Danijel Milicevic: 'Niet te ver in de toekomst kijken'

Danijel Milicevic: 'Niet te ver in de toekomst kijken'

Gans KAA Gent hoopt dat Danijel Milicevic vanavond nog eens een rake pijl afschiet. En de Zwitser zelf droomt stiekem van een scenario zoals dat van vorig seizoen in Jan Breydel. “En zoiets is niet onmogelijk, want Club Brugge is Barcelona niet. We kunnen ze kloppen”, klinkt Milicevic vastbesloten.

Speeldag 1 draaide niet in jullie voordeel uit. Een mentaal tikje?

“Weet je, ik kijk er eigenlijk met een positief gevoel op terug – ook bij de rest van de spelers is dat zo. We hebben namelijk de beste wedstrijd van de drie topploegen gespeeld. Maar jammer genoeg bleven wij met slechts één punt achter. En dat terwijl Club en Anderlecht eigenlijk niet gescoord hebben. (lacht) Het grote verschil met hen was dat zij wel de nul konden houden.”

Vandaag trekken jullie naar Jan Breydel. Veel mensen denken dat de Play-Offs nú al in een beslissende plooi kunnen vallen.

“Het klopt dat deze partij veel kan veranderen in de strijd om de titel. In theorie kan het verschil met Club zeven of één punt worden. Maar er volgen nadien nóg acht wedstrijden – dat zijn 24 punten, hé. We mogen dus niet te ver in de toekomst kijken, maar moeten ons focussen op de wedstrijd die komt.”

In februari werd het twee keer 1-0 in Jan Breydel. Dat kwam toen hard aan.

“Die twee opeenvolgende nederlagen hebben pijn gedaan, ja. Maar verliezen hoort nu eenmaal ook bij het voetbal. Het beste wat je dan kunt doen, is leren uit die momenten. Ik ben ervan overtuigd dat we Club Brugge kunnen kloppen. Ze zijn Barcelona niet, hé. Het is aan ons om een oplossing te vinden voor hun speelwijze. Ik denk dat ze het op dezelfde manier zullen aanpakken als in de competitie. Een goed georganiseerd blok met hoge pressing en stevige duels.”

Als motivatie moet je misschien nog eens kijken naar de beelden van vorig seizoen. De duels met Club waren toen heuse opstekers.

“Vooral die eerste zege tegen Club gaf ons een boost. Nu is het opnieuw een goed moment om zo’n opkikker te krijgen. En natuurlijk denk ik ook meteen aan de 2-3 overwinning in Jan Breydel, met het kopbaldoelpunt van Benito. Het gevoel na die wedstrijd was echt ongelofelijk.”

Vorig seizoen verkeerde jij in bloedvorm tijdens Play-Off I. Nu lijkt het moeilijker om je stempel te drukken.

“Ik heb er geen verklaring voor. Ons systeem is wel een beetje veranderd. We spelen nu niet meer zoveel tussen de lijnen, maar zoeken iets sneller de diepte. Bovendien passen de tegenstanders zich aan. Elk duel is een man-tegen-mangevecht ofwel staan ze met vijf achterin. Het is zo een stuk moeilijker om de vrije ruimte te vinden. Toch zijn mijn statistieken dit seizoen zeker niet slecht – ik scoorde acht keer en gaf negen assists. Al besef ik dat ik nóg beter kan.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho