Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent krijgt het deksel op de neus in Charleroi

Tegen een zeer verdedigend Charleroi hadden de Buffalo's veruit het meeste balbezit, maar kansen waren er nauwelijks. Na rust moest Penneteau zijn ploeg wel enkele keren overeind houden. In het slot kreeg Gent nog het deksel op de neus na een scherpe counter van Osimhen. In de blessuretijd maakte Bruno er zelfs nog 2-0 van.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent terug in top-zes na zege tegen KAS Eupen

Tegen KAS Eupen opende Rosted al in het openingskwartier de score met een rake treffer. Nog voor het half uur leek het al mission impossible voor de bezoekers na de uitsluiting van Marreh, maar Eupen weerde zich kranig en maakte het Gent toch nog knap lastig na de rust. Een kwartier voor tijd nam Bronn alle twijfel weg door van dichtbij binnen te schieten. Zo werd het een 2-0 eindstand, waardoor de Buffalo's over Standard en Charleroi naar de zesde plaats in het klassement sprongen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Starten met de juiste focus"

Van bij zijn komst hamert Jess Thorup op het belang van thuismatchen: "Van onze 4 thuismatchen hebben we er nu 3 gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Als we "top of the league" willen zijn, is thuis winnen heel belangrijk. Het is het fundament voor goede resultaten en een goed klassement. Dus hopelijk kunnen we daar zondag mee doorgaan." 

Vroeg scoren

Wat Thorup betreft is er bij Eupen - "a strong team with some good skills up front" - één man die er uitspringt: Luis Garcia. De 37-jarige Spaanse middenvelder die zijn opleiding bij Real Madrid genoot, is volgens hem de meest Panda waar het meeste Eupense gevaar van uit gaat. Zijn principes indachtig gaat de meeste aandacht echter naar zijn eigen team. Vroeg scoren tegen Eupen is wat hem betreft een van de sleutels tot een goed wedstrijdverloop: "We hebben de laatste matchen wel getoond dat we "in control" zijn en dat we kunnen wachten op het juiste moment. We spelen met een zeker met vertrouwen. Eupen zal natuurlijk op de tegenaanval proberen spelen. Vroeg scoren kan dan helpen om het momentum te grijpen en hen het gevoel te geven dat het een moeilijke avond zal worden. Een zaak die daarbij volgens hem nog beter kan, is de juiste focus bij de start van een wedstrijd (zie video). 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Mijn beste positie? Dat varieert"

Tijdens zijn voorbeschouwing kreeg Vadis Odjidja de vraag op welke positie hij nu eigenlijk het liefste speelt. De Gentse nummer acht legt uit dat de trainer en hij daar regelmatig over spreken en geeft aan dat het antwoord van een aantal factoren afhankelijk is: welke andere middenvelders beschikbaar zijn, wie de tegenstander is en hoe die tegenstander speelt.

"Mijn beste positie? Dat hangt van een aantal zaken af."

Odjidja: "In een match zoals tegen Beerschot, weet je dat zij meer ruimte zullen laten en dan is het voor mij hoger op het veld makkelijker om mijn medespelers te vinden. Tegen Lokeren dat hoog druk probeert te zetten, kan ik meer betekenen als ik lager sta en wat meer aan de bal kom."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent naar STVV in kwartfinales Croky Cup

Na de 3-0 kwalificatie tegen Beerschot Wilrijk is er op woensdagavond geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Daarin zullen onze Buffalo's op bezoek gaan bij Sint-Truiden, dat Mandel United uitschakelde. De kwartfinales worden in één wedstrijd afgewerkt en zullen gespeeld worden op 18, 19 en 20 december.

Onze Buffalo's spelen in Sint-Truiden op dinsdag 18 december om 20u45. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent naar kwartfinales ten koste van Beerschot Wilrijk

KAA Gent heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Beerschot Wilrijk kon weinig klaarmaken tegen een dominant Gent en Yaremchuk schoot de logische voorsprong tegen de netten. Vlak voor rust verdubbelde Rosted op aangeven van Chakvetadze de voorsprong. Hetzelfde spelbeeld na rust, maar nu voorkwam doelman Vanhamel erger voor zijn ploeg. Noubissi werd nog uitgesloten met een tweede gele kaart en in de slotminuut legde Chakvetadze nog de 3-0 eindstand vast met een fraai schot in de linkerhoek. Gent staat zo voor het vijftiende (!) jaar op rij in de kwartfinales van het bekertornooi.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Wil op het veld zien dat ze willen door gaan"

Morgen staat de achtste finale van de beker op het programma. Een doel op zich voor de Buffalo's, zo ook voor coach Jess Thorup: "De beker is in elk land iets speciaals. Het is niet omdat enkele grotere teams er al uit liggen dat de beker aan belang wint voor ons. De beker is ALTIJD belangrijk. Het is de snelste manier om je Europees te kwalificeren, je krijgt ook de kans om een prijs te winnen en bovendien kan met wat geluk je naam in de geschiedenisboeken van de club bijschrijven. Ik wil dat mijn spelers al die dingen morgen uitstralen op het veld. Het belang van de match zal je ook kunnen zie aan de namen in mijn opstelling."

Hij vervolgt: "Het is niet belangrijk wie er nog in zit of wie er al uit ligt. Wat wél belangrijk is dat we tonen dat we weten dat dit een belangrijke match. Dat we er alles aan willen doen om erin te blijven, een ronde verder te gaan en hopelijk tot in de finale te komen. Het is aan de spelers om te tonen dat ze kunnen én willen presteren in twee competities tegelijk en dat ze om de 3-4 dagen een wedstrijd kunnen spelen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent engageert tweede assistant-coach Johnny Mølby

Zaterdagmiddag tekende Johnny Mølby (4 februari 1969) een contract tot 2021 als assistant-coach bij de Buffalo's. Hij wordt, naast Peter Balette, één van de twee assistent-coaches onder Jess Thorup. 

Mølby is, net als Thorup, een ex-profspeler die actief was voor verschillende clubs in Denemarken en in het buitenland (Vejle BK, FC Nantes, Borussia Mönchengladbach, KV Mechelen; Aalborg en Aarhus). Hij speelde tevens 16 keer voor het Deense nationale elftal en maakte deel uit van het team dat in 1992 het EK won in Zweden. Hij is tevens de neef van ex-Liverpoolspeler Jan Mølby.

Na zijn spelerscarrière werd Mølby trainer en was hij actief bij Kolding FC, Aarhus, Horsens en Viborg, hetzij als assistent-coach, hetzij als hoofdcoach. Mølby en Thorup kennen elkaar uit hun tijd als prof in de Deense competitie.

 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent in extremis langszij op Lokeren

In de Oost-Vlaamse derby kwam Lokeren op slag van rust gevleid op voorsprong via een afgeweken schot van Marecek. Ook na rust liet Gent de kansen liggen en Terki verdubbelde zowaar de voorsprong. Lokeren leek voor het eerst sinds 2010 nog eens van Gent te kunnen winnen, maar in een ultiem slotoffensief staken Rosted en Bronn daar nog een stokje voor, 2-2 werd de eindstand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Met zelfde instelling als tegen Antwerp spelen"

Coach Jess Thorup blikte zoals steeds bij zijn voorbeschouwing eerst even terug op de vorige wedstrijd: "De wedstrijd tegen Antwerp was een van onze betere. We speelden tegen een sterk team en als je de statistieken erbij haalt - en ik weet dat je daar niets mee koopt - maar het zegt toch iets dat we 65% balbezit hadden, tot 18 doelpogingen kwamen en dubbel zoveel passen hadden op in het laatste derde van hun veld. In zijn geheel was ik dus heel tevreden met de wedstrijd. Dat we slechts 1 punt haalden was het enige waarover ik was teleurgesteld."

Bekijk volledig nieuwsbericht