KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 2)

KAA Gent - KRC Genk: Facts and Figures (deel 2)

Speeldag 2 - UEFA Europa League knock-out fase - 09-03-2017 om 21:05 u

Op donderdag 9 maart om 21u05 wordt in de Ghelamco Arena de aftrap gegeven van de heenmatch van de UEFA Europa League Round of 16 wedstrijd tegen KRC Genk. Een week later (op 16 maart om 19u) volgt de return in de Luminus Arena. Net zoals we dat voor de wedstrijd tegen Tottenham deden, delen we een aantal interessante weetjes en cijfers over de wedstrijd van donderdag.

KRC Genk

  • In de seizoenen 12/13 en 13/14 kwam Genk tweemaal ongeslagen uit de groepsfase maar werd telkens in de 16e finales uitgeschakeld.
  • Genk begon zijn Europese campagne op 14 juli 2016 in de tweede kwalificatieronde tegen FK Buduńánost Podgorica. De Limburgers zullen tegen Gent hun 15e en 16e Europese wedstrijd van het seizoen spelen.
  • Van de 16 ploegen die nog meedoen, zijn Genk en Schalke 04 de ploegen met de meeste verschillende doelpuntenmakers. Elf spelers hebben minstens 1 goal gemaakt.
  • Genk heeft in deze campagne vier keer een speler gehad in het Europa Leagueteam van de week. Op de eerste twee speeldagen was dat Leon Bailey (nu Bayer Leverkusen), op speeldag 3 was dat Jacub Brabec en na de thuiswedstrijd tegen Astra Giurgiu (Round of 32) stond Alejandro Pozuelo in het team van de week. Leon Bailey maakte, net als Danijel Milicevic, ook deel uit van het Europa League Team of the Group Stage.
  • Deze campagne is voor Genk de meest succesvolle ooit, ze staan voor het eerst in de achtste finales van een UEFA competitie.