar en de professionele esporters van de eersteklasseclubs. De winnaar mag zichzelf de officiële Belgische FIFA-kampioen noemen! 

Wacht niet langer en waag je kans!

Bekijk volledig nieuwsbericht