Kapitein Sven Kums verlengt contract

Kapitein Sven Kums verlengt contract

Net als Matz Sels, Nana Asare, Moses Simon en Danijel Milicevic voor hem, heeft nu ook de Gouden Schoen en kapitein Sven Kums zijn contract verlengd.

Voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie, hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck en natuurlijk Sven Kums zelf, waren allen aanwezig op de persconferentie over de contractverlenging.

Voorzitter Ivan De Witte nam als eerste het woord: "De sleutel tot het succes van voorbije periode ligt voor een groot stuk bij Sven Kums. Daarom wilden we hem ook langer aan ons binden. Ook de coach drong bij zijn contractverlenging aan op een verlengd verblijf van Sven. We zijn dan ook zeer tevreden dat de huidige Gouden Schoen minstens tot 2019 bij ons blijft. Deze contractverlenging zien we eveneens als een appreciatie voor het behalen van de Gouden Schoen. Voor u zit dan ook een tevreden voorzitter."

Michel Louwagie voegde daar het volgende aan toe: “Wij willen Sven ook bedanken voor het vertrouwen door hem nu te verlengen. Zijn contract liep tot 2018 en wordt nu met een jaar verlengd. We waren al even bezig met de besprekingen, alleen duurt dat natuurlijk net iets langer bij een Gouden Schoen."

Sven Kums: "Er was, zoals eerder werd vermeld, wel interesse van andere clubs maar ik heb steeds gezegd dat ik me hier ontzettend goed en zeer gewaardeerd voelde.  Ik voel het volste vertrouwen van de trainer en het  bestuur en dat doet plezier. Ik ben dan tevreden en opgelucht.”

Ook trainer Hein Vanhaezebrouck wilde Sven Kums bedanken: “Een Gouden Schoen wordt altijd iets drukker gesolliciteerd dan andere spelers. Het is dus absoluut een goede zaak dat Sven blijft. KAA Gent wil bevestigen en blijven groeien, de contractverlenging van Sven en alle anderen past in dat plaatje en maakt dat we ook volgend jaar over een heel sterk team zullen beschikken. Bij deze wil ik dan ook Sven, maar ook de voorzitter en Michel Louwagie bedanken.”