KAA Gent verslaat Nürnberg met kleinste verschil.

Deze namiddag wonnen de Buffalo's in Oliva hun eerste oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Nürnberg (0-1). Een dominant Gent had quasi de hele wedstrijd de overhand tegen een stugge en fysiek sterke tegenstander en won uiteindelijk dankzij een penaltydoelpunt van Samuel Gigot in de 86e minuut.

De eerste helft werd gestart met Kalinic, Foket, Bronn, Dussenne, Asare, Esiti, Raskin, Yaremchuk, Kubo, Simon en Sylla. Na 24 minuten viel Moses Simon na een duel echter uit met een blessure. Hij kwam ongelukkig neer op zijn enkel na tackle tijdens een duel. Kermend van de pijn werd hij van het veld gedragen. Abou Koita kwam hem vervangen.

Na de rust mochten 10 andere spelers en de eerder ingevallen Koita het opnemen tegen de Duitse nummer 3 uit de 2e Bundesliga.

Aanwinst Sigurd Rosted maakte zijn debuut en kreeg Gigot naast hem centraal in de verdediging. In doel verving Thoelen Kalinic, op rechtsback speelde Siebe Horemans. Linksback werd de jonge Panamees Ricardo Avila. Op het middenveld maakten Birger en Louis Verstraete de dienst uit. Voor hen speelde Brecht Dejaegere. Links op de flank bleef Koita staan, rechts stond Kalu en in de spits werd Rangelo Janga uitgespeeld. Uitblinkers waren een sterke Birger Verstraete en een verdienstelijke Avila op een een positie die de zijne niet is. Rosted maakte een rustige en secure indruk. In de 86e minuut werd Kalu na een mooie dribbel in de 16 onderuit gehaald. Samuel Gigot zette de penalty koel om en de 0-1 eindstand stond op het bord.