Buffalo's onderuit tegen Union Berlin

Speeldag 15 - Oefenwedstrijden 2017-2018 - 10-01-2018 om 15:00 u

Twee oefenmatchen in twee dagen, het kruipt duidelijk in de benen. Na een 0-1 overwinning tegen FC Nürnberg gisteren, gingen de Buffalo's vandaag met 3-1 de boot in tegen FC Union Berlin. De match was live te volgen via Facebook. De Buffalo's gingen wel met een 0-1 voorsprong de rust in dankzij een prachtige knal van Anderson Esiti in de 12e minuut, maar konden daar in de tweede helft geen vervolg aan breien. Na 45 minuten werd dan ook een heel nieuw elftal tussen de lijnen gebracht. Enkel Thomas Foket, Noë Dussenne en Louis Verstraete bleven over van de elf waarmee gestart werd.

Bij de aftrap stonden Kalinic, Foket, Horemans, Bronn, Asare, Louis Verstraete, Esiti, Dejaegere, Kubo, Yaremchuk en Sylla in de basiself. Horemans viel echter al in de 26e minuut uit en werd vervangen door Noë Dussenne. Op dat moment stonden de Buffalo's al 0-1 voor na een mooie knal van Anderson Esiti. Na zijn goals op training, scoort hij nu ook in een oefenmatch. Binnenkort ook in de Jupiler Pro League?

Dat er met 0-1 gerust werd, had behalve met de goal van Esiti, zeker ook met de reddingen van Lovre Kalinic te maken. In de eerste helft hield bij de Berlijners enkele malen van een voorsprong.

Jonkies houden het niet in de tweede helft

In de tweede helft starten Thoelen, Avila, Rosted, Dussenne, Foket, Louis Verstraete, Raskin, Chakvetadze, Koita, Kalu, Janga. Gezien de oefenwedstrijd van een dag eerder, het onervaren middenveld met jonge veulens als Giorgi Chakvetadze, Nicolas Raskin en Louis Verstraete en de trainingsarbeid van de voorbije dagen, was het misschien niet onlogisch dat Union Berlin na de rust driemaal het net vond.