Buffalo's scoren ook in de Champions League statistieken

Buffalo's scoren ook in de Champions League statistieken

In Europa trekt men niet alleen grote ogen van het geleverde spel van onze Buffalo’s, ook de Champions League statistieken liegen er niet om.

Bij die statistieken valt vooral de totaalprestatie van Sven Kums op. Hij haalt immers in twee belangrijke klassementen de top 10 (assists en ‘distance covered’) en staat 13e in het klassement van de ‘completed passes’. Met buitenkantje rechts bood hij Milicevic tegen Lyon het allereerste Gentse doelpunt in de Champions League op een presenteerblaadje aan. In Zenit, op de rand van de zestien, was hij de enige die Thomas Matton gezien had en volgde uit de millimeterpass met links het tweede Gentse Champions Leaguedoelpunt. Daarnaast staat de kapitein, samen met Renato Neto (plaats 4) in de top 10 van de spelers die de meeste meters maakten tijdens de eerste 4 UCL-matchen.

KING OF PASSING: Sven Kums

Kums haalt een passing rate van maar liefst van 88%. 252 van zijn 286 verstuurde passes kwamen perfect aan in de voeten van een ploegmaat. Slechts twaalf andere spelers in de Champions doen beter. Naast accurate passes deelt Kums ook graag assists uit. Onze Rode Duivel heeft na twee speeldagen al twee assists achter zijn naam en belandt daarmee op de tiende plaats.

COOL RUNNINGS: Renato Neto & Sven Kums

Naast gouden voetjes heeft de Vlaams-Brabander ook drie longen. Kums liep gedurende de vier voorgaande wedstrijden in totaal 43,7 kilometer. Maar niet enkel Kums haalt de top-tien. Met bijna een halve dodentocht in de benen staat Renato Neto op een indrukwekkende vierde plaats van Champions League kilometervreters.

CHAMPIONS LEAGUE CROSSMASTER: Danijel Milicevic

Kums is zeker niet de enige Buffalo in het team met efficiënte voetjes. Op gebied van geslaagde crosses doet geen enkele speler beter van alle deelnemende ploegen beter dan onze Danijel Milicevic. Van de 30 voorzetten kwamen er 12 aan bij een medespeler. 

PITBULLS ON THE PITCH: Kenny Saief en Renato Neto

Dat onze Buffalo’s hun voet niet terugtrekken, zien we in het klassement van de gemaakte fouten. Kenny Saief en Renato Neto prijken er op respectievelijk op plaats 6 en 7. Dat een verfijnde voetballer als Kenny Saief belangrijke stappen zette in zijn ontwikkeling blijkt ook uit dit klassement: van dribbelkont tot pitbull met een absolute winnaarsmentaliteit. Ook Renato Neto snoert met zijn prestaties in de Champions League definitief de mond van de (weinige) criticasters die er nog waren. Van knullig balverlies is nog weinig sprake, van winnaarsdrang, onverzettelijkheid en prachtige crosses (remember de assist voor de Raket van Foket) des te meer. Wie Renato Neto op Twitter volgt weet dat beter dan wie ook. Deze Braziliaanse crack gaat steeds tot het gaatje en geeft nooit af. Um verdadeiro Campeão.

 

Bekijk hieronder de statistieken

Meer statistieken bekijken?

Klik hier.