Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Speeldag 2 - Jupiler Pro League - 06-08-2017 om 14:30 u

De eerste thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League is er een tegen promovendus R Antwerp FC. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt zondagnamiddag gegeven om 14u30. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Maar liefst dertien seizoenen vertoefde de oudste club van het land in het vagevuur van tweede klasse. Het trouwe Bosuilpubliek zag veel figuren komen en gaan en leefde elk seizoen opnieuw op hoop, maar hun geduld werd zwaar op de proef gesteld. Sinds Paul Gheysens de financiële ruggengraat van het stamnummer 1 vormt, kon Antwerp pas echt de weg hogerop inslaan, met de promotie tot gevolg. De club evolueerde sindsdien in sneltreinvaart en Gheysens nam daarvoor Luciano D'Onofrio bij de arm.

Die haalde meteen een oude bekende naar de Bosuil: Laszlo Bölöni werd als trainer aangesteld. Hij maakte Standard nog kampioen in het D'Onofrio tijdperk en werd toen verkozen tot trainer van het jaar. Hij moet de ambitieuze Antwerp-trein op de rails krijgen.

Met Sinan Bolat en Dino Arslanagic werden nog twee spelers binnen gehaald met een Standard-verleden. Op offensief vlak werd Obbi Oulare op uitleenbasis weggeplukt bij Watford. In de Antwerpse kern is trouwens ook nog plaats voor Mamoutou N'Diaye, die tot 2013 onder contract lag bij Gent.

Het grote enthousiasme van de Antwerp-supporters zette zich op de openingsspeeldag alvast over op de ploeg, die meteen een punt wisten te pakken tegen kampioen Anderlecht. In de Ghelamco Arena zullen de meegereisde fans vanuit het uitverkochte bezoekersvak ongetwijfeld hetzelfde proberen doen.

De Buffalo's willen maar wat graag hun Europese kater doorspoelen met een thuiszege. Het kan daarvoor wel geen beroep doen op Franko Andrijasevic, die tegen Altach uitviel met een nekblessure. Nieuwkomer Dylan Bronn maakt voor het eerst deel uit van de 22-koppige selectie.

De wedstrijd tegen Antwerp zal geleid worden door Lawrence Visser en zijn assistenten Karel De Rocker en Ruben Wyns. Vierde scheidsrechter is Sebastien Delferi§re.

Kan je er niet bij zijn tegen Antwerp, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter

KAA Gent - R Antwerp FC in de afgelopen 10 seizoenen

De laatste tien seizoenen waren er geen onderlinge duels omdat R Antwerp FC in tweede klasse speelde. De laatste thuisnederlaag tegen Antwerp dateert reeds van 1994.
 

Website tegenstander

www.royalantwerpfc.be