Vruchtbare sfeervergadering bestuur en supporters KAA Gent

Vruchtbare sfeervergadering bestuur en supporters KAA Gent

Gisterenavond nodigden voorzitter Ivan De Witte en het bestuur van KAA Gent de sfeergroepen van KAA Gent, de supportersfederatie en de SLO’s uit voor een open gesprek over de relatie tussen de club en zijn supporters.

Gedurende een vergadering van ruim anderhalf uur werden alle aspecten van sfeer, alle gevoeligheden en voorstellen open op de tafel gelegd. Ook de oude tradities van de club, die de supporters dierbaar zijn, kwamen ter sprake. Alle aanwezigen erkennen dat het bestuursduo Ivan De Witte en Michel Louwagie de club op korte tijd van een bijna bankroet naar een topclub geleid hebben. Tegelijk erkennen alle aanwezigen dat er terug nood is aan een bruisende sfeer in de Ghelamco Arena.

“De club engageert zich om deze dialoog structureel en gemeend te voeren, nu en in de toekomst. Jullie laten de ploeg scoren als de sfeer goed zit.” - Ivan De Witte

Op voorstel van de voorzitter wordt er een werkgroep opgericht van de sfeergroepen, die onder coördinatie van Xavier Kirchhoff op zeer korte termijn een aantal voorstellen zal uitwerken. Het bestuur van KAA Gent engageert zich er toe om alle werkbare voorstellen te ondersteunen.

“We kiezen voor deze stap en we zeggen ook heel duidelijk dat we hem gaan zetten” - Ivan De Witte.

In december komt deze vergadering terug samen om de eerste voorstellen te bespreken en te kijken welke er snel uitgevoerd kunnen worden en wat we tegen volgend seizoen kunnen doen om structurele stappen te realiseren.

Meer info

Patrick Lips,
Directeur Communicatie
0475502214

Dirk Vos,
Supportersfederatie KAA Gent
0472838462