Nieuws

Filters tonen
Ladies ondergaan wet van de sterkste KAA Gent Ladies

Ladies ondergaan wet van de sterkste

Een half uur lang konden onze Ladies de Brusselse druk afhouden. Ondanks gediciplineerd verdedigen kon Anderlecht toch nog twee keer voor rust scoren. Meteen na de pauze drukten ze de derde goal tegen de touwen. Tussendoor waren er twee uitstekende kansen voor onze Buffalo's. Scoren lukte evenwel niet en dus kon de nederlaag niet meer afgewend worden. In het slot van de partij mocht Fleur Heyman wel nog haar allereerste minuten voor de hoofdmacht maken. Coach Jorn Van Ginderdeuren selecteerde exact dezelfde namen die er tegen Genk ook bij waren. Nena Retsin werd beloond voor haar sterke invalbeurten tegen Club YLA en KRC Genk Ladies. Zij was de enige nieuwe naam in de basisopstelling ten koste van Amber Maximus. Meteen na de aftrap was het wedstrijdbeeld meteen duidelijk. Anderlecht trekte het initiatief meteen naar zich toe. Een half uur lang konden onze Buffalo's een paarswitte treffer voorkomen. Maar dat kon niet blijven duren. Delabre knikte een gemeten voorzet na een knappe combinatie tegen de touwen. Meteen daarna stuurde Retsin de goed diepgelopen Alixe Bosteels in het straatje. Haar gekruist schot verdween maar net naast de verste paal. Voor de koffie mocht Wijnants nog een elfmeter omzetten na een fout op Delabre. Riet Maes ging de andere hoek uit en zo stond het na vijfenveertig minuten spelen 0-2. De tweede helft was net op gang gefloten en Elfi Maass kon aanleggen van net buiten de zestien. Haar knal ketste via de dwarsligger terug het veld in. De Brusselse aanval die daaruit volgde mondde uit in een derde paarswitte goal. Opnieuw was het Delabre die aan het kannon stond. Anderlecht ging nog op zoek naar een grotere score maar 0-3 zou de eindstand worden. Bosteels kwam nog wel heel dicht bij een eerredder. Haar rechtstreekse corner belandde via de keepster en de lat niet in doel. De pas zeventien jaar geworden Fleur Heyman mocht in het slot nog haar debuut maken. De jonge aanvalster gaf een energieke indruk maar ook zij kon geen tegenprik meer forceren. Na een intense week met drie wedstrijden volgt aanstaande vrijdag een verplaatsing naar Genk. Dan begint de terugronde van Play-Off 1. In die vijf wedstrijden strijden onze Ladies nog voor plek vier in de eindstand van de Lotto Super League.

Bekijk volledig nieuwsbericht
🔎 Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen Next Match

🔎 Voorbeschouwing KAA Gent - KV Mechelen

Op speeldag 4 in de Europe Play-Offs staat er veel op het spel. De Buffalo's strijden thuis tegen KV Mechelen voor de leidersplaats. Ook naast het veld valt er heel wat te beleven. Ontdek hier alle activiteiten! Hein Vanhaezebrouck blikte op zijn wekelijkse persconferentie vooruit op het duel tegen De Kakkers. VOORBESCHOUWING

Beluister de nieuwe Stropcast met Davy Roef en Frank Boeckx Supporters

Beluister de nieuwe Stropcast met Davy Roef en Frank Boeckx

Met Franck Boeckx en Davy Roef had gastheer Tom Vandenbulcke deze keer twee keepers te gast. Het werd een heerlijk gesprek over onder meer de bekerfinales van 2010 en 2022, "de klauw" van Davy en hoe Frank Michel Preud'homme helemaal gek maakte met "ballen in de gang". Behalve de traditionele Wurtelbak, zat in deze aflevering ook nog een leuke keepersquiz en heerlijke anekdotes over "Las Palmares", cafe Den Drummer in de Overpoort en Benny Bax van de Smaakpolitie.  Geniet hieronder van onze nieuwste Stropcast of beluister hem op Spotify of Apple Podcasts!

Ongelukkig wedstrijdbegin nekt Jong KAA Gent Jong KAA Gent

Ongelukkig wedstrijdbegin nekt Jong KAA Gent

Jong KAA Gent is er voor de zesde keer op rij niet in geslaagd om zijn wedstrijd te winnen. Woensdagavond bleek THES Sport een maatje te groot voor onze beloften. Hoewel Jong KAA Gent de dominante ploeg was in de eerste helft, keek het na 23 minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan.  Na amper 6 minuten opende Tim Jeunen de score voor THES Sport en in minuut 23 verdubbelde Laurens Vermijl de score voor de thuisploeg. Op 5 minuten voor de rust scoorde Abubakar Abdullahi nog de aansluitingstreffer voor Jong KAA Gent, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Uiteindelijk bleek de score in de eerste helft beslist, want in de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd pakte de net ingevallen Robby Kumenda nog een rode kaart. Door dit nieuwe puntenverlies blijft Jong KAA Gent in het klassement steken op een achtste plaats, en ziet het THES Sport naderen tot op 1 punt. De derde plaats blijft wel binnen bereik met een kloof van 4 punten. Komende zaterdag komen onze beloften opnieuw aan de bak. Dan wacht hen de lastige verplaatsing naar torenhoog titelfavoriet La Louviere, die dit kalenderjaar 36 op 39 pakten. Aftrap om 20u in het Stade Communal De Tivoli. Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer (90'), Agbor, Van Hauter, Munezero, Igbokwe (66'), Ah Abdullahi, Ab Abdullahi (66'), Vernemmen (58'), Asselman, Van Den Bergh (58') Wissels: Van Hoorick (58'), Ramol Sillamaa (66'), Gyano Vanderdonck (66'), Robby Kumenda (90') Doelpunten:  6' Tim Jeunen, 23' Laurens Vermijl, 40' Abubakar Abdullahi Klassement 1e Nationale

Oververdiend punt pas in het slot veiliggesteld KAA Gent Ladies

Oververdiend punt pas in het slot veiliggesteld

Een doelpunt vroeg in de eerste helft en eentje laat in de tweede, dat is het verhaal van Gent-Genk in een notendop. Daartussen zat (vooral voor de thuisploeg) een karrenvracht aan kansen. Samen was dit het recept voor een uiterst genietbare wedstrijd. Coach Jorn Van Ginderdeuren behield voor de wedstrijd het vertrouwen in de elf die vorige week van Club YLA wonnen. Voor de confrontatie met Genk werd de geblesseerde Jinte Leeman gerecupereerd. Jasmien Mathys, Ines Van Gansbeke en Minke Plate moesten wel nog steeds gekwetst vanuit de tribune toekijken. Vorige speeldag was beloftenspeelster Fleur Heyman de surprise van de chef. Nu mocht de achttienjarige verdedigster Frauke Vermeire voor het eerst plaatsnemen op de bank. De toon van de wedstrijd werd meteen gezet. In de tweede minuut kwam een zeer bedrijvige Fleur Van Daele oog in oog met de Genkse doelvrouw. Die ging evenwel goed plat. Meteen daarna kwam een attent keepende Riet Maes goed uit haar kooi op een lange bal. Haar verwerking van die bal belandde welliswaar ongelukkig in de voeten van Bosmans die het leer in het lege doel kon binnen leggen. Verder kon Genk niet echt meer gevaarlijk zijn voor de pauze. Onze energiek spelende Buffalo’s voetbalden wel nog enkele uitstekende mogelijkheden bij elkaar. De sterk keepende bezoekende doelvrouw wist de gelijkmaker meermaals te voorkomen. 0-1 was dan ook een gevleide ruststand. De tweede helft was iets meer in evenwicht. Genk kon vaker dreigen in de box maar de grootste mogelijkheden bleven van Gentse voeten komen. Van Daele bediende Amber Maximus na een knappe rush. Het nummer negen kon de bal echter te weinig beroeren om te scoren. In de drieëntachtigste minuut was het dan eindelijk prijs. De gretig ingevallen Nena Retsin legde goed terug op de goed afhakende Van Daele. Die laatste schoot de gelijkmaker overtuigend tegen de touwen. In het slot probeerden beide ploegen nog iets te forceren maar de 1-1 bleef op het bord staan. Door het gelijkspel blijven onze Ladies wel op de vierde plaats in het klassement kamperen. Aanstaande vrijdag proberen ze die te verdedigen tegen landskampioen Anderlecht. Op de eerste speeldag van de reguliere competitie wisten ze paars-wit nog te dwingen tot een puntendeling.

Next Match: KAA Gent - KV Mechelen Next Match

Next Match: KAA Gent - KV Mechelen

KAA Gent - KV Mechelen. Speeldag vier in de Europe Play-Offs en de allereerste in de Planet Group arena! De Buffalo's spelen tegen de Kakkers voor de leidersplaats, maar ook naast het veld valt weer heel wat te beleven.  Heb je nog geen ticket? Bestel dan online via onze ticketpagina. KOOP JE TICKETS HIER ES 'T ER IET TE DOEN MISSCHIEN?   HULDIGING U16 | Voor het derde jaar op rij hebben we een kampioen bij de jeugd. Onze U16-ploeg mag de pluimen op haar hoed steken en dat wordt zaterdag gevierd met een ereronde voor de match. Geef hen een warm applaus!  PARTYTIME | Voetbal op zaterdagavond? Feestje achteraf! Wees welkom voor onze afterparty op de promenade. Onze huis-DJ Shizzle Le Sauvage nodigt dit keer DJ Basil uit. Dans de benen vanonder je lijf in Tribune 2!  AFTRAP |  De aftrap wordt dan weer gegeven door DJ Mandy. Je zag haar misschien al op Tomorrowland, maar op zaterdagavond staat ze in de Planet Group arena. De Gentse hardstyle DJ trapt de wedstrijd op gang. PLAY-OFFS PETANQUE CUP I Schrijf je hieronder in en wie weet neem jij tijdens de rust deel aan de petanque cup. De winnaars van elke thuiswedstrijd nemen het tijdens de laatste thuismatch tegen STVV tegen elkaar op. De uiteindelijke winnaar krijgt zijn abonnement voor volgend seizoen helemaal gratis!  DOE MEE

Jong KAA Gent opnieuw geplaagd door late tegengoal Jong KAA Gent

Jong KAA Gent opnieuw geplaagd door late tegengoal

Voor de derde week op rij heeft Jong KAA Gent zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel. Het kwam niet verder dan 2-2 tegen Dessel Sport. Net zoals vorige week gooide een tegengoal in het absolute slot van de wedstrijd roet in het eten voor onze beloften. Op het halfuur kwam Dessel Sport op voorsprong, maar nog voor rust hing Tibe De Vlieger de bordjes in evenwicht. Jong KAA Gent was de betere ploeg en dat vertaalde zich na de rust in een voorsprong. Op aangeven van De Vlieger was het Robbie Van Hauter die de 2-1 maakte. Van Hauter is de laatste weken duidelijk op dreef, want de aanvoerder scoorde in vier van de voorbije vijf matchen.  De Buffalo's leken de drie punten thuis te houden, tot Dessel Sport in de 92e minuut alsnog gelijkmaakte. Yannick Vandersmissen zorgde met z'n tweede goal van de avond voor de eindstand. Net als vorige week een tegendoelpunt in de toegevoegde tijd en dus opnieuw een gelijkspel. Een frustrerend resultaat voor Jong KAA Gent, dat in het klassement niet veel opschiet met die puntendeling.  Jong KAA Gent staat momenteel op de achtste plaats, maar de kloof met de derde plaats bedraagt wel maar 4 punten. Komende woensdag krijgt Jong KAA Gent een nieuwe kans om aan te knopen met de top 3, met een wedstrijd tegen Thes Sport op het programma. Aftrap om 20u in het Sportpark van Tessenderlo. Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Soumah, Van Hauter, Munezero, Igbokwe, De Vlieger (90'), Bassinga (59'), Ab.Abdullahi (70'), Vernemmen (59'), Asselman (70') Wissels: 59’ Stevens, 59’ Vanderdonck, 70’ Dubrovnyi, 70’ Wakaka, 90’ Van Hoorick Doelpunten:  31' Vandersmissen 0-1, 40’ De Vlieger 1-1, 72’ Van Hauter 2-1, 92' Vandersmissen 2-2 Klassement 1e Nationale

Gent laat punten liggen tegen efficiënt Leuven Team

Gent laat punten liggen tegen efficiënt Leuven

Op de derde speeldag van de Europe Play-offs hebben de Buffalo's op het veld van OH Leuven een eerste nederlaag geleden. Gent begon nochtans sterk, maar het was Maertens die bij de eerste tegenstoot raak trof. Fernandez-Pardo maakte twee minuten later al gelijk en zag een tweede treffer jammerlijk op de lat stranden. Maertens trof aan de overzijde knap raak en zorgde daarmee voor een gevleide ruststand. De tweede helft was minder kansrijk, al was Fernandez-Pardo nog erg dicht bij de gelijkmaker. De efficiëntie van de Leuvenaars maakte echter het verschil, waardoor de Buffalo's geen punten konden sprokkelen.

🎬 Samenvatting OH Leuven - KAA Gent Members

🎬 Samenvatting OH Leuven - KAA Gent

De Buffalo's begonnen goed aan de wedstrijd maar het was de thuisploeg die eerst tot scoren kwam. Mathieu Maertens knalde de bal tussen de palen. Twee minuten later schoot Matias Fernandez-Pardo de gelijkmaker tegen de netten. Voor rust maakte Maertens zijn tweede van de avond na een knappe draai. Het scorebord wijzigde niet meer in de tweede helft. Eindresultaat: 2-1 en dus de eerste nederlaag voor KAA Gent in de Europe Play-Offs.