Nieuws

Filters tonen
Supporters

Een sfeervak in vak 227

U had er misschien via via al iets over gehoord, maar bij deze is het officieel: vanaf het seizoen 2017-2018 creëren we een sfeervak in Tribune 2 en meer specifiek in vak 227. De unieke sfeer die nu al heerst in de Ghelamco Arena wordt vanaf dit seizoen dus alleen nog maar beter

GANTOOOOISE!!!

Zoals de naam het al aangeeft is een sfeervak uiteraard vooral voor diegenen die onze ploeg 90 minuten lang fanatiek willen vooruitstuwen. In het sfeervak staat iedereen recht, wordt er gezongen van begin tot eind, gaan de drums 90 minuten lang tekeer en worden de blauw-witte vlaggen van voor de aftrap tot na affluiten fier gehesen.  

Breed gedragen beslissing

We zijn hierbij natuurlijk niet over 1 nacht ijs gegaan. De supporters in Tribune 2 kregen dit seizoen 3 mails met vragen over sfeer en wie niet per mail antwoordde werd achteraf persoonlijk opgebeld. Zo werden zoveel mogelijk supporters gehoord en waren we zeker dat de beslissing breed zou worden gedragen. Op de vraag wie voorstander was van een sfeervak in Tribune 2 werd door 80 procent van de bevraagde supporters positief geantwoord. Een teken dat de geesten rijp waren voor dit initiatief.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Steun de KAA Gent Ladies bij hun bekerfinale zaterdag!

Op zaterdag 13 mei om 15u in het AFAS-stadion van KV Mechelen spelen onze KAA Gent Ladies voor het eerst in hun geschiedenis de finale van de Belgische beker. Tegenstanders zijn de dames van Anderlecht. 

In de laatste twee wedstrijden tegen RSCA Anderlecht werd er verloren, dus onze Ladies zijn op revanche belust en rekenen op de vocale steun van onze supporters bij hun poging om een eerste prijs in hun bestaan te pakken. Voor Anderlecht is het de elfde bekerfinale, dus het wordt een strijd van ervaring vs. enthousiasme!

Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro ter plaatse. Via de voetbalbond kan je op voorhand al jouw tickets bestellen. Let op: klik op de link voor Supporters KAA Gent! 

Kassandra 'Kassie' Ndoutou van de Ladies legt hieronder nog eens uit waaro jullie er zeker moeten bij zijn!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Kies de meest verdienstelijke speler van het seizoen!

De Supportersfederatie van KAA Gent reikt jaarlijks een trofee uit aan de meest verdienstelijke speler van het seizoen. Om de nagedachtenis aan Jean-Claude Bouvy in ere te houden, draagt die trofee zijn naam. De trofee wordt toegekend aan de speler die na twee stemrondes het hoogst aantal stemmen behaalt.

De stemming verloopt over 2 stemrondes. Voor de eerste stemronde tellen de wedstrijden voor de winterstop. Voor de tweede periode tellen de wedstrijden na de winterstop en tijdens de play offs.

Beloon je Yuya Kubo voor zijn fantastische vorm vanaf januari? Of toch maar Jérémy Perbet die ons voorbij de Spurs en in de Play-offs schoot? Misschien Anderson Esiti die uitgroeide tot een sterkhouder? Of Lovre Kalinic en zijn fantastische saves? Kijk jij vooral naar de defensieve stabiliteit, dan zijn jouw namen eerder Samuel Gigot, Stefan Mitrovic, Nana Asare of Rami Gershon. Thomas Foket die Rode Duivel werd of Brecht Dejaegere die overal speelt waar het hem wordt gevraagd? De rushes en dribbels van Moses Simon of Samuel Kalu? Of toch de steekpasses van Danijel Milicevic? Misschien vind jij de doorbraak van Thibault De Smet en Louis Verstraete naar de A-kern wel de meest verdienstelijke prestatie van het seizoen? Het kan allemaal, de keuze is aan jou.

Jij bepaalt wie de meest verdienstelijke speler van dit seizoen is. Kies een top drie en op 18 mei weet je of jouw favoriet het haalde!

De tweede stemronde loopt vanaf zaterdag 6 mei tot en met zondag 14 mei.

Om te garanderen dat enkel Buffalosupporters stemmen, wordt de stemming gekoppeld aan uw abonnementsnummer. Elke supporter kan per stemronde dus één keer stemmen. 

Trofeeuitreiking op 18 mei 

Op donderdag 18 mei bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SV Zulte Waregem reikt de Supportersfederatie de trofee voor de meest verdienstelijke speler van het seizoen 2016-2017 uit aan de winnaar!

Bedankt om te stemmen!

Erelijst 

De erelijst van de laatste 10 seizoenen vindt u hieronder. De volledige erelijst is te vinden op Wikipedia. Recordhouder is nog steeds Frédéric Herpoel die de trofee 4x won tussen 2001 en 2005. Ook Bryan Ruiz (08-09 en 09-10) en wijlen Suad Katana  staan op het ereschavotje met elk twee trofeeën. 

 • 2015-2016: Nana Asare
 • 2014-2015: Laurent Depoitre
 • 2013-2014: Christophe Lepoint
 • 2012-2013: Hannes Van Der Bruggen
 • 2011-2012: Bernd Thijs
 • 2010-2011: Bojan Jorgacevic
 • 2009-2010: Bojan Jorgacevic
 • 2008-2009: Bryan Ruiz
 • 2007-2008: Bryan Ruiz
 • 2006-2007: Adekanmi Olufade

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Bezoekersvak voor KV Oostende - KAA Gent uitverkocht

Deze namiddag werden de laatste bezoekerstickets voor de uitwedstrijd KV Oostende - KAA Gent verkocht. Er waren 800 tickets in totaal beschikbaar. Daarvan werden er 700 vrijgehouden voor de supportersclubs. De 100 resterende gingen vanmiddag in de vrije verkoop en waren binnen een goede twintig minuten de deur uit.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Stem op de Goal of the month voor April!

Kies nu jouw goal van de maand maart en maak kans op een dubbele prijs. De winnaar krijgt niet alleen een Magnum fles Laurent-Perrier champagne cadeau, maar hij of zij mag de speler die de Goal of the Month scoorde ook een Magnum fles Laurent-Perrier schenken voor de aftrap van een wedstrijd!

Dat alles wordt mee mogelijk gemaakt door onze partner Caves St Amand, de officiële sponsor van de Goal of the Month-verkiezing.

Kanshebbers deze maand zijn:

 1. Elton Kabangu (KAA gent U21): 3-1 vs STVV U21
 2. Moses Simon: 1-1 vs Club Brugge
 3. Yuya Kubo: 0-1 vs Charleroi
 4. Yuya Kubo: 1-1 vs Oostende
 5. Yuya Kubo: 0-1 vs Zulte-Waregem
 6. Kalifa Coulibaly: 0-2 vs Zulte-Waregem

Bekijk hieronder de doelpunten opnieuw en breng je stem uit.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Succesvolle eerste tifo in Ghelamco Arena

Onze eerste grote tifo-actie in de Ghelamco Arena zondag laatstleden werd overal goed gesmaakt. Niet in de eerste plaats door jullie, onze trouwe supporters. Wij danken dan ook iedereen voor de medewerking. In het bijzonder denken we dan aan de mensen die bij de sfeergroepen al jarenlang mee aan de kar trekken, maar ook de supportersfederatie en - niet te vergeten - de talloze vrijwilligers die op zaterdag 29 april hielpen bij de voorbereiding van de actie. Bedankt Buffalo's om van de tifo-actie een succes te maken! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Stem op de Goal of the month voor Maart!

Kies nu jouw goal van de maand maart en maak kans op een dubbele prijs. De winnaar krijgt niet alleen een Magnum fles Laurent-Perrier champagne cadeau, maar hij of zij mag de speler die de Goal of the Month scoorde ook een Magnum fles Laurent-Perrier schenken voor de aftrap van een wedstrijd!

Dat alles wordt mee mogelijk gemaakt door onze partner Caves St Amand, de officiële sponsor van de Goal of the Month-verkiezing.

Kanshebbers deze maand zijn:

 1. PERBET: 1-0 vs KV Mechelen
 2. KUBO: 2-0 vs KV Mechelen
 3. KALU: 3-0 vs KV Mechelen
 4. PERBET: 1-1 vs Waasland-Beveren  
 5. PERBET: 2-2 vs Waasland-Beveren
 6. KUBO: 2-3 vs Waasland-Beveren

Bekijk hieronder de doelpunten opnieuw en breng je stem uit.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Ronde van Vlaanderen op alle schermen Ghelamco Arena

Op zondag 2 april spelen we in de Ghelamco Arena de openingswedstrijd van Play Off 1 tegen Club Brugge. Die dag vindt uiteraard ook de Ronde Van Vlaanderen plaats.

Om ervoor te zorgen dat niemand de finale van de Ronde moet missen, zal de koers vanaf 15u45 getoond worden op alle schermen van de Ghelamco Arena, dus zowel op de tv-schermen van de promenade, als op de grote schermen in het stadion. Niemand zal dus de ontknoping van Vlaanderens Mooiste moeten missen! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Fotospecial: Buffalodag op de Halfvastenfoor

Naar jaarlijkse gewoonte brachten de Buffalo's een bezoekje aan de Halfvastenfoor op het Sint-Pietersplein. De weergoden waren goed gezind en heel wat supporters beleefden unieke momenten met hun favoriete spelers op de diverse attracties van de foor. We brachten de leukste foto's van deze geslaagde namiddag samen in deze fotospecial.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Supporters

Kubo scoort opnieuw Goal of the Month

Met 51% van de stemmen werd het doelpunt van Yuya Kubo tegen Moeskroen (2-0) verkozen tot "Goal of the Month" van de maand februari. De twee doelpunten van Jérémy Perbet tegen Tottenham kwamen op de tweede en derde plaats. Het doelpunt op Wembley (2-2) dat ons de kwalificatie voor de volgende ronde opleverde, behaalde 18% van de stemmen. Zijn doelpunt dat ons thuis tegen Tottenham (1-0) de overwinning schonk behaalde 12% van de stemmen. 

Abonnee Els Tanghe is een van de supporters die op de goal van Kubo stemde. Zij zal voorafgaand aan de PO1-wedstrijd tegen Club Brugge op 2 april haar magnumfles Laurent-Perrier van onze partner Caves St-Amand krijgen én bovendien mag ze ook winnaar Yuya Kubo zijn tweede magnumfles op rij schenken!

Proficiat Els!

Bekijk volledig nieuwsbericht