Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent laat dure punten liggen in Waasland-Beveren

KAA Gent domineerde het eerste half uur op de Freethiel, maar liet de kansen op een voorsprong onbenut. Het deksel op de neus volgde met een doelpunt van Caufriez, die even later slechts geel kreeg voor een donkerrode tackle op Dejaegere. Na rust hadden de Buffalo's het moeilijker en Forte verdubbelde de voorsprong vanop de stip. Caufriez werd in de eindfase alsnog uitgesloten en Kvilitaia kopte de aansluitingstreffer binnen, maar de resterende tijd was te kort om nog een punt uit de brand te slepen. Een dure 2-1 nederlaag, waardoor Gent de kans miste om in de top-zes te springen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent krijgt achterstand tegen Excel Mouscron niet rechtgezet

Een zonder complexen voetballend Excel Mouscron verraste de Buffalo's in een eerste helft, waarin Kaminski enkele stevige reddingen moest verrichten. Toen Gent overnam, hield Butez de bezoekers overeind en vlak voor rust kopte Awoniyi zelfs de 0-1 binnen. Zes minuten ver in de tweede helft trapte Friede een afgeweken voorzet binnen, maar op het uur kon Bronn vanop de stip milderen tot 1-2. Gent duwde door en Benson ontsnapte aan rood. Toch eindigde Mouscron met tien man na de uitsluiting van Bakic en Gent was nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Sorloth stierf op de lat.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Verwacht een moeilijke match"

Een tevreden Jess Thorup op de persconferentie voor de thuismatch tegen Moeskroen. Niet alleen haspelde zijn team in 14 dagen 5 matchen af; zijn jongens plaatsten zich ook voor de bekerfinale en na de scalp van Anderlecht in de eerste wedstrijd na nieuwjaar, werd in Jan Breydel ei zo na ook die van Club Brugge daaraan toegevoegd. Jess Thorup: "Ons eerste uur tegen Brugge was perfect. We speelden met het geloof dat we de drie punten mee naar huis konden pakken en creeërden goeie kansen. We hadden ze wel beter moeten benutten want na de rode kaart van Andy moesten we in verdedigingsmodus. Maar ook dat ging goed, hoewel we op het einde ook hadden kunnen verliezen. In zijn geheel ben ik heel tevreden met de resultaten uit die 5 matchen. Deze week hadden we voor het eerst terug wat meer tijd om de match voor te bereiden, in de diepte te werken en enkele spelers wat broodnodige rust geven."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent behaalt verdiend gelijkspel bij Club Brugge

In de Slag om Vlaanderen hebben de Buffalo's een verdiend 1-1 gelijkspel behaald op het veld van Club Brugge. In de eerste helft creëerde Gent de beste kansen en David kopte de voorsprong binnen. Na rust hield Gent goed stand, maar na een tweede gele kaart voor Esiti voerde Brugge de druk op en maakte Openda gelijk. Ook de thuisploeg eindigde met tien na rood voor Dennis, maar aan de stand veranderde niets meer.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent naar finale Croky Cup na bloedstollende thriller!

In de terugwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup leek KV Oostende de finaleplaats al binnen te hebben aan de rust met een verdiende 2-0 tussenstand. In de tweede helft had Gent duidelijk overwicht, maar Dutoit stond weergaloos te keepen en hield zijn netten schoon. Het kalf leek verdronken voor de Buffalo's, maar Sorloth gaf in minuut 84 weer hoop met een droge knal, waarna Bezus in minuut 91 alsnog de gelijkmaker binnen kopte. Oostende leek fysiek te plooien in de verlengingen, maar Dutoit liet zich niet meer verschalken. In de strafschoppenreeks ontpopte Kaminski zich tot de held van de avond door maar liefst drie van de zes Oostendse elfmeters te stoppen, waarna Bezus de beslissende binnen trapte en de Buffalosupporters het delirium bezorgde! Op 1 mei treffen we KV Mechelen in de finale van de Croky Cup!

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Doen waar we goed in zijn en gewoon voetballen"

Vanmiddag een laatste trainingsessie, nog iets eten op het oefencentrum in Oostakker en dan de bus op naar Oostende. Dat is hoe de namiddag en avond van onze Buffalo's eruit ziet één dag voor de belangrijke terugmatch tegen Oostende van de halve finale van de Croky Cup. Jess Thorup wil zijn spelers zo tot in de puntjes voorbereiden. Thorup: " We moeten morgen niet teveel nadenken over scenario's of de verwachtingen die iedereen koestert. Neen, niet teveel denken aan de gevolgen, gewoon goed voetbal spelen. Dat is waar we goed in zijn en dat gaan we proberen. De spelers bij elkaar brengen is goed om met hen nog eens de laatste details te overlopen en ervoor te zorgen dat iedereen goed kan rusten en zich goed kan laten soigneren." 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent pakt de volle buit in Kortrijk

Op het veld van KV Kortrijk zorgde David voor een droomstart door een voorzet van Dompé af te werken, maar Ouali trapte nog in het openingskwartier de gelijkmaker binnen. Bruzzese en de paal hielden Dompé en David van een doelpunt en na de rust kwam de thuisploeg sterker voor de dag. Het was echter De Smet die de partij besliste met een heerlijk schot in de rechterbovenhoek en zo de 1-2 eindstand liet optekenen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Mentale belasting goed managen"

De komende match tegen KV Kortrijk wordt volgens Jess Thorup vooral een kwestie van het managen van de mentale belasting: "we zitten in een reeks van veel snel opeenvolgende matchen. Bovendien zitten we eigenlijk nog middenin een halve finale die nog voor de helft gespeeld moet worden. Dat betekent dat de knop richting KV Kortrijk snel om moet en het team klaar moet zijn. We staan terug in de top 6 en moeten een goed resultaat halen om daar te blijven."

Bekerclash zindert na

"Dit soort matchen maken je in 90 minuten een paar jaar ouder", zei Thorup na de bekerclash gisterenavond. De coach was er zelfs een pak slaap bij ingeschoten. Maar Thorup zou Thorup niet zijn als hij niet ook het positieve van de zaak had onthouden: "Met twee rode kaarten hadden we sowieso kunnen verliezen maar we met 9 tegen 11 zijn we er voor blijven gaan en hebben we zelfs nog kansen afgedwongen. Dat is wat onthou. We kunnen nog steeds naar de finale."

Bekijk volledig nieuwsbericht