Structurele samenwerking KRC Gent en KAA Gent vormt sluitstuk jeugdvoetbalpiramide

Structurele samenwerking KRC Gent en KAA Gent vormt sluitstuk jeugdvoetbalpiramide

KRC Gent en KAA Gent gaan structureel samenwerken vanaf het seizoen 2016-2017. Deze geïntensifieerde samenwerking beoogt een versterking van het Gentse jeugdvoetbal. Samen met de Stad Gent vervolledigen de Gentse traditieclubs zo de jeugdvoetbalpiramide, waarvoor de basis in 2014 werd gelegd met het samenwerkingsverband Elk Talent Telt. Investeringen in kwalitatieve voetbalinfrastructuur op de Wolfputsite (terreinen KRC Gent) bieden ruimte voor de verdere uitbouw van het jeugdvoetbal in Gent op het hoogste niveau. Meer info vindt u op de site van de Stad Gent.

Directeur Communicatie Patrick Lips sprak met schepen van Sport Resul Tapmaz, voorzitter Ivan De Witte en voorzitter Luc Pennoit (KRC Gent). 

Schepen van Sport Resul Tapmaz: "Een historisch moment"

Schepen Resul Tapmaz reageert bijzonder positief op dit historisch moment voor het Gentse voetbal.

 

Ivan De Witte (voorzitter KAA Gent):

Voorzitter Ivan De Witte benadrukte dat de club een lange weg heeft afgelegd, de schulden heeft weggewerkt, een nieuw stadion heeft gebouwd, kampioen speelde en uitzonderlijk sterke prestatie leverde in de Champions League. Zoals beloofd wordt nu een significant deel van die Champions League inkomsten geïnvesteerd in de verdere uitbouw van de jeugd. Voorts zal KAA Gent, na het bekomen van een bouwvergunning, op dezelfde site met eigen middelen een nieuw oefencomplex bouwen. We vroegen onze voorzitter naar de meerwaarde voor KAA Gent. 

 

Luc Pennoit (voorzitter KRC Gent): 

Ook Luc Pennoit is een tevreden man, hij ziet in deze samenwerking een verdieping van de reeds bestaande samenwerking met als voornaamste doel Gents voetbaltalent in Gent te houden.