Kenny Saief op huurbasis naar Anderlecht

Kenny Saief op huurbasis naar Anderlecht

Kenny Saief wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Anderlecht. In de huur is ook een aankoopoptie inbegrepen. 

Kenny Saief tekende op 8 augustus 2014 een contract bij de Buffalo's en knokte zich datzelfde seizoen na een aanpassingsperiode in de basiself. Hij maakte zijn debuut op 29 augustus 2014 (0-1 tegen KV Kortrijk) en scoorde zijn eerste doelpunt voor de Buffalo's tegen Moeskroen op 14 september 2014 tegen Moeskroen, meteen ook de winnende treffer (1-0). Hij was mee een van de architecten van de titel in 2015.

Ook de seizoenen daarna bleef hij een belangrijke rol vertolken. Hij speelde bijna alles in de Champions League- en Europa Leaguecampagnes en stond ook in de Belgische competitie en beker meestal in de basis. Dit seizoen echter kwam Kenny slechts in 3 wedstrijden in actie. Na een pubalgieblessure in het begin van seizoen, kreeg hij er nog een infectie bovenop waardoor zijn revalidatie nog meer vertraging opliep. Mee daardoor raakte hij dit seizoen slechts in 3 wedstrijden aan speelminuten.

Saief speelde in totaal 112 wedstrijden voor KAA Gent waarvan 81 in de Jupiler Pro League, 20 in de Champions en Europa League en 11 in de beker. In totaal kwam hij 15 keer tot scoren en gaf hij 9 assists.