Nieuws

Filters tonen
Team

Blessurenieuws: Neto en Milicevic

Renato Neto volgt een intensief revalidatieprogramma. Zijn gunstige evolutie werd vorige week bevestigd door een positieve tussentijdse controle. 

Danijel Milicevic hield een enkelverstuiking over aan de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Hij traint voorlopig individueel.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent verslaat Waasland-Beveren met 2-0

KAA Gent heeft een vliegende start gemaakt onder nieuwe coach Yves Vanderhaeghe. Gent domineerde tegen Waasland-Beveren, maar kon voor rust niet scoren. In de tweede helft lukte dat wel via invaller Kalu. De Nigeriaan schoot eerst een rebound binnen na een bal op de paal van Simon. Vijf minuten voor tijd zorgde diezelfde Kalu voor zekerheid door een scherp aangesneden vrije trap van Simon binnen te koppen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Vanderhaeghe:"Ik verwacht een scherpe groep"

Op de persconferentie voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van KAA Gent wist Yves Vanderhaeghe tevreden te melden dat hij sinds gisteren over zijn voltallige kern kon beschikken. Nadat alle internationals terug bij de groep aansloten, zijn enkel Foket, Saief en Louis Verstraete nog niet wedstrijdklaar. Ook Renato Neto revalideert verder. 

Bekijk hieronder de voorbeschouwing van Vanderhaeghe op de wedstrijd:

Honger en fun

Vanderhaeghe zag deze week een hongerige en gedreven groep op training: "Natuurlijk niet onlogisch. Bij een nieuwe coach wil iedereen zich tonen." Toch is Vanderhaeghe ervan overtuigd dat de spelers morgen heel scherp aan de aftrap zullen staan. Zelf wordt hij geroemd om zijn people management. De voorbije week probeerde hij dan ook vooral te zorgen voor een goede sfeer: "Natuurlijk mag er gelachen worden, ik wil dat mijn spelers zich ook amuseren op training. Voetbal blijft een spel. Een spel waarin al mijn spelers zo goed zijn dat ze het tot prof geschopt hebben, maar het is vooral een spel waar ze als kind zonder druk uren passioneel mee bezig waren. Het was belangrijk hen aan dat plezier te herinneren."

Geen gsm

De enige regel die hij tot nu toe invoerde was het afschaffen van gsm's aan tafel: "Er zitten heel veel nationaliteiten in mijn groep, veel jonge, introverte jongens ook. Ik weet ook dat het niet makkelijk is een Japanner en een Fransman te laten converseren. Maar ze kunnen het tenminste proberen en misschien helpt het ons wel op het veld."

Klik op de foto hieronder voor een verslag van de persconferentie 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Buffalo TV met Yves Vanderhaeghe

Hoe heeft Yves Vanderhaeghe zijn eerste week als coach van KAA Gent beleefd? In aflevering 5 van Buffalo TV gaan we het na. 

In het VIDEODAGBOEK neemt sterrenchef Danny Horseele ons mee voor een blik achter de schermen van het vernieuwde Restaurant Horseele. En Renato Neto en Kenny Saief nemen het tegen elkaar op in de QUIZ!

Klik hier om je te abonneren op ons YouTubekanaal en mis geen enkele van onze videos!
(klik op ons YouTubekanaal op de rode knop rechtsboven om je te abonneren)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Eerste training met de internationals

Gisteren vond de eerste trainingssessie plaats waarbij de meeste internationals terug waren van hun verplichtingen met hun respectievelijke nationale elftallen. Enkel Kubo, Chakvetadze en Milicevic ontbraken nog op het appel. Zij zijn vandaag wel terug van de partij. 

Foto's: Jasper Jacobs - Belga Image 

Klik hier om je te abonneren op ons YouTubekanaal en mis geen enkele van onze videos!
(klik op de rode knop rechtsboven om je te abonneren)

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Stefan Mitrovic met Servië naar WK

Stefan Mitrovic

Servië, met Stefan Mitrovic op de bank, won maandagavond met 1-0 van Georgië en is, als groepswinnaar, rechtstreeks gekwalificeerd voor het WK. 

Programma:
Oostenrijk - Servië: 3-2
Servië - Georgië: 1-0

Lovre Kalinic

Kroatië en Lovre Kalinic mogen zich opmaken voor de barrages. Onder leiding van nieuwe bondscoach Dalic - vorig bondscoach Cacic werd ontslagen na de 1-1 tegen Finland vorige week vrijdag - trokken de Kroaten naar Oekraïne voor een rechtstreeks duel om de kwalificatie (meer daarover hier). Met twee doelpunten van Kramaric klaarden de Kroaten de klus en plaatsten ze zich, na groepswinnaar Ijsland, als tweede in hun groep voor de play offs (loting op 17/10).

Programma:
Kroatië - Finland: 1-1 
Oekraïne - Kroatië: 0-2

Danijel Milicevic

In dezelfde groep als België, slaagde Danijel Milicevic er, zoals verwacht, niet in om zich met Bosnië-Herzegvina te plaatsen voor het WK. Milicevic beleef 90 minuten op de bank. Wel van de partij in het centrum van de verdediging gedurende 90 minuten was oud-Buffalo Ervin Zukanovic, nu uitkomend voor het Italiaanse Genoa. Ondanks 1-2 winst in Estland kwamen de Bosniërs twee punten tekort. Griekenland won met 4-0 van Gibraltar en plaatste zich wel voor de barrages. In Bosnië zal men nog wel eens terugdenken aan de wedstrijd tegen Cyprus toen het bij de rust 0-2 voor stond maar finaal met 3-2 verloor. 3 punten die een cruciaal verschil hadden gemaakt voor 'Mili' en co. 

Programma:

Bosnië - België: 3-4
Estland - Bosnië: 1-2

Kenny Saief:

Wie er ook niet zal bij zijn op het WK is Kenny Saief. Team US crashte immers in de laatste kwalificatiewedstrijd uit de race na een 1-2 nederlaag tegen Trinidad & Tobago. Met 12 punten stond het op plaats 3 na 9 wedstrijden. Winst had volstaan om zich voor een 8e maal te kwalificeren voor het WK maar zowel Panama als Honduras sprongen op de laatste speeldag nog over de Verenigde Staten door hun wedstrijden wel te winnen. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Moses Simon met Nigeria naar WK

Moses Simon en ex-Buffalo William Troost-Ekong plaatsten zich met Nigeria als eerste Afrikaans land voor het WK in Rusland. Moses Simon speelde 66 minuten in de 1-0 thuiswinst tegen Zambia. Zijn vervanger Alex Iwobi (Arsenal) maakte in de 73e minuut het bevrijdende doelpunt. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

De eerste training onder Yves Vanderhaeghe

Deze morgen leidde Yves Vanderhaeghe voor de eerste maal de training als coach van KAA Gent. Wij waren erbij en zagen een positieve coach, enkele mooie doelpunten en een leuke oefening als afsluiter.

Ook Thomas Foket, die terug voluit meetraint, had er zin in. Getuige dit momentje.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Thomas Foket maakt comeback in Charleroi

Slechts 2,5 maanden na het nieuws dat hij door een hartafwijking mogelijks nooit meer zou mogen voetballen, veegde Thomas Foket zijn voeten aan alle regels die voor gewone mensen gelden en maakte hij zijn wederoptreden. Hoewel een revalidatie van 6 maanden werd vooropgesteld, bewees 'Fokkie' dat topsporters een ras apart zijn. Wij vergezelden hem op trip naar Charleroi waar hij met de Gentse beloften gedurende 68 minuten zijn wedergeboorte als voetballer beleefde.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent slikt onnodige nederlaag bij Club Brugge

KAA Gent speelde een uitstekende eerste helft op het veld van competitieleider Club Brugge, maar zag de thuisploeg toch op voorsprong komen via een kopbal van Dennis, al had die daar wel een duwfout voor nodig. Wat later kopte Kubo de verdiende gelijkmaker binnen en ook na rust hield Gent gelijke tred. Een afgeweken schot van Cools werd de Buffalo's echter fataal, want met de 2-1 eindstand bleef Gent puntenloos achter.

Bekijk volledig nieuwsbericht