Spelers en staf brachten bezoek aan Arcelor Mittal

Spelers en staf brachten bezoek aan Arcelor Mittal

Vandaag brachten de spelers en staf een bezoek aan de site van Arcelor Mittal in Gent. Op uitnodiging van Arcelor Mittal en als onderdeel van een teambuildingsoefening gingen de spelers vanmorgen om 9u op bezoek bij de staalfabrikant.

De rondleiding startte met een inleidende presentatie, gevolgd door een bezoek met de bus aan de verschillende installaties. Als eerste kwam de continugieterij aan de beurt, waar de staalplaten tegen een temperatuur van meer dan 1000 graden geproduceerd worden. Daarna volgden de warmwalserij, de koudwalserij en de dompelverzinklijnen.  Het bezoek werd besloten met een broodjeslunch. Gids Jan Cornelis ontving als dank voor zijn rondleiding een gehandtekend shirt uit de handen van kapitein Sven Kums.

Coach Hein Vanhaezebrouck over het bezoek: "Arcelor Mittal is een van onze sponsors dus ik zie het als een vorm van respect om eens bij hen op te bezoek te komen en interesse te tonen in wat zij doen. Ook voor de spelers is het een verrijking. Zo worden ze eens geconfronteerd met het leven van mensen die hier elke dag hun uren moeten kloppen in een zware industrietak. Niet iedereen leidt immers het fantastische bestaan van een voetballer. Ik vond het daarnaast heel opwindend en leerrijk om te zien hoe het staal geproduceerd wordt. Van de enorme hitte van de ovens tot het verzinken van het staal en alles daartussen. Het hele proces van ruw materiaal tot afgewerkt product is indrukwekkend om zien. Het is niet meer de staalindustrie van in de industriële revolutie zoals we dat op school gezien hebben. De sector is serieus geëvolueerd, zeker ook qua verwerking en recyclage van afvalstoffen, gassen en dergelijke meer. Je ziet dat dit een heel modern bedrijf is. Tot slot hebben we hier heel veel KAA Gentsupporters gezien. En dat was ook de bedoeling, om de supporters die hier werken en die met velen naar KAA Gent komen kijken, eens te komen bezoeken en op die manier ons respect voor hen te tonen door hun job eens te komen bekijken. Zij doen dat zelf zo vaak voor ons, dus dan mag het ook wel eens omgekeerd.

Assistent-coach Bernd Thijs: " Ik vond het een zeer leerrijk bezoek. Ik was vooral verrast door een aantal zaken die tonen hoe groot Arcelor Mittal Gent wel is. Zo ligt er hier een eigen spoornetwerk van 45 km, hebben ze een havenkaai van 1 km lang en liggen hier 25 km eigen wegen op de site. Niet verwonderlijk als je jaarlijks 5 miljoen ton staal produceert. Maar het belangrijkste van ons bezoek hier is dat de spelers kunnen zien wat het echte leven inhoudt, dat ze beseffen wat voor prachtig beroep ze hebben en dat voetbal spelen het allermooiste is.

Hannes Van der Bruggen: "Het was interessant om het hele proces live te volgen, om de mensen die hier werken en de machines bezig te zien. Normaal zie je staal enkel als afgewerkt product terwijl je nu het proces zelf ziet. Die ene hal waar je al die gigantische kranen ziet waarmee ze die staalrollen oppikken zal ik ook niet snel vergeten. Ongelofelijk om de omvang van die machines te zien. Voor de mensen die hier werken is het ook wel eens leuk dat wij nu eens naar hen komen kijken in plaats van omgekeerd."