Peter Balette en Bernd Thijs nemen sportieve roer over

Peter Balette en Bernd Thijs nemen sportieve roer over

KAA Gent heeft in onderling overleg afscheid genomen van Mircea Rednic als hoofdcoach. Zijn functie wordt tot het einde van het seizoen overgenomen door Peter Balette, die Bernd Thijs als assistent aan zijn zijde krijgt. De 35-jarige Thijs is al sinds 2007 actief bij de Buffalo's als speler, maar kwam de laatste jaren nog weinig aan spelen toe door blessures. Hij zet nu dus zijn eerste stappen in het trainersvak.

Ivan De Witte:

"We hebben veel geleerd uit de feedback die we vorige week verzameld hebben. Daaruit bleek dat de chemie tussen onze trainer en de spelersgroep een groot stuk opgebruikt was, wat we ook duidelijk merkten in de partij tegen Lierse, net als eerder al tegen Oostende. Als bestuur probeer je wel om niet meer te moeten ingrijpen zo kort bij het einde van het seizoen, maar het was zondanig opgebruikt, dat het moment gekomen was om ermee te stoppen."

"We hebben vanmorgen een positief gesprek gehad met Mircea en hij heeft zelf aangegeven dat het ook voor hem beter was om naar een positieve oplossing te zoeken. Het is dus niet echt een ontslag geworden, maar een afscheid in onderling overleg. Ik wil hem ook bedanken voor het werk dat hij hier gedaan heeft, hij heeft ons tenslotte toch terug in de race voor Play Off 1 gebracht na een achterstand van 17 punten op Genk."

"Tot op het einde van hets eizoen zal onze eerste ploeg geleid worden door Peter Balette, die hoofdtrainer wordt. Peter heeft goed werk geleverd als assistent van Rednic en wordt wel algemeen aanvaard door de groep, dat bleek uit de feedback. Daarnaast hebben we gevraagd aan Bernd Thijs, die volop bezig is zijn trainerscursus af te ronden, of hij Peter wilde assisteren. Daarmee geven we een nieuwe injectie, maar wel meteen op niveau. Bernd is toch een van onze belangrijkste spelers van de afgelopen jaren en we hebben zijn aanwezigheid enorm gemist in de groep. Voor volgend seizoen hebben we nog geen beslissing genomen."
"Ik lees soms dat we te vaak de bouw van het stadion als excuus gebruiken, maar het is wel een realiteit waarmee je rekening moet houden. De meeste buitenlandse clubs die onlangs een nieuw stadion bouwden, hadden in het begin de nodige problemen. Bij ons is de instabiliteit op vlak van trainers vooral begonnen met de stadionperikelen. Nu kan ik wel zeggen dat de impact van het nieuwe stadion op het beleidsvlak stilaan voorbij is."

Peter Balette:

"De vraag om over te nemen van Mircea is een van de moeilijkste vragen die ik al gekregen heb in mijn trainersloopbaan. Ik heb eerst neen gezegd, maar na de gespreksronde met de spelers zijn er nieuwe argumenten op tafel gekomen. Ik heb toen open kaart gespeeld met Mircea over alles en uiteindelijk besloten de club te willen helpen voor de rest van het seizoen."

"We moeten nu zelf de strijd aangaan in de Play Offs die velen al als verloren zien. Het is mijn taak om de spelers daar nog voor te motiveren en lichtpunten te zien. De ervaring van Thijs is bovendien een stevige toegevoegde waarde voor de huidige groep en daar gaan we ze optimaal mogelijk gebruik van maken."

Bernd Thijs:

"Toen ik de vraag kreeg, was ik wel wat verrast, maar ik wil graag mijn verantwoordelijkheid opnemen om de club te helpen. Nu is het aan ons om de zaken zo snel mogelijk om te draaien in positieve zin, we moeten zo snel mogelijk resultaten neerzetten."

"Ik ben heel lang out geweest door blessures, maar ik zorgde er wel voor dat ik regelmatig op het oefencomplex aanwezig was, waardoor ik een goede band onderhield met de andere spelers.. Ik zit er dus nog vrij kort op en ik weet wat er in de groep leeft. We hebben al gesproken over volgend seizoen, maar daar is nog niets over beslist."