De KAA Gent-kalender downloaden

De KAA Gent-kalender downloaden

Sinds de laatste makeover van de website, ontvingen we regelmatig een opmerking over het niet optimaal functioneren van de KAA Gent-speelkalender die u als download kan terugvinden op onze kalenderpagina (hier). Let op: op mobiel klik je eerst op 'filters tonen'.  Het meest voorkomende probleem is dat mensen opmerken dat de kalenderupdates niet worden doorgevoerd in de online beschikbare kalender. 

Door de nieuwe paginastructuur van de website is de locatie (en ook de URL) van de kalender gewijzigd. Daarom kunnen de mensen die de kalender hebben toegevoegd voor de lancering van de nieuwe site, deze best verwijderen en daarna opnieuw installeren.

De website probeert nu te detecteren welk apparaat er wordt gebruikt om de kalender te bekijken. Elk soort apparaat heeft zijn eigen protocol en onze website ondersteunt zoveel mogelijk protocollen. Voor Android telefoons is er voorlopig nog geen oplossing om rechtstreeks automatische kalenderupdates te voorzien. Geen nood: wie een Android-toestel heeft, kan de kalender wel opslaan via de standaard agenda-applicatie Google Calendar. Je opent daarvoor deze link (die je ook vindt via de kalenderpagina) en slaat het bestand op. Wanneer je het bestand opent, zal Google Calendar vragen of je de agenda wil importeren naar je Gmail-agenda. Op deze manier zal de kalender wel automatisch updaten in de toekomst.