Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent ziet voorsprong nog wegglippen na discutabele rode kaart

KAA Gent leek op het veld van R Excel Mouscron lange tijd op weg naar de eerste driepunter na doelpunten van Dejaegere en Sylla. Vlak voor rust kreeg Gigot een bizarre rode kaart na een zuivere tackle op de bal. Met een man minder kantelde de wedstrijd na rust, Mohamed lobde binnen en een afgeweken schot van Govea zorgde voor de gelijkmaker. In de slotfase pakte Kalinic een strafschop van Bolingi, maar die duwde de rebound nog binnen. Geen eerste zege dus, maar een zure 3-2 nederlaag.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gentse dominantie niet beloond in Mechelen

KAA Gent heeft op het veld van YR KV Mechelen zijn eerste punt behaald, maar dat hadden er drie kunnen zijn. Gent domineerde de eerste helft en kwam verdiend voor via Kalu. Ook in de tweede helft waren er kansen op een verdubbeling van de voorsprong, maar Kubo trof de paal. De zege leek binnen handbereik, maar vlak voor tijd trapte Matthys nog de gelijkmaker binnen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent verliest met kleinste verschil tegen R Antwerp FC

KAA Gent heeft op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League een zure nederlaag opgelopen tegen R Antwerp FC. In een zoutloze eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong via een gekruist schot van Jaadi. Na rust werd de Gentse druk steeds groter en Antwerp moest alle zeilen bijzetten. De kansen werden echter gemist en een strafschopfout op Sylla werd niet gefloten, waardoor Antwerp met een gevleide 0-1 de drie punten op zak mocht steken.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Kalenderwijziging Moeskroen - KAA Gent

Vandaag werd speeldag 4 van de Jupiler Pro League definitief vastgelegd. De wedstrijd Royal Excel Moeskroen - KAA Gent wordt verschoven van 19 augustus naar een dag later en zal nu plaatsvinden op zondag 20 augustus om 20u 's avonds. Het wordt zo meteen ook de laatste wedstrijd van de vierde speeldag.

Op vrijdag 25 augustus worden speeldagen 7 tot en met 12 definitief vastgelegd.

Wie de up-to-date KAA Gent-kalender steeds bij de hand wil hebben op zijn gsm of tablet, kan hem downloaden via de kalender-pagina.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent uitgeschakeld in derde voorronde Europa League

De terugwedstrijd in de 3de voorronde van de UEFA Europa League begon zoals de heenwedstrijd, met een vroege voorsprong voor Altach. Vlak voor rust maakte Milicevic vanop de stip de treffer van Ngamaleu ongedaan, maar vroeg in de tweede helft pakte Mitrovic zijn tweede gele kaart. Met tien man slikte Gent in het slotkwartier nog doelpunten van Nutz en Dobras en kon zo een vroege Europese uitschakeling niet vermijden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Persconferentie SCR Altach - KAA Gent

In de kleine en snikhete perszaal van het Tivoli stadion, met de Oostenrijkse Alpen als achtergrond, stond Hein Vanhaezebrouck de pers te woord: “We zijn hier met een vrij omvangrijke groep, ook de mensen die niet zullen spelen zijn erbij zodat ze alles eens meemaken en die Europese ervaring kunnen meenemen voor de toekomst."

Over het belang van de wedstrijd: “Het is uiteraard een wedstrijd met heel veel belang voor ons. We hebben thuis nagelaten een betere uitgangspositie af te dwingen, dus we zullen het hier goed moeten doen om de kwalificatie te forceren. We zijn er ons van bewust dat dat niet simpel zal zijn, Altach heeft al getoond dat ze een resultaat kunnen neerzetten en voor hun thuispubliek zullen ze willen tonen dat ze een ronde willen verder gaan. Maar dat willen wij ook. En indien we nu efficiënter zullen zijn dan in de thuismatch, dan ben ik ervan overtuigd dat we ons zullen plaatsen."

Scoren en de boel dicht houden

Op de vraag hoeveel keer er morgen moet gescoord worden, was het antwoord van Hein kort: “Minstens 1 keer. Als we dat niet doen, liggen we eruit. In de thuismatch hebben we in elk geval genoeg kansen afgedwongen maar ook pech gehad." 

Naar aanleiding van de verlieswedstrijd tegen Sint-Truiden kwam de focus uiteraard ook te liggen op het feit dat de Buffalo's tot nu toe te makkelijk goals binnenkrijgen. Of daar iets aan gedaan kon worden? Vanhaezebrouck: "We hebben daar natuurlijk over gesproken, maar je moet ook de omstandigheden inschatten. Vorig seizoen in PO1 hebben we getoond dat we de boel achteraan gesloten kunnen houden. Maar tijdens deze voorbereiding hebben we vaak gewisseld achteraan, regelmatig jonge spelers gezet; Nana Asare is door zijn blessure later aangesloten, Mitrovic als international ook. Een defensieve organisatie vraagt de nodige tijd en matchen. Zo raak je op elkaar ingespeeld. Dat is ook de uitdaging nu, om die stappen terug te zetten en de fouten eruit te halen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Operatie Renato Neto geslaagd

Orthopedisch chirurg Professor Victor van het UZ Gent die Renato Neto deze middag aan zijn knie opereerde had zeer goed nieuws en bevestigde zonet het volgende aan onze clubdokter professor Luc Vanden Bossche:

“Er is geen enkele reden om na de ingreep aan te nemen dat de carrière van Renato Neto  in het gedrang zou komen. Ik kan bevestigen dat de operatie volledig geslaagd is.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Come back stronger Papi!

Vandaag ondergaat Renato Neto een operatie aan zijn knie.

Een blessure is voor elke speler een lijdensweg. Ook voor Renato. Maar dit is niet het eerste moeilijk moment in Renato's carrière. Onze Braziliaanse nummer 10 heeft echter bij elke tegenslag steeds teruggevochten en is van plan dat ook nu te doen. Over de reden van de operatie zelf wou de speler nog het volgende kwijt. 

Renato Neto: 

"Na de vorige operatie en de bijbehorende revalidatie speelde ik nog een drietal wedstrijden in de PO’s van het seizoen 2016-2017. Nadien begon ik aan de voorbereiding van het huidige seizoen. De voorbereiding  verliep vrij goed maar desondanks had ik toch het gevoel dat ik slechts op 90 procent van mijn kunnen presteerde. Daarom hebben we besloten om een bijkomende operatie uit te voeren."

Renato Neto vertrok op jonge leeftijd uit thuisland Brazilië om zijn voetbaldroom waar te maken in de jeugdacadamie van Sporting Portugal. Ver weg van familie en vrienden bouwde hij in Europa stelselmatig zijn carrière verder uit. Eerst op huurbasis bij Cercle Brugge, daarna bij het Hongaarse Videoton, om ten slotte in  2013 bij KAA Gent te belanden. Bij de Buffalo's groeit hij uit tot één van de sterkhouders van het team met een indrukwekkende staat van dienst.

Vice-kapitein Neto is op dit moment, samen met kapitein Nana Asare, de enige nog bij KAA Gent spelende voetballer die er al bij was bij de opening van de Ghelamco Arena in juli 2013. Hij scoorde het tweede doelpunt in die eerste thuismatch en hij zette in de titelmatch tegen Standard op 21 mei 2015 een beslissende penalty om.

We wensen onze Braziliaanse nummer 10 een voorspoedig herstel en een succesvolle revalidatie toe!

Come back stronger Papi!

Bekijk volledig nieuwsbericht