Vanderhaeghe: "Winnen voor de supporters"

Speeldag 2 - Play-Off 1 - 08-04-2018 om 18:00 u

De Buffalo's behaalden een verdiende overwinning op Anderlecht en tankten vertrouwen. Ook al keren enkele spelers terug uit blessure, dan nog zal Vanderhaeghe niet "veranderen om te veranderen": "Ik zie weinig argumenten om de jongens die zondag wonnen te wisselen. Het is wel een opsteker dat onze bank weer sterker wordt met Anders en Roman erbij."

Blessurenieuws

Anders Christiansen heeft deze week terug getraind met de groep na last aan de kuit. Roman Yaremchuk trainde tot woensdag bepaalde delen van de training mee en nam sinds donderdag deel aan alle trainingen. Ook Renato Neto traint regelmatig hele sessies mee maar traint op andere momenten dan weer apart om zijn been te verstevigen. Zowel Siebe Horemans als Stefan Mitrovic zetten hun revalidatie verder.

Veranderen van systeem in functie van de tegenstander? 

Op de vraag of hij zijn systeem zou aanpassen om Club Brugge te verrassen, was het antwoord duidelijk: "We hebben resultaten gehaald met het systeem waarin we spelen en daar voelt iedereen zich goed bij. Veranderen om de tegenstander te verrassen kan interessant zijn, maar zo verras ik misschien ook mijn eigen spelers en dat zou dom zijn. Ik ga dus niet veranderen om te veranderen. Ik heb wel steeds gezegd dat het moeilijk kiezen zou zijn als mijn hele kern fit was. Op enkele spelers na, is het nu zover. Ik ben blij dat ik in deze fase van de competitie over een sterke en fitte kern kan beschikken."

Tweede plaats vasthouden en winnen voor de supporters 

Vanderhaeghe: "We moeten focussen op onszelf en niet kijken naar de rest. We staan tweede en dat moeten we proberen vasthouden. In de play-offs kan alles zo snel veranderen dat je best gewoon focust op je doelen en daar niet teveel van afwijkt. De ene week win je en is het euforie, de andere week verlies je en is er terug twijfel. In de play-offs moet je elke week knokken. Ongeacht de tegenstander. Maar voor de supporters is dit de match van het seizoen en dat beseffen de spelers goed genoeg. Daarnaast is onze challenge ook om thuis terug aan te knopen met de overwinning na de verliesmatch tegen Oostende."

Een geslaagde open training die smaakt naar meer

Vanderhaeghe was stellig: "Neen, ik was niet verrast door de hoge opkomst woensdag. Enerzijds hebben we een trouw publiek én daarnaast was de open training goed gepland op een woensdagmiddag in de vakantie. Het is spijtig dat het hier (op het oefencentrum) niet kan omdat hier te weinig ruimte is. Maar het was super om het enorm enthousiasme van de supporters te zien. Ook bij de spelers merkte ik veel dankbaarheid. Ze liepen tot donderdagmorgen op een wolk. Iedereen feliciteerde ons met de winst op Anderlecht en vroeg ons om zondag hetzelfde te doen. Dat doet veel plezier en geeft vertrouwen. Voor herhaling vatbaar wat mij betreft!"