Voorbeschouwing RSC Anderlecht - KAA Gent

Voorbeschouwing RSC Anderlecht - KAA Gent

Speeldag 15 - Jupiler Pro League - 11-11-2018 om 14:30 u

Op speeldag 15 van de Jupiler Pro League krijgen onze Buffalo's de moeilijke verplaatsing naar RSC Anderlecht voor de kiezen. De aftrap in het Constant Vanden Stockstadion wordt zondagnamiddag gegeven om 14u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De heenronde van de reguliere competitie loopt op zijn einde en er rest nog één tegenstander die Gent nog niet bekampte dit seizoen. Met RSC Anderlecht is de opponent niet van de minste, een verplaatsing naar het Constant Vanden Stockstadion is altijd een knap lastige opdracht. De herinnering die het meest vers in het geheugen ligt, is wel een aangename. Vorig seizoen begon Gent aan Play-Off 1 met een spraakmakende 0-2 zege op Anderlecht, dankzij doelpunten van Dejaegere en Kubo.

Onvoorspelbaar door ups en downs

Zit er zondag opnieuw zo'n scenario in? Het zou zomaar kunnen, maar door het grillige parcours van beide ploegen valt dat moeilijk te voorspellen. Na een 1 op zes wisten de Brusselaars vorige week terug aan te knopen met de zege op het veld van Waasland-Beveren (1-2). Ook de Buffalo's tankten vertrouwen: na de 3-1 nederlaag in Moeskroen volgde een zege tegen Kortrijk met dezelfde cijfers. Gent klom daardoor op naar de vijfde plaats in het klassement, op vier punten van Anderlecht.

Anderlecht herstelt van Europese uitschakeling

Wat ook een rol kan spelen is dat Anderlecht een zware verplaatsing naar Fenerbahce achter de rug heeft. Door de 2-0 nederlaag zijn de Brusselaars al mathematisch uitgeschakeld voor Europese overwintering, toch wel een opdoffer voor een ploeg die meer gewend is. Heeft het invloed op de mentale stabiliteit van de ploeg of beseffen de mannen van Vanhaezebrouck nu juist meer dan ooit dat de eigen competitie het enige overblijvende doel is waar ze voluit voor moeten gaan? Dat Anderlecht bij winst tot op 1 punt nadert van Club Brugge (dat zaterdagavond verloor op Charleroi) zal alleszins een aantrekkelijk doel worden.

Paleisrevolutie

Anderlecht is sinds deze zomer wel nog op zoek naar zichzelf. De komst van Marc Coucke als nieuwe voorzitter zorgde voor een heuse revolutie en ook de spelerskern onderging grondige wijzigingen. Aanwinsten Nany Dimata en Ivan Santini draaien mee bovenin de topschutterstand en met Adrien Trebel en oude bekende Sven Kums heeft het twee klasbakken rondlopen op het middenveld. Achterin vertrok Kara maar met Bubacarr Sanneh werd wel de duurste verdediger ooit in België gehaald. Voor hem wordt het ook een boeiend weerzien met zijn ex-coach Jess Thorup, die hem nog kent van bij Midtjylland.

De Gentse selectie

Jess Thorup houdt zich uiteraard vooral bezig met zijn eigen 20-koppige selectie. Daarin is nog geen plaats voor de geblesseerden Vadis Odjidja (knie), Renato Neto (lies) en Giorgi Kvilitaia (enkel). Er wel terug bij is Jean-Luc Dompé, die hersteld is van zijn blessure.

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Een belangrijke wedstrijd, ik kijk ernaar uit"

De wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion zal geleid worden door Erik Lambrechts, bijgestaan door zijn assistenten Rien Vanyzere en Stijn Hutsebaut. Vierde scheidsrechter is Lothar D'Hondt.

Kan je er niet bij zijn in het Constant Vanden Stockstadion, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

RSC Anderlecht - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 1-0 / Play-Off 1: 0-2
  • 2016-2017: 2-2 / Play-Off 1: 0-0
  • 2015-2016: 1-1 / Play-Off 1: 2-0
  • 2014-2015: 1-2 / Play-Off 1: 2-1
  • 2013-2014: 4-1
  • 2012-2013: 5-0
  • 2011-2012: 3-1 / Play-Off 1: 1-0
  • 2010-2011: 3-2 / Play-Off 1: 4-1
  • 2009-2010: 1-1 / Play-Off 1: 4-2
  • 2008-2009: 2-2

Website tegenstander

www.rsca.be