Persconferentie Georghe Hagi: "Ik wil winnen"

Persconferentie Georghe Hagi: "Ik wil winnen"

In het kleine maar best mooie en moderne stadionnetje van FC Viitorul Constanta hield Georghe Hagi, de Roemeense voetballegende en coach van FC Viitorul Constanta het kort: "Ik wil volledige overgave, 200 % inzet en ik wil winnen.

De man die het Roemeense voetbal mee op de kaart zette en in zijn land een status geniet vergelijkbaar met die van Maradona in Argentinië was duidelijk op zijn persconferentie: "Ik wil veel overgave van mijn spelers morgen, ze moeten alles geven wat ze hebben en met passie spelen. Ik wil dat ze er alles aan doen om een goed resultaat te halen".

Hij beseft echter wel dat een kwalificatie voor de volgende ronde er waarschijnlijk niet in zit. Op de vraag of hij in voetbalmirakels gelooft was zijn antwoord kort: "Neen, in voetbal kan niet alles. Tegen een team dat vorig seizoen in de Champions League zo'n fantastisch parcours heeft afgelegd, moet je er niet van uit gaan dat we ons gaan plaatsen."

Het stadion zal morgen volledig uitverkocht zijn voor de eerste Europese thuiswedstrijd ooit van de jonge club van Hagi: De 1000 abonees van de club komen gratis naar de wedstrijd en de gangbare ticketprijzen (rond de 10 euro) werden verlaagd. De plaatselijke supporters betalen morgen tussen 2 en 7 euro voor hun toegangsticket. Hagi: "Het is onze eerste Europese wedstrijd ooit en we willen onze fans een mooi cadeau geven. We hebben dan ook een geste gedaan en de ticketprijzen verlaagd zodat we morgen in een goedgevuld stadion spelen en op de onvoorwaardelijke steun van onze supportes kunnen rekenen."