Nana Asare tweede bij verkiezing Ebbenhouten Schoen

Nana Asare tweede bij verkiezing Ebbenhouten Schoen

Maandagavond werd Nana Asare tweede bij de verkiezing van de Ebbehouten Schoen. Winnaar werd Sofiane Hanni, de Fransman met Algerijnse roots van KV Mechelen. Op de derde plaats eindigde de Ghanees Frank Acheampong van RSC Anderlecht 

Nana Asare speelde tijdens zijn carrière voor KAA Gent al 126 wedstrijden voor de Buffalo's, waarvan 83 in de Jupiler Pro League, 8 in de Champions League, 14 duels in de Belgische beker. Verder speelde hij ook 1 maal in de Belgische Supercup. In totaal kwam hij voor KAA Gent 2 keer tot scoren en gaf hij 8 assists. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest onderschatte voetballers in de Belgische Jupiler Pro League. Nana was de voorbije seizoenen een van de sterkhouders van het team. Hij werd behoorde ook tot het team dat vorig seizoen voor de eerste maal in de clubgeschiedenis Belgisch kampioen werd en de Belgische Supercup won. Daarnaast hoorde hij ook in de Champions League-campagne regelmatig tot de uitblinkers.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste Afrikaanse speler of speler met Afrikaanse roots in de Jupiler Pro League. Absolute recordhouder is Mbark Boussoufa die de Ebbenhouten Schoen al drie keer won, één keer met KAA Gent (2006) en tweemaal met Anderlecht (2009 en 2010). Behalve Boussoufa zijn Daniel Amokachi en Vincent Kompany de enigen die de Ebbenhouten Schoen meer dan één keer wonnen.

Ook in 2001 was de winnaar een Buffalo. Dat jaar werd de Egyptenaar Ahmed 'Mido' Hossam verkozen als beste Afrikaanse speler in de Jupiler Pro League.