Voorbeschouwing KAA Gent - R Standard de Liège

Voorbeschouwing KAA Gent - R Standard de Liège

Speeldag 14 - Jupiler Pro League - 03-11-2017 om 20:30 u

Op speeldag 14 van de Jupiler Pro League krijgt KAA Gent in de Ghelamco Arena het bezoek van R Standard de Liège. De aftrap wordt vrijdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De veertiende speeldag van de Jupiler Pro League wordt op vrijdagavond geopend door KAA Gent en Standard. De voorbije twee jaar resulteerde dat telkens in een Gentse overwinning, iets wat ook nu meer dan welkom zou zijn, want de Buffalo's hebben de punten hard nodig. Vorige week verloor Gent immers dure punten op het veld van Charleroi door enkele pijnlijke fouten van de scheidsrechters en de videoref. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat arbitrale fouten tot Gents puntenverlies leidden, wat de Gentse opdracht er niet makkelijker op maakt om nog mee te strijden voor de Play-Off 1 plaatsen.

In Luik weten ze maar al te goed wat het is om te strijden voor die dure plaatsen in de top-zes. De voorbije twee seizoenen grepen de Rouches telkens naast Play-Off 1 deelname, iets wat ze dit seizoen absoluut wilden vermijden. Een desastreuze competitiestart leek echter tot een gelijkaardige situatie te leiden, maar na twee zware nederlagen tegen Zulte Waregem (0-4) en Club Brugge (4-0) kreeg trainer Ricardo Sa Pinto de Luikse trein net op tijd op de rails. In de daaropvolgende acht competitiewedstrijden werd er nog maar één keer verloren en dat was dan nog op het veld van Anderlecht. 

Eén van de sleutelfiguren in het efltal van Sa Pinto is zijn landgenoot Orlando Sa, die vorig seizoen ook reeds vlot de weg naar de netten vond en ook nu weer weegt op elke verdediging. Met Paul-José Mpoku werd nog een extra aanvallende troefkaart in huis gehaald. Achterin springt de stormachtige ontwikkeling van de stevige Christian Luyindama in het oog en in doel wist Standard met de flamboyante Guillermo Ochoa een klinkende naam te strikken. Het duurde even vooraleer Sa Pinto al die namen tot een geheel kon kneden, maar de Rouches zijn door hun fraaie reeks inmiddels reeds opgeklommen tot een gedeelde zesde plaats in het klassement, terwijl Gent nog wat achterop hinkt op de twaalde plaats, op zes punten van die felbegeerde Play-Off 1 plaatsen. 

Voor zijn 21-koppige selectie kon Yves Vanderhaeghe geen beroep doen op de geblesseerde Thomas Matton en evenmin op Louis Verstraete, die een neusoperatie onderging. Ook Renato Neto is nog niet inzetbaar. Kenny Saief traint wel volop mee en speelde ook reeds met de beloften, maar een selectie komt nog te vroeg. Samuel Kalu is terug fit en zit bij de geselecteerden. Ook Anderson Esiti keert terug na een schorsingsdag.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Moeten kunnen terugvallen op een gezonde dosis duelkracht"

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Wim Smet en zijn assistenten Dirk Gilon en Ruben Wyns. Vierde scheidsrechter is Christof Dierick.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan vrijdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - R Standard de Liège in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-0
  • 2015-2016: 4-1
  • 2014-2015: 1-2 / Play-Off 1: 2-0
  • 2013-2014: 0-1
  • 2012-2013: 0-0 / Play-Off barrages: 1-0
  • 2011-2012: 3-1 / Play-Off 1: 3-0
  • 2010-2011: 4-1 / Play-Off 1: 1-3
  • 2009-2010: 2-1
  • 2008-2009: 0-1
  • 2007-2008: 1-1

Website tegenstander

www.standard.be