Persconferentie Dieter Hecking en Koen Casteels

Persconferentie Dieter Hecking en Koen Casteels

Wolfsburgcoach Dieter Hecking en de Belgische goalie blikten samen vooruit op de terugwedstrijd van de 'Round of 16' van de Champions League.

DIETER HECKING

“Je voelt dat de spanning binnen het team stijgt”, blikte Wolfsburg-coach Hecking vooruit naar de ontmoeting met Gent. “Voor ons is het een belangrijk doel om door te stoten naar de kwarfinales. We mogen dus zeker niet teren op het resultaat van drie weken geleden. Ik zei voor de heenwedstrijd dat we twee goede dagen nodig zouden hebben tegen Gent en daar blijf ik bij. Ook het feit dat we onze drie thuisduels in de groepsfase gewonnen hebben, wil niks zeggen. Al is het een voordeel dat we kunnen rekenen op de steun van onze eigen supporters.” Hecking sloot zijn persconferentie af met blessurenieuws. “Draxler als Kruse zijn beide fit. Maar misschien staan er morgen enkele nieuwe spelers aan de aftrap. Onze voorbije matchen hebben immers veel krachten gekost. Het zou dus niet slecht zijn om enkele jongens wat rust te gunnen.” (JVDV)

KOEN CASTEELS

Ook Koen Casteels schoof aan bij de traditionele persconferentie. “De kwartfinale van de Champions League bereiken zou speciaal zijn”, vertelde hij. “Het is iets dat de volledige spelersgroep absoluut wil bereiken. Uitgerekend tegen een Belgische club die prestatie kunnen neerzetten is fijn, maar van ondergeschikt belang. We willen winnen tegen elke club.” Die Wölfe hebben een prima week achter de rug, met overwinningen tegen Hannover (0-4) en Mönchengladbach (2-1). “Iedereen ziet dat ons spelniveau beter is dan enkele weken geleden. Ook ons vertrouwen verloopt in stijgende lijn na die reeks overwinningen.” (JVDV)