Voorstelling nieuw trainingscomplex KAA Gent

Voorstelling nieuw trainingscomplex KAA Gent

In Oostakker op de Wolfputsite wordt op dit moment hard gewerkt aan het nieuwe oefencomplex voor de A-kern. Tegen eind juni 2O17 verhuizen de spelers en technische staf van het huidige oefencomplex naar de nieuwe site. Vanaf dan zullen ook alle trainingen daar plaatsvinden. Vanaf nu zullen we ook regelmatig updates plaatsen over de bouw van het nieuwe complex.

In samenwerking met Tarch: Timeless Architecture - Thierry De Vos

 

VOLGENDE STAP IN PROFESSIONALISERING

Het nieuwe oefencomplex is alweer een nieuwe stap in de steeds voortschrijdende professionalisering van de club en haar jeugdwerking. Eind juni opent KAA Gent in principe officieel het nieuwe trainingscomplex op de Wolfputsite (Oostakker) waar KRC Gent momenteel actief is . Dit is de afronding van een project dat vorig jaar al startte.

In een eerste fase werden de jeugdkleedkamers van KRC Gent gerenoveerd, werden drie kunstgrasvelden voor de duiveltjes aangelegd en werd één groot speelveld in natuurgras aangelegd met aangepaste irrigatie, drainage en verwarming. Centraal kwam er ook een kunstgrasveld bij. Voorts werd voor alle speelvelden ledverlichting (200 lux!) geplaatst.

In een tweede fase werd gestart met de bouw van een trainingscomplex voor de 1ste ploeg van KAA Gent : eind juni zal het complex klaar zijn.

Dit complex en de aangrenzende velden zullen exclusief gebruikt worden door de eerste ploeg :

  • 2 natuurgrasvelden met de nodige irrigatie; één veld beschikt over veldverwarming.
  • 1 “power hill” , een zone waar opwarmings- en andere fysieke oefeningen plaatsvinden . Deze power hill is uitgevoerd in geo-infill, het nieuwste soort kunstgras! Rond de power hill is ook een looppiste voorzien.
  • De nodige opslagruimte
  • Een centraal gebouw met 3 lagen:
    • Gelijkvloers: kleedkamers voor medische en technische staf, een persconferentieruimte en een wellness met onder meer een revalidatiebad.
    • Eerste verdieping: burelen voor o.a. de technische staf, de medische staf, burelen voor de persverantwoordelijke, diëtiste, psycholoog, een eetruimte, keuken, ontspanningsruimte en een fitnessruimte.
    • Tweede verdieping: 42 slaapruimtes en een collectieve doucheruimte

In een derde fase wordt het hoofdterrein van KRC Gent heraangelegd : het wordt een natuurgrasveld (105m x 68 m) voor de wedstrijden van KRC Gent en KAA Gent Ladies. Ook hier komt er een aangepaste verlichting.

NIEUW COMPLEX OPENT OOK VOOR DE JEUGD NIEUWE PERSPECTIEVEN

Tot slot wordt het huidige Oefencomplex aan de Warmoezeniersweg grondig aangepakt : het zal voortaan exclusief ter beschikking staan van onze jeugdploegen inclusief de beloften. Er wordt een extra kunstgrasveld aangelegd zodat het complex zal beschikken over twee kunstgrasvelden, twee natuurgrasvelden en één duiveltjesveld. Op die manier zullen de jeugdploegen nog zelden moeten uitwijken naar de Blaarmeersen en kan de jeugd zich perfect ontwikkelen in één groot Oefencomplex. De jeugdploegen zullen ook gebruik kunnen maken van de grote en moderne fitnessruimte die momenteel gebruikt wordt voor de eerste ploeg . Voorts wordt op het huidige A terrein van het Oefencomplex een nieuwe verlichting geplaatst. Het is duidelijk dat de kwaliteit van de jeugdopleiding op deze manier alleen maar kan verhogen.