10e en laatste editie van de Smoking Buffalo!

10e en laatste editie van de Smoking Buffalo!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat vieren we met de tiende (en spijtig genoeg ook laatste) editie van de Smoking Buffalo. Voor die speciale editie zijn WHISKY BART en THE BONDING DRAM op zoek gegaan naar een uniek vat dat moest voldoen aan hun strenge kwaliteitseisen. Smoking Buffalo moet vooral een fijne en rokerige whisky zijn en blijven.

In tegenstelling tot vele van de vorige edities leidde de zoektocht ons deze keer niet naar the Isle of Islay maar kwamen we deze keer uit in de Schotse Highlands. Voor de 10de editie komt ons uniek vat van bij Ardmore distillery vandaan.

Bestel hier de laatste Smoking Buffalo! 

Ons vintage ex-bourbon barrel komt deze keer uit de warehouses van een wat onbekende maar weliswaar één van de grootste distilleerderijen van Schotland, Ardmore!

Ardmore distillery werd geheel in Victoriaanse stijl gebouwd in 1898. Ze ligt vlak naast de toen belangrijke treinverbinding tussen Inverness en Aberdeen in het landelijke Aberdeenshire. Omdat tot voor kort alle Ardmore whisky gebruikt werd in o.a Teacher’s Blend is het een unieke gelegenheid om deze medium geturfde single malt (12-14 ppm) te leren kennen. De lange fermentatie van de wash en de specifieke zwanenhalsvorm van de 8 ajuinvormige ketels zorgen voor een zeer smaakvol geheel. 

SB10: Ardmore 2008 10YO Single Cask Single Malt Whisky

Naar goede gewoonte tekenen we opnieuw voor een zeer gelimiteerde oplage op vatsterkte. Van de 10de en ultieme editie zijn er slechts 265 flessen beschikbaar, elk afzonderlijk en individueel genummerd! De prijs voor elk enig exemplaar is € 85,00 (incl. BTW).
Wederom is deze 10de release een exclusief collector’s item! Nog meer dan anders een absolute aanrader als relatiegeschenk of gewoon om uzelf eens te verwennen op een koude winteravond in de zetel bij de haard. Voor de laatste keer: Snel zijn blijft evenwel de boodschap! 

Voor meer info of indien u nog op zoek bent naar editie 8 of 9, neem gerust even contact op via smokingbuffalo10@gmail.com

Slainthé!