Pino is een Buffalo!

Pino is een Buffalo!

Voetbal in de stad schakelt een tandje bij. In Nieuw Gent opent onze communitywerking een wijkhuis. ‘Bij Pino’ wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar, klusatelier en doorgeefwinkel.

 

Voetbal in de stad coördineert het geheel op vraag van de Stad Gent. In Nieuw Gent-Steenakker heeft de communitywerking van KAA Gent immers al verschillende succesvolle projecten lopen zoals de Buffalo League, de Buffalo Cup en het wandelvoetbal HT Gantoise Legends. Binnenkort komt daar ook nog een dansinitiatief bij: de Buffalo Dance Academy.

‘Bij Pino’ is een mooie kans voor KAA Gent om haar sociale werking uit te breiden naar de wijk naast het stadion en de wervende kracht van voetbal te koppelen aan het maatschappelijk engagement van KAA Gent. De naam van het buurthuis komt van Pino, een ooievaar die al meer dan 7 jaar op bezoek komt en in de wijk overwintert. En een ooievaar heeft natuurlijk prachtige veren, net als onze Buffalo.

Met dit project wil de communitywerking opnieuw aantonen dat voetbal en de liefde voor blauw en wit mensen kan verbinden. ‘Bij Pino’ moet een plek worden waar veel Nieuw Gentenaars zich thuis voelen. Een plek ook waar buurtorganisaties gebruik van kunnen maken.

De koffiebar opende op woensdag 25 januari. Het klusatelier, waar buurtbewoners workshops zullen kunnen volgen, materiaal ontlenen en waar je terecht kan voor klusadvies is vanaf woensdag 1 februari open. De feestelijke opening van ‘Bij Pino’ is voorzien op woensdag 22 februari. Buffalo’s uit de buurt zijn meer dan welkom.