Communitywerking KAA Gent genomineerd voor Pro League+ Awards

Communitywerking KAA Gent genomineerd voor Pro League+ Awards

Op maandag 8 juni reikt de Pro League voor de tweede maal de Pro League+ Awards uit. Deze awards zijn een bekroning voor clubs die sterk inzetten op hun sociale werking. Met haar communitywerking Voetbal in de stad werd KAA Gent genomineerd voor de Pro League+ Club Award 2015, de prijs voor de sterkste communitywerking in het Belgische professionele voetbal.

De Pro League en haar partner, de Football+ Foundation, zetten reeds jaren sterk in op de sociale rol van de Belgische voetbalclubs. En met succes, afgaande op de waaier aan mooie projecten en duurzame "communitywerkingen" die in verschillende clubs intussen uitgebouwd zijn. Via de Pro League+ Awards willen de Pro League en de Football+ Foundation jaarlijks een podium bieden aan de sterkste werkingen en de beste voorbeelden van sociale acties bij de teams uit de eerste klasse van het Belgisch voetbal.

Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League over de Pro League+ Awards: "Via deze awards willen we erkenning geven aan clubs die op een sterke manier invulling geven aan hun maatschappelijke rol. Bovendien hopen we via de media-exposure ook alle clubs en partners te inspireren en motiveren om een sterk maatschappelijk engagement op te nemen".

Er zullen maandag, tijdens de kalendervoorstelling awards uitgereikt worden in 2 categoriën: de Pro League+ Club Award, voor de club met de sterkste communitywerking en de Pro League+ Project Award voor het beste afzonderlijke communityproject.

Ook de Club Brugge Foundation en de communitywerking van KVC Westerlo werden genomineerd voor de Pro League+ Club Award. Als beste communityprojecten werden activiteiten van KV Kortrijk, KRC Genk en Waasland-Beveren genomineerd.

Voetbal in de stad

vzw Voetbal in de stad verzorgde ook in het seizoen 2014-15 de maatschappelijke werking van KAA Gent. Met vele tientallen initiatieven gebruikte de organisatie de wervende kracht van KAA Gent ten voordele van de samenleving. Het opzetten van sociale projecten, het verhogen supportersbetrokkenheid, het coördineren van een open stadionwerking, het organiseren van een niet-commerciële publiekswerking en het nemen van geëngageerde initiatieven rond jeugdvoetbal zijn de gestelde doelen. En dit alles onder het motto: wij zijn KAA Gent, wij zijn meer dan voetbal.

Een overzicht van alle activiteiten van vzw Voetbal in de stad in 2014-2015 vindt u hier (pdf).

Een beknopt overzicht van de jaarwerking bekijkt u in dit filmpje.

In het afgelopen seizoen werden verschillende radio- en videoreportages gemaakt over enkele van onze communityprojecten:

Buffalo Bustels (Pro League+/Woestijnvis)

Buffalo Cup Nieuw Gent (VRT Karrewiet)

KAA Gent wint Fairplay op eerste Pro League Schools Cup (VTM Nieuws)

KAA Gent tegen homofobie: iedereen anders, allemaal Buffalo (Radio 1)

Playing for Success en bezoek aan arbeiders Volvo Truck (AVS Buffalo TV)

Gezond Scoort (AVS Buffalo TV)

Meer info over de communitywerking van KAA Gent