Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent schakelt Tottenham Hotspur uit in 1/16de finales Europa League

KAA Gent heeft voor een heuse stunt gezorgd door de Engelse topclub Tottenham Hotspur uit te schakelen in de 1/16de finales van de UEFA Europa League. Eriksen maakte de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd nochtans snel ongedaan, maar een owngoal van Kane bracht Gent langszij en nog voor rust werd Alli uitgesloten. Tottenham drukte zwaar door in de tweede helft en Wanyama scoorde. Gent kraakte niet onder de druk en tien minuten voor tijd maakte Perbet gelijk. Zo plaatste Gent en niet Tottenham zich voor de 1/8ste finales van de Europa League.

Foto: Belga Image

Bekijk hieronder ook de indrukwekkende Buffalomars naar Wembley.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Standard en KAA Gent houden elkaar in evenwicht

De wedstrijd tussen Standard de Liège en KAA Gent werd een felle strijd, maar die eindigde onbeslist in een 1-1 gelijkspel.  Na een scherpe start van Standard controleerde Gent, maar Sa scoorde op slag van rust toch voor de thuisploeg. Gent startte verschroeiend aan de tweede helft en werd beloond met de gelijkmaker van Mitrovic. Beide teams streden nog voor de drie punten, maar het bleef bij 1-1.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck: “We staan op scherp”

Terwijl vele Buffalo’s vandaag met een glimlach door het leven gaan draait de wereld door en de voetbalcarrousel verder. Drie dagen na de overwinning tegen Tottenham Hotspur mag KAA Gent al aantreden in Sclessin voor het 27e duel in de Jupiler Pro League tegen Standard Luik. No rest for the wicked, zouden ze in het land van Wembley zeggen. Een vooruitblik met coach Hein Vanhaezebrouck.

Leegloop

De coach kan voor de wedstrijd tegen de Rouches beroep doen op een bijna volledige selectie. De ziekenboeg loopt leeg.

Thomas Matton is weer inzetbaar. Hij heeft vandaag volop meegetraind. Ibrahim Rabiu en Darko Bjedov komen beetje bij beetje terug. Ze trainen al mee op het veld. Bij Tesfaldet Tekie is het evenwel nog afwachten. We doen wat extra onderzoeken zodat hij snel kan aansluiten bij groep.

De spelers die donderdag tegen Tottenham Hotspur op het veld stonden hebben die wedstrijd goed verteerd. Er is weinig of geen reactie. Zowel fysiek als mentaal recupereert iedereen goed. Dat gaat natuurlijk wat vlotter na een overwinning”, lachte Hein Vanhaezebrouck.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent stunt met 1-0 zege tegen Tottenham Hotspur

KAA Gent heeft voor een heuse stunt gezorgd in de 1/16de finales van de Europa League door het Engelse Tottenham Hotspur te verslaan met 1-0. In een evenwichtige eerste helft werd er niet gescoord. Na rust brak de wedstrijd open en Perbet trof raak op aangeven van Milicevic. Lloris tikte nog een schot van Milicevic tegen de paal en de Londenaars slaagden er niet meer in om tegen te scoren.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Zure nederlaag in blessuretijd tegen Eupen

In een kansarme eerste helft hield Eupen achterin alles goed gesloten, waardoor er niet gescoord werd voor de rust.  De tweede helft stond wel bol van de kansen, maar Luis Garcia trof de paal en aan de overzijde hield Van Crombrugge zijn ploeg keer op keer overeind. Het Gentse slotoffensief leverde niks meer op en het was zelfs nog Onyekuru die diep in de blessuretijd op tegenaanval nog de bikkelharde 0-1 eindstand vastlegde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Hein Vanhaezebrouck: '17 of 34, dat maakt niks uit'

Morgen op de agenda alweer een belangrijke afspraak in de strijd om Play Off 1. KAA Gent ontvangt Eupen, een ploeg die onderaan het klassement bengelt, maar wel al meermaals een niet te onderschatten tegenstander bleek.

Hein Vanhaezebrouck begon zijn persconferentie zoals gewoonlijk met het overlopen van de blessures: “Bjedov is nog steeds out met een voetletsel, Rabiu is aan het revalideren op het veld, Tekie heeft geprobeerd om een deel van de training te doen deze week, maar is terug out en Neto is geschorst. Kalu is terug en heeft alles kunnen mee trainen en ook Milicevic werkte een volledig programma af.”

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent laat in extremis driepunter liggen bij Zulte Waregem

Op bezoek bij Zulte Waregem bleef het lange tijd een tactisch steekspel met weinig echte kansen, tot Kubo halfweg de tweede helft de ban brak. Na een strafschopfout op hem zette hij zelf de eflmeter om. Gent kreeg nog enkele kansen op een tweede doelpunt, maar het was Dalsgaard die in de voorlaatste minuut in de scrimmage alsnog de gelijkmaker binnen trapte.

Bekijk volledig nieuwsbericht