Nieuws

Filters tonen
Team

Fotospecial: stage in Jupille - dag 2

Op de tweede dag van de stage in Jupille werd de pees er al stevig opgelegd. Nog voor het ontbijt kreeg de spelersgroep al een ochtendrun van 10km voor de kiezen. Daarna volgde een trainingssessie. De namiddag was gevuld met teambuilding activiteiten: rotsklimmen, een death ride en als afsluiter een mountainbike tocht. Ontdek het in onze fotospecial.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint ook op bezoek bij KVE Drongen

Op de derde dag van de voorbereiding heeft KAA Gent ook al meteen zijn derde oefenwedstrijd afgewerkt. Na een bal op de lat van de thuisploeg zette Matton Gent na ruim een kwartier op voorsprong. Nog voor de pauze knalde Dejaegere de 0-2 binnen. Gent vatte de tweede helft aan met bijna alleen maar beloften en Louis Verstraete trof vlak na rust raak via een afgeweken schot. Blanckaert en De Cock konden nog tegenscoren voor Drongen en zorgden zo voor een 2-3 eindstand.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent boekt oefenzege tegen RFC Wetteren

Op bezoek bij RFC Wetteren heeft KAA Gent ook zijn tweede wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. Ondanks Gents overwicht kwam de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong, maar op slag van rust bogen Sylla en Dejaegere dat nog om in een voorsprong. Met en nieuw elftal tussen de lijnen behielden de Buffalo's ook na rust het overwicht en Bjedov legde in het slotkwartier de 1-3 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

KAA Gent wint eerste oefenpot tegen JV De Pinte

Op de eerste trainingsdag van het seizoen werkten de Buffalo's al meteen een oefenwedstrijd af tegen JV De Pinte. Gent trad aan met een mix van ervaren spelers en beloften en na rust werd een nieuw elftal speelminuten gegund. Kersverse aanwinst Lior Inbrum opende de score voor rust, in de tweede helft legde belofte Sarda met een gekruist schot de 0-2 eindstand vast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Oefenwedstrijd tegen RC Lens

Vandaag werd een nieuwe oefenwedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd: op vrijdag 21 juli wordt er om 20u gespeeld tegen RC Lens, in het Stade Bollaert-Delelis.

De wedstrijd tegen KAA Gent wordt de jaarlijkse galamatch voor de Noord-Franse club. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Damien Marcq tekent voor 3 seizoenen bij KAA Gent

Damien Marcq heeft een contract  getekend bij KAA Gent voor 3 seizoenen (met optie op een bijkomend jaar). De 28-jarige Fransman (geboren op 08/12/1988) komt over van R Charleroi SC, waar hij als defensieve middenvelder uitgroeide tot één van de sleutelfiguren in de elftallen van Félice Mazzu. Marcq ligt nu onder contract tot 2020

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Peter Olayinka uitgeleend aan SV Zulte Waregem

Peter Olayinka wordt komend seizoen uitgeleend aan SV Zulte Waregem, zonder aankoopoptie. De 21-jarige Nigeriaanse spits tekende begin 2016 een contract bij KAA Gent tot 2019. Het afgelopen seizoen speelde hij op uitleenbasis bij het Tsjechische Dukla Praag, waar hij 7 keer scoorde in 32 wedstrijden.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Gustav Wikheim naar FC Midtjylland

Vandaag bereikten KAA Gent en Deense voetbalclub FC Midtjylland een akkoord over de definitieve overgang van de Noorse winger Gustav Wikheim. Wikheim kwam vorig seizoen reeds op uitleenbasis uit voor de Deense club en wordt nu dus definitief overgenomen.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Nieuwe oefenduels tegen OH Leuven, AFC Tubize en KFCO Beerschot Wilrijk

De voorbereiding van onze Buffalo's krijgt steeds meer vorm. Na de eerder aangekondigde oefenwedstrijden tegen JV De Pinte, RFC Wetteren, KVE Drongen en SC Dikkelvenne én de galamatch op 13 juli tegen OGC Nice, werden nu opnieuw drie oefenduels aan de kalender toegevoegd.

Op 8 juli om 18u wordt Oud-Heverlee Leuven partij gegeven op het terrein van KSV Temse. Daags na de galamatch, op 14 juli wordt er gespard met AFC Tubize. Plaats en uur van die wedstrijd liggen nog niet vast en het is bovendien mogelijk dat deze wedstrijd achter gesloten deuren zou plaatsvinden.

Tot slot trekken de Buffalo's op 22 juli om 19u naar Het Kiel om er KFCO Beerschot Wilrijk partij te geven. 

Download de kalender!

Meer info (adressen e.d.) vindt op de pagina over de uitwedstrijden en op onze kalenderpagina. Op die laatste pagina kan u ook steeds de volledige kalender downloaden (oefenmatchen + de officiële kalender van de Jupiler Pro League 2017-2018).

Wedstrijden waarvan de datum en/of het uur nog niet definitief is vastgelegd, staan aangeduid als "onder voorbehoud".

Bekijk volledig nieuwsbericht
Team

Contractverlenging voor Elton Kabangu

Elton Kabangu heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging voor twee extra jaar. De 19-jarige Belg met Congolese roots (8 februari 1998) ligt daardoor onder contract bij KAA Gent tot 30 juni 2020. De aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen goed voor 15 doelpunten (25 wedstrijden) bij de Gentse beloften en zat tevens ook in de selectie voor het Europees duel op KRC Genk.

Bekijk volledig nieuwsbericht