Hein Vanhaezebrouck: 'Dit soort duels naar ons toe trekken'

Hein Vanhaezebrouck: 'Dit soort duels naar ons toe trekken'

Het duel tegen Moeskroen kan een nieuwe mijlpaal worden voor Hein Vanhaezebrouck. Bij winst triomfeert de succescoach namelijk een vijftigste keer als trainer van de Buffalo’s. In slechts 84 duels zou dat bijzonder straf zijn. Vanzelfsprekend wordt die jubileumzege echter niet. “In de heenmatch hebben we ondervonden dat Moeskroen een gevaarlijk team is”, vertelde Vanhaezebrouck in zijn persbabbel.

’t Is druk op het trainingsveld van de Buffalo’s. Hein Vanhaezebrouck zag tijdens de donderdagsessie al zijn spelers het veld oplopen. “Iedereen kon vandaag buiten trainen”, begon de coach. “Van Der Bruggen, Olayinka en Wikheim werkten wel een individueel programma af. De jongens die eerder deze week wat last hadden, zoals Depoitre en Milicevic, trainden probleemloos mee. Zij zitten dus zeker in onze selectie van 21 namen – net als Boussoufa.”

Na twee opeenvolgende nederlagen wil de landskampioen opnieuw aanknopen met een zege. Ook met het oog op de Champions League-confrontatie tegen Wolfsburg zou dat een welgekomen opsteker zijn. “Maar Moeskroen en Wolfsburg staan volledig los van elkaar”, benadrukt Vanhaezebrouck. “Dat is trouwens bij al onze wedstrijden het geval. Kijk, om een resultaat neer te zetten, moet de focus altijd op de eerstvolgende opdracht liggen. Wie bezig is met duels uit het verleden of de toekomst laat ongetwijfeld punten liggen. Dit seizoen hebben we dat tot dusver al uitstekend gedaan.”

Moeskroen zet je overigens niet zomaar opzij, beseft Vanhaezebrouck. “Iedereen schreef Moeskroen al af bij de start van het seizoen. Na het binnenhalen van de nodige versterkingen hebben ze echter een knappe reeks neergezet. Zonder die gemiste start waren ze waarschijnlijk zelfs nooit in de problemen gekomen. In de heenmatch hebben we zelf ondervonden dat Moeskroen een gevaarlijk team is. We kwamen op achterstand via een stilstaande fase en moesten ons naar de overwinning knokken.”

En er is nog een reden waarom Vanhaezebrouck op zijn hoede is. “De voorbije speeldagen hebben de kleinere clubs bewezen dat ze zelfs op verplaatsing een resultaat kunnen neerzetten. Sint-Truiden won afgelopen weekend op Standard en Oostende geraakte thuis niet voorbij Moeskroen en Waasland-Beveren – een ploeg waar we het voor eigen publiek ook niet makkelijk tegen hadden. We moeten zorgen dat ons niet hetzelfde overkomt. De doelstelling moet zijn om dit soort duels naar ons toe te trekken.”

Vanhaezebrouck rekent daarvoor niet alleen op zijn vaste elftal. “Enkele wissels zijn zeker een optie. Dat is niet alleen met het oog op de partij tegen Wolfsburg, maar heeft evenzeer te maken met het momentum. Misschien zijn er op dit moment spelers die iets scherper trainen of het meer verdienen dan anderen. Bovendien hebben we met onze wintertransfers geprobeerd om meer kwaliteit in de groep te krijgen. Nu en dan moet je die nieuwe jongens ook eens gebruiken.”

(JVDV)
Foto: Ares Jucla