Persconferentie Hein Vanhaezebrouck: "Scherp starten en zelf scoren"

Persconferentie Hein Vanhaezebrouck: "Scherp starten en zelf scoren"

Speeldag 2 - UEFA Europa League voorrondes - 04-08-2016 om 20:15 u

"Was Georghe Hagi kwaad? Op mij?" Hein Vanhaezebrouck vroeg het zich af nadat een Roemeens journalist op de persconferentie van de Gentse coach beweerde dat Hagi na de heenwedstrijd woedend was. Dat bleek uiteraard niet het geval maar de 5-0 pandoering die zijn ploeg in de Ghelamco Arena had ontvangen, maakte hem die avond niet bijster gelukkig.

Het was voor Vanhaezebrouck een opstapje naar wat lof voor de tegenstander van morgen: "Ik denk dat Viitorul het niet slecht deed in de heenmatch, ze hebben jonge en technisch goede spelers en je ziet dat er een idee in die ploeg zit, dat ze aan een bepaald systeem willen vasthouden."

Het grote verschil volgens de Gentse succescoach was echter de efficiëntie van zijn team: "Bij Europees voetbal moet je je kansen afwerken, dat hebben wij vorig seizoen ook ondervonden in onze eerste wedstrijden in de Champions League thuis tegen Lyon en in Valencia. Vorige week speelden ze in de eerste helft goed mee en de 2-0 bij de rust was misschien overdreven maar we waren heel scherp in onze afwerking en dat is uitermate belangrijk bij Europees voetbal."

Op de vraag van een plaatselijke journalist of de kwalificatie al beslist was, wees Vanhaezebrouck erop dat elke wedstrijd anders is en dat hij alleszins niet verrast wil worden: "Wij willen het morgen goed doen en winnen als het kan. Het resultaat is immers belangrijk, zowel voor de clubcoëfficiënt als voor de Belgische coëfficiënt. Ik wil niet verrast worden dus moeten we scherp starten en liefst zo snel mogelijk scoren. Dan zullen zij het moeilijk krijgen. Ik ga dan ook niet zoveel veranderingen in mijn team aanbrengen. De spelers die morgen starten, moeten hun kans grijpen en me tonen dat ze klaar zijn."

Ook Thomas Matton bleek het daarmee eens: "Ze zijn een goede ploeg en wij moeten scherp starten om hun geen kans te geven. In de eerste helft bij ons thuis zagen we dat ze een goed voetballend team zijn maar maakten wij het verschil op stilstaande fases."