Carpoolparkings rond het stadion

Parkings

Door een samenwerking met bedrijven in een straal van 1,2 km rond het stadion zullen tot meer of 1000 gegarandeerde en bewaakte parkeerplaatsen aan particuliere abonneehouders worden aangeboden voor een heel seizoen. Om te vermijden dat bedrijven en/of VIPS deze parkeerplaatsen zouden gebruiken – voor hen is er een VIP-parking voorzien – dienen deze plaatsen bij aankoop contant betaald te worden en is facturatie van deze betaling onmogelijk.

Particuliere abonneehouders die van deze plaatsen wensen gebruik te maken verbinden zich er toe ten laatste 1 uur voor de wedstrijd ter plaatse te zijn en minstens 3 personen met een geldig toegangsbewijs/wagen te vervoeren.

Prijs per plaats per voertuig (met minstens 3 personen) voor 1 seizoen (25 wedstrijden):

  • op minder dan 550 m rond het stadion: tussen 250 en 300 euro
  • tussen 550 m en 800 m rond het stadion: 200 euro
  • tussen 800m en 1,2 km rond het stadion: 150 euro

Parkingkaarten zijn beschikbaar bij de dienst Ticketing in de Ghelamco Arena tijdens de openingsuren.

 

Carpooling via Eventpool

Nen echte Genteneire es nen Buffalo, en nen echte Buffalo, die carpoolt.  Ga jij binnenkort supporteren voor de Buffalo’s? En zijn er nog vrije plaatsen in jouw wagen? Registreer ze dan op Eventpool. Want chauffeurs die minstens 2 passagiers meenemen, hebben recht op een gratis voorbehouden parkeerplaats, vlakbij het stadion.
Via Eventpool kunnen chauffeurs passagiers vinden om hun wagen te vullen. Zodra zij een deal hebben, kunnen zij een parkeervignet downloaden dat hen toegang geeft tot een voorbehouden parkeerplaats. Wie reeds met vrienden afsprak om samen te rijden, en van deze voorbehouden parkeerplaatsen gebruik wenst te maken, dient ook via Eventpool het parkeervignet te downloaden. Surf naar www.eventpool.be/kaagent voor meer info.

Deze carpoolplaatsen komen bovenop de 1200 doelgroep plaatsen die rond het stadion reeds voor personeel, losse medewerkers, media, hulp- en veiligheidsdiensten, VIPS en bedrijven en personen met een handicap zijn voorzien. VIPS en bedrijven die van deze plaatsen wensen gebruik te maken contacteren vip@kaagent.be.

Vrij parkeren

Enkel op een grote afstand van het stadion zal het mogelijk zijn vrij te parkeren. Door de veiligheidsdiensten zal streng opgetreden worden tegen wie foutief, hinderlijk of asociaal parkeert. KAA Gent vraagt haar supporters uitdrukkelijk de woonwijken in de ruime omgeving te respecteren en er geen enkele vorm van overlast te veroorzaken.

Vragen?
Bekijk hier eerst even de meest gestelde vragen over mobiliteit.