Persconferentie voor KAA Gent - Shakhtar Donetsk

Morgenavond ontvangt KAA Gent het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Net als bij de uitwedstrijd kan Hein Vanhaezebrouck rekenen op een voltallige spelersgroep: “Alle jongens, behalve Noël Soumah, hebben deze morgen getraind, we kunnen dus kiezen uit heel veel spelers.”

“We mogen geen cadeaus meer weggeven”

Ondanks de nederlaag op verplaatsing in Shakhtar blikt Vanhaezebrouck met vertrouwen vooruit naar de zware match van morgen: “We werken morgen onze volgende thuismatch af, tegen –zoals ik twee weken geleden al zei – de beste ploeg waar we al tegen gespeeld hebben. Toch vond ik dat vorige keer wel meevallen. Je ziet natuurlijk dat er kwaliteit in die ploeg zit, als je zelf medewerking verleent, aanvaarden zij die met plezier. Dat is het verschil met België, als je hier cadeaus weggeeft, heb je soms nog het geluk dat de tegenstander er niets mee doet. Een team van het niveau Shakhtar doet dat wel. Dat is eigen aan de echte topclubs: alles wat je hen geeft, nemen ze ook. Het is dus vooral belangrijk om niets meer weg te geven morgen. Ik heb gezien in Shakthar dat we in staat zijn om weerwerk te bieden als we goed staan. We hebben ook mogelijkheden en kansen gehad, we hebben die alleen niet afgewerkt.”

“We zullen onze supporters nodig hebben”

Vanhaezebrouck rekent dan ook op de steun van het thuispubliek: “Ik hoop dat er heel veel steun zal zijn van ons publiek. Onze bijna onbeschadigde thuisreputatie hebben we vooral aan hen te danken. Ze loodsen ons door moeilijke momenten en steunen ons in wedstrijden waar het kantje boord is, zoals tegen Standard. Toen trokken ze ons over de streep, hopelijk lukt dat nu ook, want ondanks de 5-0 blijf ik toch geloven dat wij kwaliteiten hebben om thuis een goed resultaat neer te zetten tegen Shakhtar.”

“Nog altijd op koers in Europa”

“We zitten nog altijd op koers in Europa. We hebben twee zware uitwedstrijden achter de rug en we staan nog altijd op de tweede plaats. Er resten ons nu nog twee thuiswedstrijden en daarin moeten we onze kwalificatie proberen verzekeren. Shakthar is een heel sterke ploeg, maar we hebben in het verleden wel meer sterke ploegen ontvangen en toen is het ook gelukt. Ik blijf heel veel vertrouwen hebben in mijn groep en ben er van overtuigd dat ze in dergelijke wedstrijden in staat zijn om boven zichzelf uit te stijgen”

Of de nederlaag van zondag nog nazindert?  “We focussen ons van match tot match en proberen in elke competitie te doen wat we moeten doen. We zitten nog in de beker, we staan er goed voor in Europa, enkel in de competitie hebben we een paar punten te weinig. We hebben het daar ook vooral in de uitwedstrijden iets minder goed gedaan. In de thuiswedstrijden waren we in alle competities wel goed, dus we gaan proberen om die lijn morgen door te trekken. We hebben dit jaar al zo vaak de nederlagen thuis weer rechtgezet, dus nu moet dat ook lukken.”

Nana Asare: “Er is genoeg vertrouwen”

 Ook Nana Asare straalt vertrouwen uit: “We hebben genoeg vertrouwen, we weten wat er misging in Oekraïne en moeten daar nu aan werken. Het is aan ons om morgen te tonen wat we kunnen tegen een topclub.”