Bezoek Ahmed 'Mido' Hossam

Zaterdag bij de wedstrijd tegen KV Oostende hadden we een oude bekende op bezoek: Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptenaar maakte bij KAA Gent in het seizoen 2000 - 2001 zijn debuut in het Europese voetbal en toonde meteen dat hij een klasbak was. Wij hadden een kort interview met hem.

Na een schitterend seizoen bij KAA Gent (21 wedstrijden - 11 doelpunten + winnaar Ebbenhouten Schoen 2001) waarin hij meermaals zijn talent etaleerde was het al duidelijk dat 'Mido' niet lang bij de Buffalo's zou blijven.

Hoewel het er lang naar leek uit te zien dat de Egyptische aanvaller bij RSC Anderlecht zou belanden (en die club daar tot het laatste moment ook vanuit ging), verraste Mido iedereen door op het eind van de transfersaga finaal voor Ajax Amsterdam te kiezen. Daar moest hij in de spits concurreren met de jonge Zlatan Ibrahimovic (een concurrentiestrijd die hij initieel ook won) en stond hij mee in de ploeg met toppers als Rafael Van der Vaart en Andy Van der Meyde. Bij Ajax won hij tweemaal de Eredivisie, 1 KNBV-Cup en 1 Johan Cruijff Schaal (Nederlandse Supercup).

Na een conflict met trainer Roland Koeman werd Mido na anderhalf seizoen vervolgens uitgeleend aan Celta de Vigo waar hij meteen scoorde bij zijn debuut. Op het eind van 2003 vertrok hij voor 12 miljoen € naar Olympique Marseille. Een transfer die hem de duurste Egyptische transfer ooit maakte. Bij Marseille stond hij vervolgens samen met ene Didier Drogba in de spits. Vervolgens trok de getalenteerde spits en kopbalspecialist Mido nog naar AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan, Zamalek, West Ham United en opnieuw Ajax

Mido speelde 51 interlands voor Egypte en scoorde daarin 20 doelpunten. In juni 2013 kondigde hij zijn afscheid van het actieve voetbal aan. 

In 2014 werd hij vervolgens de jongste Egyptische coach ooit die een prijs won. Bij Zamalek won hij immers 2x op rij de Egyptische beker.