Thomas Foket opgeroepen voor Rode Duivels

Reactie van Thomas Foket naar aanleiding van zijn eerste selectie voor de Rode Duivels.

Geplaatst door KAA Gent op vrijdag 4 november 2016

Rechtsback Thomas Foket is vandaag voor de eerste maal opgeroepen voor de nationale ploeg en behoort dus tot de selectie voor de volgende interlands van de Rode Duivels tegen Nederland en Estland. Bondschoach Roberto Martinez was vooral gecharmeerd door zijn Europese prestaties en ziet een groot potentieel bij de 22-jarige Dilbekenaar. 

Roberto Martinez:

 "Thomas Foket has great potential. He has been impressive on European level with his club"

Foket, op zijn zestiende al een vaste waarde bij vierdeklasser Dilbeek Sport en bij de nationale U18, koos ervoor om aan het einde van het seizoen 2011/12 zijn carrière verder te zetten bij KAA Gent. Op die manier kon hij zijn universitaire studies rechten immers gemakkelijker combineren met zijn voetbalcarrière.

In het daaropvolgende seizoen maakte Thomas in de tweede voorronde van de Europa League (tegen FC Differdange 03) zijn debuut voor KAA Gent. In de 79ste minuut verving hij Mo Messoudi.

Dankzij de indrukwekkende groeimarge die hij tentoonspreidde werd Thomas' contract in juli 2012 een eerste maal opengebroken tot 2016.  Na een uitleenbeurt aan KV Oostende in seizoen 2013-14, trok hij zijn stijgende prestatiecurve gewoon door bij de Buffalo's. Onder de nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck werd Foket omgevormd tot een offensieve rechtsachter. Nu zet hij zijn positieve evolutie verder met zijn allereerste selectie voor de nationale ploeg.  

Proficiat Thomas!