Positief supporteren

Positief supporteren

De voorbije seizoenen heeft het supporterslegioen van KAA Gent een bijzonder positieve reputatie opgebouwd in binnen-en buitenland. Londen, Braga, Wolfsburg…overal waren de clubs en de veiligheidsverantwoordelijken onder de indruk van de onvoorwaardelijke en positieve steun! KAA Gent was fier op zijn supporters en wil dat zo houden, zowel bij thuis- als uitwedstrijden. KAA Gent wil een club zijn waar iedereen zich goed en veilig voelt: oud en jong, families, senioren…één grote familie!

De voorbije weken horen we echter berichten dat er bij uitwedstrijden toch af en toe sprake is van geweld en bedreiging. We verwijzen hier naar de uitwedstrijden bij KV Oostende (tweemaal schade aangericht aan de infrastructuur) Kortrijk (geweldpleging) en Charleroi (vechtpartij). Het gaat hier telkens om een absolute minderheid, hooguit 5% van de meegereisde supporters. Maar 5% is te veel en daarom zal de club samen met de politie en de stewards strenger toezien en harder ingrijpen wanneer bepaalde individuen zich niet gedragen! Gebruik van pyrotechnisch materiaal, beschadigingen, geweld, dronkenschap en druggebruik zullen hard aangepakt worden met een stadionverbod als gevolg. Dit geldt voor uit- én thuiswedstrijden. In samenwerking met de Supportersfederatie zal nauwkeurig geregistreerd worden wie aanwezig is op een uitwedstrijd. Supporters moeten elke uitwedstrijd in een positieve omgeving kunnen bijwonen; wie slechte bijbedoelingen heeft, hoeven we niet. KAA Gent vraagt ook het nodige respect voor buscoaches, stewards en veiligheidsverantwoordelijken: samen maken we van elke wedstrijd een feest!   

Positief supporteren, dat is en blijft de boodschap. KAA Gent is een club die duidelijke waarden heeft en ze ook wil laten respecteren! We are one family, we are Buffalo!