Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Voorbeschouwing KAA Gent - KAS Eupen

Speeldag 18 - Jupiler Pro League - 09-12-2018 om 20:00 u

KAA Gent en KAS Eupen sluiten speeldag 18 van de Jupiler Pro League af in de Ghelamco Arena. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

December is een stevig gevulde maand met zes wedstrijden op de agenda. Met de vlotte bekerkwalificatie tegen Beerschot Wilrijk (3-0) werd die reeks alvast goed ingezet, nu wordt het zaak om daar een vervolg aan te breien in de competitie. Na twee opeenvolgende gelijke spelen staan de Buffalo's immers net buiten de top-zes. Een zege tegen Eupen lijkt dan ook een must.

Geen vogel voor de kat

Eupen leek vorig seizoen lange tijd een vogel voor de kat, tot een miraculeuze redding op de allerlaatste speeldag. Claude Makélélé bleef aan het roer staan en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De Oostkantonners hebben na 17 speeldagen al zes zeges op de teller staan - slechts eentje minder dan de Buffalo's - en lijken daarmee dit seizoen het degradatiegewoel aan hen te laten voorbijgaan.

Onverslijtbare draaischijf

Een van de sleutelspelers bij Eupen is en blijft nog steeds Luis Garcia. In februari wordt hij 38, maar de ex-Espanyol coryfee is al aan zijn vijfde seizoen bij de Panda's bezig en er lijkt maar geen sleet op te komen. Met zijn vista en zijn fluwelen traptechniek vond hij dit seizoen al zeven keer de weg naar de netten. Ondanks zijn leeftijd miste hij dit seizoen nog geen minuut, straf.

Mili

Makélélé heeft met Danijel Milicevic ook nog een andere ervaren routinier ter beschikking. 'Mili' keert voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena, waar hij de voorbije vier seizoenen een onvergetelijke tijd beleefde. Nu is hij terug bij de club waar zijn Belgisch avontuur begon, maar hij zal in Gent ongetwijfeld warm ontvangen worden.

Positieve selectieproblemen

Giorgi Kvilitaia en Renato Neto volgen op training nog een individueel programma, maar voor de rest kan Jess Thorup over zijn volledige kern beschikken. Dat resulteerde in een 21-koppige selectie. 

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: Starten met de juiste focus"

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Wim Smet, geassisteerd door Dirk Gilon en Pieter Becquet. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - KAS Eupen in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 3-0
  • 2016-2017: 0-1
  • 2015-2016: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2014-2015: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2013-2014: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2012-2013: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2011-2012: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2010-2011: 2-1
  • 2009-2010: KAS Eupen in tweede klasse
  • 2008-2009: KAS Eupen in tweede klasse

Website tegenstander

www.as-eupen.be