Stefan Mitrovic met Servië naar WK

Stefan Mitrovic

Servië, met Stefan Mitrovic op de bank, won maandagavond met 1-0 van Georgië en is, als groepswinnaar, rechtstreeks gekwalificeerd voor het WK.

Programma:
Oostenrijk - Servië: 3-2
Servië - Georgië: 1-0

Lovre Kalinic

Kroatië en Lovre Kalinic mogen zich opmaken voor de barrages. Onder leiding van nieuwe bondscoach Dalic - vorig bondscoach Cacic werd ontslagen na de 1-1 tegen Finland vorige week vrijdag - trokken de Kroaten naar Oekraïne voor een rechtstreeks duel om de kwalificatie (meer daarover hier). Met twee doelpunten van Kramaric klaarden de Kroaten de klus en plaatsten ze zich, na groepswinnaar Ijsland, als tweede in hun groep voor de play offs (loting op 17/10).

Programma:
Kroatië - Finland: 1-1
Oekraïne - Kroatië: 0-2

Danijel Milicevic

In dezelfde groep als België, slaagde Danijel Milicevic er, zoals verwacht, niet in om zich met Bosnië-Herzegvina te plaatsen voor het WK. Milicevic beleef 90 minuten op de bank. Wel van de partij in het centrum van de verdediging gedurende 90 minuten was oud-Buffalo Ervin Zukanovic, nu uitkomend voor het Italiaanse Genoa. Ondanks 1-2 winst in Estland kwamen de Bosniërs twee punten tekort. Griekenland won met 4-0 van Gibraltar en plaatste zich wel voor de barrages. In Bosnië zal men nog wel eens terugdenken aan de wedstrijd tegen Cyprus toen het bij de rust 0-2 voor stond maar finaal met 3-2 verloor. 3 punten die een cruciaal verschil hadden gemaakt voor 'Mili' en co.

Programma:

Bosnië - België: 3-4
Estland - Bosnië: 1-2

Kenny Saief:

Wie er ook niet zal bij zijn op het WK is Kenny Saief. Team US crashte immers in de laatste kwalificatiewedstrijd uit de race na een 1-2 nederlaag tegen Trinidad & Tobago. Met 12 punten stond het op plaats 3 na 9 wedstrijden. Winst had volstaan om zich voor een 8e maal te kwalificeren voor het WK maar zowel Panama als Honduras sprongen op de laatste speeldag nog over de Verenigde Staten door hun wedstrijden wel te winnen.

U21-selecties

Thibault De Smet, de jongste speler in de Belgische U21-selectie, werd net als tegen Zweden, door beloftencoach Johan Walem niet geselecteerd voor de wedstrijd tegen Cyprus (0-2 winst) en diende de wedstrijd in de tribune te volgen.

Giorgi Chakvetadze maakte ook in zijn tweede wedstrijd voor de Georgische U21 de 90 minuten vol, maar slaagde er niet in om hen voor een nederlaag te behoeden tegen de Faroër Eilanden (3-1 verlies).