Nieuws

Filters tonen
Team

KAA Gent pakt een punt bij RSC Anderlecht

Na een kansarme eerste helft gingen Anderlecht en Gent de rust in met een logische brilscore. In de tweede helft viel er meer te beleven met een bal tegen de lat van Verschaeren en een schot tegen de paal van David als uitschieters. Zowel Kaminski als Didillon stonden nog enkele keren paraat om de nul op het bord te houden. Het leverde voor beide ploegen meteen ook het eerste punt in Play-Off 1 op.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent in slotfase onderuit tegen R Antwerp FC

Antwerp nam de beste start met al na vijf minuten een doelpunt van Baby, dat echter werd afgekeurd voor buitenspel. Halfweg de eerste helft scoorde Baby alsnog, hij profiteerde van defensief mistasten achterin. Gent gooide na rust alles in de strijd om de achterstand om te buigen en een kwartier voor tijd schoot de ingevallen Chakvetadze de gelijkmaker binnen. Erop en erover was het idee, maar het was Refaelov die de bezoekers opnieuw op voorsprong bracht. Van deze nieuwe klap herstelden de Buffalo's niet meer, wat dus resulteerde in een 1-2 nederlaag.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Play Off 1 is ook een leerproces"

Ondanks 3 nederlagen in de playoffs blijft Jess Thorup positief: "We staan na 3 matchen met nul punten, dat is hard. Maar de play-offs zijn voor mijn team ook een leerproces. Daarom was het zo belangrijk erbij te zijn. Jonge spelers moeten dat soort matchen kunnen spelen om ervaring op te doen en te voelen dat ze nog bepaalde stappen moeten zetten."

"Het maakt ze niet uit of ze de bal hebben of niet. Ze blijven gewoon wachten op die ene kans." - Thorup over Antwerp 

Royal Antwerp FC, het tegenovergestelde van KAA Gent?

Is Antwerp het tegenovergestelde van KAA Gent? Thorup: "Ze hebben hun manier van spelen maar ze kunnen wel uit een halve kans een doelpunt maken. Wij hebben daar nu veel meer grote kansen voor nodig. Ik zeg niets over hun manier van spelen want ieder doet het zoals hij wil, maar wij moeten echt meer gaan scoren én minder doelpunten binnenkrijgen. Want 7 tegengoals in 3 matchen is ook teveel. Zeker tegen teams als Antwerp of Standard. Zij hebben er geen moeite mee je laag op te wachten en te loeren op die ene kans. Voor ons is het héél belangrijk dat we tegen dergelijke teams pakken wat we kunnen op het moment dat het moet. Je moet jezelf belonen op het juiste moment."

"Voor ons is het héél belangrijk dat we tegen dergelijke teams pakken wat we kunnen op het moment dat het moet."

De ervaring van Mbokani

Heeft die efficiëntie te maken met leeftijd en ervaring? Thorup: "Wij hebben veel jonge spelers vooraan, dat klopt, maar leeftijd is voor mij niet belangrijk. De beste stel ik op. Maar over 10 matchen zal er wel een verschil zijn tussen aanvallers als David en Yaremchuk en een spits als Mbokani. Die weet met al zijn ervaring op elk moment wat hij wanneer moet doen. Wanneer hij moet lopen of inhouden, wanneer de bal te spelen of net niet. Daarom is het zo belangrijk om erbij te zijn. Zodat spelers weten wat ze tekort komen om bijvoorbeeld Europees nog een niveautje hoger te spelen. Het is een leerproces en we betalen nu wat leergeld."

"Play Off 1 is een leerproces. En op dit moment betalen we leergeld." 

Groeiproces

Desondanks blijft Thorup trouw aan zijn aanpak: "Als coach kan je altijd kiezen voor de korte termijn, je meest ervaren spelers zetten en enkel kijken naar de punten. Maar ik wil dat mijn spelers beter worden. Dat is de weg waar ik voor kies. Ik wil jonge spelers kansen geven zodat ze bij ons tot toppers kunnen uitgroeien." 

Zal hij, nu het wat moeilijker gaat en zoals Michel Preud'homme eerder deze playoffs aangaf, minder 'positief' gaan spelen? Thorup: "Nee, ik ga niet veranderen en wil het op mijn manier blijven doen. Omdat ik geloof dat je zo het beste resultaat kan halen. Bovendien houden de spelers ervan om aanvallend te spelen. Mijn formatie zal ik regelmatig eens veranderen, dat deed ik eerder ook al, maar mijn stijl nooit." 

Vertrouwen van het bestuur

Wat de coach alvast pleziert, is het gevoel dat het bestuur meegaat in zijn denkwijze. Thorup: "Natuurlijk blijven de resultaten het allerbelangrijkste maar ik voel me gesteund door het bestuur. Zij zien ook dat we spelers beter maken en houden daar rekening mee. Voor de club is het immers belangrijk dat we erin blijven slagen om jonge spelers hierheen te halen en beter te maken."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Sterk KAA Gent blijft puntenloos achter tegen KRC Genk

In een erg boeiende eerste helft speelden de Buffalo's erg goed mee met de competitieleider en Asare kende pech toen hij de paal trof. Gent kreeg geen strafschop na een fout van Dewaest, Genk wel na een aangeschoten bal tegen de arm van Bronn. Malinovskyi zette de elfmeter om en kende enkele minuten later geluk met een afgeweken schot dat Kaminski verschalkte. Ook in de tweede helft waren er tal van kansen aan beide kanten en Derijck lukte nog de aansluitingstreffer, maar een gelijkmaker viel niet meer. Ondanks een puike prestatie bleven de Buffalo's dus toch weer met lege handen achter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

"Genk perfecte test om te zien waar we staan"

Coach Jess Thorup hervond snel zijn goede moed na de nederlaag tegen Standard: "Play Off 1 is een heel nieuwe competitie waar alle deelnemende teams nog eens 5% extra geven. Tegen Standard toonden we dat we erbij horen. Dat we tegen de beste teams kunnen meedoen en meer. Na die twee nederlagen zijn journalisten er snel bij om te zeggen dat we het kneusje zouden kunnen worden. Maar trek ik me niks van aan. Voor mij als trainer gaat deze situatie om meer. Het is ook een kans om te zien welke spelers om kunnen met moeilijke situaties en dan toch nog iets extra kunnen brengen."

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Standard wint op een diefje in Gent

De Buffalo's grepen Standard meteen bij de keel en de bezoekers kwamen nauwelijks onder de druk uit, maar dat overwicht omzetten in doelpunten lukte Gent niet. Op slag van rust scoorde Emond zelfs uit een licht gegeven vrije trap en zette daarmee de wedstrijd op z'n kop. Gent reageerde direct na rust met een heerlijke knal van Verstraete, waarna de Buffalo's doorduwden. De verdiende Gentse winning goal viel echter niet, meer zelfs, in de slotminuut bezorgde Marin Standard vanop de strafschopstip een wel erg gevleide driepunter.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Vadis Odjidja in eerste aanleg drie speeldagen geschorst

In eerste aanleg werd de strafmaat van Vadis Odjidja voor zijn overtreding op Wesley tijdens Club Brugge - KAA Gent herleid tot drie speeldagen (initieel werden vier schorsingdagen geëist) en € 3000 boete. KAA Gent beraadt zich nog over een eventuele beslissing om verder in beroep te gaan. De wedstrijd tegen Standard kan hij gewoon spelen. De straf heeft overigens geen invloed op de bekerfinale.

Bekijk volledig nieuwsbericht