KAA Gent verslaat FC Würzburger Kickers met 5-0

Op stage in Oliva speelden onze Buffalo's op vrijdag 8 januari een oefenpot tegen de Duitse derdeklasser FC Würzburger Kickers. De wedstrijd eindigde op 5-0.

Bij KAA Gent starten alle nieuwkomers meteen in de basis en kwamen volgende elf aan de aftrap: Vandenbussche, Johansson, Mitrovic, Vitas, Wikheim, Vanderbruggen, Deaux, Olayinka, Saief; Diédhiou, Coulibaly.

De eerste helft begon vrij evenwichtig met Würzburger Kickers dat verdienstelijk speelde zonder echt gevaarlijk te zijn. De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong voor de Buffalo's. Na balverlies van FWK op het middenveld volgde een snelle omschakeling waarbij Olayinka Coulibaly bediende en die laatste beheerst binnentrapte ('34). Nieuwkomer Gustav Wikheim charmeerde alvast met enkele snedige dribbels waarbij hij zijn tegenstanders vlot ter plaatse liet. Ook Lucas Deaux liet een goede indruk.

De tweede helft startte traditioneel met een heel aantal wissels. Volgende spelers kwamen aan de aftrap na de rust: Sels, Nielsen, Mitrovic, Rafinha, Foket, Neto, Deaux, Asare, Milicevic, Depoitre, Simon.

De tweede helft was net afgetrapt en Laurent Depoitre kopte de 2-0 al tegen de netten op aangeven van Danijel Milicevic ('46). Vijf minuten later ontsnapten we aan de Duitse aansluitingstreffer toen Nothnagel  vanop 20 meter op de lat trapte. Na die fase was het eenrichtingsverkeer en liepen de Buffalo's verder uit tot 5-0 na treffers van Moses Simon('61), Milicevic('72) en opnieuw Moses Simon ('76). Tussendoor miste Renato Neto nog een penalty nadat de scheidsrechter in de eerste helft Diédhiou een strafschop onthield.