David debuteert ook bij Canada met 2 doelpunten.

Onze internationals blijven het goed doen! Na het debuut van Birger Verstraete bij de Rode Duivels en Giorgi Chakvetadze die het eerste UEFA Nations League-doelpunt ooit scoorde, doet nu ook Jonathan David weer van zich spreken. Hij maakte  zondagavond zijn debuut voor de nationale ploeg van Canada en wist ook daar opnieuw vlot het net te vinden.

Jonathan David

In de kwalificaties voor de CONCACAF Nations League stond David meteen aan de aftrap tegen de Maagdeneilanden. In de 32ste minuut scoorde hij met een intikker de 3-0, vijf minuten later trapte hij de 4-0 binnen. Daarmee werd hij de jongste Canadees ooit die scoorde bij zijn debuut. Uiteindelijk speelde hij de volledige wedstrijd, die op 8-0 eindigde. Eentje voor de geschiedenisboeken, want het was de grootste zege ooit voor de Canadese voetballers. David scoorde ondertussen 8 doelpunten in zijn 9 eerste officiële wedstrijden als professioneel voetballer en scoorde tot dusver bij elk debuut in een nieuwe competitie.

foto's: Canada Soccer

GIORGI CHAKVETADZE

Na winst in hun openingswedstrijd in Kazachstan, won Georgië nu ook thuis tegen Letland (1-0). De Georgiërs staan met 6 op 6 eerste in groep 1 van de League D van de UEFA Nations League. Chakvetadze lokte met een knappe dribbel de strafschop uit waarmee het beslissende doelpunt werd gescoord, stond 90 minuten op het veld en werd achteraf ook tot Man van de Match uitgeroepen.

ROMAN YAREMCHUK

Ook Roman Yaremchuk startte opnieuw in de basis als diepste spits bij het Oekraïne van bondscoach Shevchenko en speelde teurg 90 minuten bij de 1-0 winst van Oekraïne tegen Slovakijke. Een actie waarbij Yaremchuk betrokken was, leidde tot de penalty waaruit Oekraïne wist te scoren. Net als Georgië staat Oekraïne aan de leiding van zijn groep met 6 op 6 (UEFA Nations League B, groep 1).

SiGURD ROSTED

Het Noorwegen van Sigurd Rosted lijdde een 1-0 nederlaag in Bulgarije. De Noren hebben 3 op 6 uit hun eerste twee duels en staan gedeeld tweede met Cyprus in groep 3 van UEFA Nations League C. Rosted bleef, net zoals tegen Cyprus, 90 minuten op de bank.

GIORGI KVILITAIA

Giorgi Kvilitaia is duidelijk de pechvogel van deze internationale break. Hij kwam niet in actie bij de tweede wedstrijd van Georgië in de UEFA Nations League nadat hij tijdens een training met de nationale ploeg  een blessure opliep. Kvilitaia is in Gent sinds gisteren en ondergaat verdere medische onderzoeken.