Nieuws

Filters tonen
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - RSC Anderlecht

De absolute topper op speeldag 6 van Play-Off 1 is het duel tussen KAA Gent en RSC Anderlecht, de huidige nummers één en twee uit het klassement. Alle ogen zijn zondagnamiddag dan ook gericht op de uitverkochte Ghelamco Arena, waar de aftrap gegeven wordt om 14u30. Wie er niet kan bij zijn, kan alle wedstrijdfasen volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck: “Het moet nog allemaal gespeeld worden”

De helft van Play-off 1 ligt achter ons. In de eerste wedstrijd van de “tweede” ronde komt RSC Anderlecht op bezoek in de Ghelamco Arena. Een klassieke zespunter want bij winst komt KAA Gent, inmiddels tweede in de stad, tot op een luttele twee punten van de leider. Met nog vier wedstrijden te gaan. Het idee alleen al bezorgt vele Buffalo’s hartkloppingen. De coach blijft er rustig bij. Een voorbeschouwing.

Een ruime selectie

Hein Vanhaezebrouck heeft er alle vertrouwen in dat hij zondag op een ruime kern beroep kan doen, al plaatste hij een vraagteken bij bepaalde namen: “We gaan zien of Nana Asara 100% fit is. Nana trainde wel mee, net als Anderson Esiti en Stefan Mitrovic maar ook bij hen is het wat afwachten. Samuel Gigot had wat last maar deed mee met de rest. Ik denk wel dat de meeste inzetbaar zullen zijn. Renato Neto traint mee maar ik vrees dat zondag nog te vroeg komt.”

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent steviger tweede na 0-2 zege bij SV Zulte Waregem

KAA Gent heeft op het veld van SV Zulte Waregem een derde zege in Play-Off 1 geboekt. Gent was heer en meester in de eerste helft en kwam verdiend op voorsprong via Kubo. De thuisploeg toonde een ander gelaat in de tweede helft en het werd erg spannend met tal van kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was het Coulibaly die diep in de blessuretijd de wedstrijd helemaal besliste en de 0-2 eindstand vastlegde. Zo verstevigde Gent ook zijn tweede plaats in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing SV Zulte Waregem - KAA Gent

Play-Off 1 is bijna halfweg en schakelt nog een versnelling hoger met een midweekspeeldag. Die wordt geopend door SV Zulte Waregem en KAA Gent, die het op dinsdagavond tegen elkaar opnemen in het Regenboogstadion. De aftrap wordt gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn zoals gewoonlijk live te volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck: "Keuzes maken"

Play-off 1 is een rollercoaster en rollercoasters, daar zit vaart in. Zo zijn we morgen (dinsdag 25 april) al toe aan de vijfde wedstrijd van de nacompetitie. De balans van de eerste vier speeldagen is positief: thuis gewonnen van de aartsrivaal, daarna titelpretendent Anderlecht in eigen huis op een gelijkspel gehouden, vervolgens zwart beest Charleroi voor het eerst verslagen op verplaatsing en tot slot, door een gebrekkig afgesteld vizier, een puntendeling met KV Oostende in eigen huis. Morgen wacht bekerwinnaar Zulte Waregem aan de Gaverbeek, traditioneel ook geen 'walk in the park' voor de Buffalo's.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent raakt niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende

De openingswedstrijd van speeldag 4 in Play-Off 1 tussen KAA Gent en KV Oostende is onbeslist op 1-1 geëindigd. Gent begon sterk maar maakte de talrijke kansen niet af en Mitrovic trof de paal. Oostende kwam beter in de wedstrijd en na rust schoot Berrier de bezoekers op voorsprong. Kubo maakte snel gelijk, maar het Gentse slotoffensief leverde geen winnende treffer meer op.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Voorbeschouwing KAA Gent - KV Oostende

KAA Gent en KV Oostende openen de vierde speeldag van Play-Off 1 op vrijdagavond. De aftrap in de wederom volledig uitverkochte Ghelamco Arena wordt gegeven om 20u30 en wie er niet kan bij zijn, kan alle wedstrijdfasen volgen via onze site en op Twitter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck: "Als je morgen wint, zijn alle andere uitslagen sowieso goed"

Vrijdag ontvangen de Buffalo's KV Oostende in een uitverkochte Ghelamco Arena voor de vierde wedstrijd van de play-offs. Het was een ontspannen Hein Vanhaezebrouck die na de deugddoende overwinning tegen Charleroi de pers te woord stond.

Ruime selectie

Que blessurenieuws viel er quasi enkel goed nieuws te rapen: "Behalve Neto en Davidzada (achillespees) heeft iedereen deze week buiten meegetraind. Ik kan dus beschikken over een ruime selectie en zal 22 spelers selecteren waarvan er nog 4 net voor de match zullen afvallen. Renato revalideert goed maar het is nog te vroeg om te zeggen wanneer hij terug 100% wedstrijdfit zal zijn."

Niemand puntenloos 

"Voorlopig is KV Oostende waarschijnlijk wat te weinig bedeeld qua punten. Ze hadden eigenlijk moeten winnen op Charleroi en tegen Anderlecht hadden ze misschien ook meer kunnen rapen, al was de penalty die ze kregen dan wel onterecht." De eerste vaststelling die Vanhaezebrouck deed, was dan ook dat tot nu toe geen enkele ploeg puntenloos bleef. En dat elke ploeg zowel uit als thuis al punten pakte: "Dat toont aan dat er eigenlijk geen al te grote verschillen tussen de ploegen zijn en dat iedereen in play off 1 aan elkaar gewaagd is. Het verschil zal dus gemaakt worden in de thuis- én de uitmatchen. En dat gaan wij dan ook proberen. Natuurlijk is thuis spelen altijd comfortabeler. Met de steun van onze 19000 supporters, moeten we dan ook voor het eerst dit seizoen proberen winnen van Oostende. We hebben al enkele keren de kans gehad dit seizoen maar tot nu toe zonder succes." Vanhaezebrouck vervolgde dat net als tegen Charleroi vooral efficiëntie belangrijk zou zijn: "Niet veel weggeven en de kansen die je krijgt, ook afmaken"

Natuurlijk kan ik genieten van verdedigen, maar das niet hetzelfde als met tien in je zestien kruipen.  Verdedigen als blok en profiteren van je momenten, dat is mooi. Daar geniet ik van.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Nabeschouwing Charleroi - KAA Gent met Hein Vanhaezebrouck

Na de wedstrijd op Charleroi maakten we met coach Hein Vanhaezebrouck een voorlopige balans van de play-offs op:

“Je bent wellicht heel tevreden met de overwinning op Charleroi?”

“Als je voor de eerste maal gaat winnen bij je zwart beest, dan zijn we uiteraard allemaal heel blij. Te meer omdat dit eigenlijk een heel belangrijke wedstrijd was voor ons. Oostende en Charleroi zijn de twee ploegen die we achter ons moeten kunnen houden om een ticket voor Europees voetbal af te dwingen. En aangezien Oostende had verloren tegen Anderlecht konden wij, door Charleroi te kloppen, beide teams op ruimere afstand zetten.

“Iedereen voorspelde een zware start met matchen tegen de 2 titelkandidaten en een aartsmoeilijke verplaatsing naar Charleroi. En zie, we halen maar liefst 7 op 9?”

“De start van onze PO1 kalender zag er inderdaad niet zo gemakkelijk uit, maar eerlijk gezegd denk ik dat matchen op Waregem, op Charleroi en op Oostende voor ons minstens even moeilijk zijn, zo niet misschien nog moeilijker als je onze resultaten tegen hen bekijkt in het verleden. Het wordt nu onze opdracht om te proberen onze thuismatchen te blijven winnen en om hopelijk die veel betere uit-reeks na Nieuwjaar te bevestigen in de drie verplaatsingen die ons nog resten.”

“In deze play offs is er voorlopig nog geen ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt?”

“Neen, dat klopt. Oostende en Waregem, 2 ploegen die momenteel minder punten hebben, hadden gerust al meer punten kunnen hebben. Zulte was zeker niet minder dan Anderlecht, maar moest het in efficiëntie afleggen. Ook Oostende had tegen Anderlecht een punt of meer kunnen claimen, hadden ze beter omgegaan met hun mogelijkheden voor rust en in Charleroi hadden ze altijd moeten winnen. Dat bewijst nog maar eens dat alle ploegen sterk aan mekaar gewaagd zijn.”

“Ik heb niet de indruk dat wij al punten hebben gestolen, ben ik correct?”

“Neen, inderdaad. Ik hoor waarnemers nog altijd verklaren dat Club Brugge een goede wedstrijd heeft gespeeld op Gent waar ze een aantal kansen in de tweede helft gepareerd zagen door Lovre. Wel spijtig dat men dan vergeet dat Club al in de eerste helft met 10 had moeten staan, want Poulain werd achteraf voor twee speeldagen geschorst door de geschillencommissie. Iedereen heeft gisteren in Real-Bayern immers gezien hoe een man minder situatie een matchbeeld kan veranderen en mogelijks ook resultaatbepalend kan zijn. . Wij hebben wel als team standgehouden, omdat we in de eerste helft een terechte voorsprong hadden genomen. Op Anderlecht en Charleroi haalden we de punten die we verdienden, niet meer maar zeker ook niet minder”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent rukt op naar tweede plaats na 0-1 winst in Charleroi

KAA Gent heeft een belangrijke uitzege geboekt op het veld van R Charleroi SC. Halfweg de eerste helft schoot Kubo de Buffalo's op voorsprong en een dominant Gent kwam nauwelijks in de problemen. Na rust waren de beste kansen voor Gent, maar gescoord werd er niet meer. Met drie punten erbij klom Gent op naar de tweede plaats in het klassement.

Bekijk volledig nieuwsbericht