KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 1)

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 1)

Speeldag 2 - UEFA Europa League knock-out fase - 09-03-2017 om 21:05 u

Op donderdag 9 maart om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van donderdag.

KAA Gent

  • De Buffalo’s hebben nu drie topschutters die elk 3 doelpunten maakten in het hoofdtoernooi: Coulibaly, Perbet en Milicevic.
  • KAA Gent heeft sinds de derde voorronde van de Europa League 23 doelpunten gescoord waarvan Kalifa Coulibaly er 8 voor zijn rekening nam.
  • Kalifa Coulibaly is met 10 doelpunten all time Europees topschutter van KAA Gent (2 in UEFA Champions League 2015-2016, 8 in de UEFA Europa League 2016-2017).
  • Danijel Milicevic creëerde dit seizoen meer kansen (27) dan welke andere speler ook in de Europa League.
  • De beste Europese campagne van KAA Gent was die van 91/92 in de UEFA Cup. De Buffalo’s gingen er toen uit in de kwartfinale tegen de latere winnaar Ajax Amsterdam (0-0 thuis en 0-3  uit). Ajax stond onder leiding van Louis Van Gaal en speelde onder meer met Frank De Boer, Danny Blind, Wim Jonk, Aron Winter en Dennis Bergkamp.
  • KAA Gent is de eerste en voorlopig enige Belgische club die in twee opeenvolgende seizoenen de achtste finales haalt van zowel de (huidige) Champions League als de Europa League.
  • Met 361 passes staat Stefan Mitrovic op de 6e plaats van de spelers die het meest passen (van de teams die nog in de Europa League zitten).