Hein Vanhaezebrouck: 'Nu moeten we onze weerbaarheid laten zien'

Hein Vanhaezebrouck: 'Nu moeten we onze weerbaarheid laten zien'

Morgen zijn alle ogen gericht op de Slag om Vlaanderen. Want al vroeg in de play-offs, is de inzet van die strijd bijzonder hoog. Bij winst naderen de Buffalo’s tot op één puntje van Club Brugge. In een worst-case scenario wordt de kloof zeven stuks. “Maar dat zijn allemaal hypotheses”, suste Vanhaezebrouck op zijn persconferentie. “Onze focus ligt nu op de wedstrijd. En ik hoop dat mijn groep klaar is om te tonen dat we één van de titelkandidaten zijn.”

Negentien spelers stappen zaterdag op de bus richting Jan Breydel. Drie jongens missen de trip door blessures. “Dejaegere (knie) en Elhamed (buik) werken aan hun revalidatie. Vandenbussche (schouder) traint individueel en is nog niet klaar om dit weekend op de bank plaats te nemen.” Ook voor Diedhiou, Schoofs, Wikheim en Olayinka geen Slag om Vlaanderen. Zij vielen naast de wedstrijdselectie van de coach.

Het openingsweekend van de play-offs was er eentje om snel te vergeten voor KAA Gent. Zowel Club Brugge als Anderlecht wonnen twee punten op de landskampioen. “Maar onze match tegen Waregem was wel de beste van het weekend”, zag Vanhaezebrouck. “Alleen heeft het paard dat de haver verdiende niks gekregen. In de twee andere matchen was het correcte resultaat misschien een gelijkspel. Terwijl Kenny Steppe (de doelman van Zulte Waregem, red.) de figuur van het weekend was.”

De coach kwam ook nog even terug op zijn uitspraken over de wedstrijdleiding. “Ik heb toen niet gezegd dat de scheidsrechter slecht was. Alleen is hij niet goed omgegaan met de situatie. Onze tegenstander deed er alles aan om het ritme uit de wedstrijd te halen, maar de scheidsrechter trad daar niet tegen op. Bij Oostende zag ik een ref die wél kordaat een verwittiging uitdeelde. Kijk, we spelen allemaal hetzelfde spel, dan moet er ook consequent gefloten worden. Ik vind het trouwens jammer dat de beste scheidsrechters niet altijd gebruikt worden in play-off I.”

Vanhaezebrouck liet uiteraard ook zijn licht schijnen op de wedstrijd tegen Club Brugge. “Volgens de logica is dat onze moeilijkste verplaatsing. Dit seizoen hebben we twee keer een minder goed resultaat neergezet in Club, maar nu moeten we onze weerbaarheid laten zien. Van revanchegevoelens is er echter geen sprake. Als je leeft met revanche komt het niet goed in de wereld. Ik hoop gewoon dat mijn groep klaar is om te tonen dat we één van de titelkandidaten zijn. We spelen tegen de grote favoriet, dus dit is het moment om te zien waar we staan.”

In het klassement is dat momenteel op vier punten van Club Brugge. ‘In een worst-case scenario worden dat er zeven’, legde een journalist voor aan Vanhaezebrouck. “Moet ik ook antwoorden op het best-case scenario?”, zuchte de coach. “Het zijn allemaal hypotheses. Volgende week zullen we zien welke case het is en hoe we daarop reageren. We zijn alvast niet bezig met die mogelijke puntenkloof. Momenteel focussen we ons volledig op de wedstrijd."

(JVDV)
Foto: Belga Image