Vooruitblik met Rami Gershon

Vooruitblik met Rami Gershon

Nooit eerder speelden twee Belgische clubs zo vaak tegen elkaar als KAA Gent en Club Brugge dit seizoen. Vanavond staat, hou u vast, de zevende (!) ‘Slag om Vlaanderen’ op het programma. Al even opvallend: Rami Gershon trekt pas voor het eerst ten strijde – een gevolg van zijn zware knieblessure eerder dit jaar. “We moeten ons thuisvoordeel optimaal benutten”, predikt de verdediger.

Hoe hard is de nederlaag tegen Anderlecht aangekomen bij de spelersgroep?

“We wisten op voorhand wat de gevolgen waren van een slecht resultaat. De ontgoocheling was vooral groot omdat we ons normale spel niet op de mat hebben gelegd. Ach, voetbal is nu eenmaal een mix van successen én ontgoochelingen. Vanavond willen we ons herpakken door te tonen dat we nog altijd tot veel in staat zijn.”

Een tweede titel op werd zo onmogelijk, behoudens een mirakel. Is het moeilijker om je te motiveren voor een strijd om de ereplaatsen?

“Zelfs nu de titel ver weg lijkt, behoudt iedereen de focus. We zijn het aan onszelf verplicht om een zo goed mogelijk eindklassement neer te zetten. Trouwens, een tweede plaats zou lang niet slecht als je kijkt naar wat we dit seizoen al gepresteerd hebben. Met het doemscenario van een vierde plek houd ik geen rekening. Ik ben iemand die altijd naar boven kijkt. (grijnst)”

Club kan vanavond een belangrijke stap richting titel zetten. Zijn jullie, gezien de rivaliteit tussen beide clubs, extra gemotiveerd om dat te vermijden? 

“We spelen niet om hun titelambities te vergallen. Het gaat om ons, want we hebben de punten zelf hard nodig. Bovendien hechten de fans veel belang aan dit duel. Ook voor hen willen we vanavond de zege pakken.”

En eveneens omdat Club in de laatste drie duels aan het langste eind trok?

“Wraakgevoelens na die nederlagen zijn er niet. Maar we willen wel bewijzen dat we nog steeds ons spel kunnen spelen - ook tegen Club. We hebben de vorige matchen uitgebreid geanalyseerd en weten wat er beter moet. Er is alvast één groot verschil met de drie vorige confrontaties: vanavond spelen we in óns huis. We moeten dat thuisvoordeel optimaal proberen benutten. De supporters kunnen daar een belangrijke rol in spelen.”

Vanavond sta je tegenover een landgenoot en goeie vriend: Lior Refaelov. Hij is uitgegroeid tot een spilfiguur bij blauw-zwart.

“Club Brugge met of zonder Refaelov zijn twee verschillende clubs. De statistieken bewijzen dat ook. Hij is dit jaar de belangrijkste speler bij Club. Dat doet me plezier, want we kunnen het goed met elkaar vinden. Geregeld gaan we eens samen eten met onze vrouwen erbij. En na de landstitel met Gent stuurde hij diezelfde avond nog een sms’je met felicitaties. Ik wens hem het allerbeste, maar vanavond gun ik hem geen punten. (lacht)” 

(JVDV)
Foto: Yves Masscho